To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Posłanki proponują mandaty za jazdę brudnymi autami

Anonymous - 15-01-2007, 23:01

Szkoda, ze nie wymyslily mandatow dla drogowcow za dziury w jezdniach. Biedaki mieliby najwiekszy na swiecie debet mandatowy :lol:
Krzyzak - 16-01-2007, 07:54

zapewne chodzi o to, ze spora liczba osob ma tak brudne auta, ze nie widac rejestracji - dotyczy szczegolnie aut kombi, chociaz innym tez sie zdarza - kwestia w jaki sposob liczona jest aerodynamika auta

a co do rak na kierownicy - ja sie przyzwyczailem trzymac kiere jedna reka, druga z reguly na lewarku lub sterowaniu radiem; nie jest to kwestia jakiegos lansu, tylko jest mi tak bardzo wygodnie

Anonymous - 16-01-2007, 08:00

igi napisał/a:
Ehhhhh szkoda gadać. Muszą się strasznie nudzić w sejmie lub któraś ma myjnie samochodową

to już jest bardziej realne hehe ;)

arturro napisał/a:
oczywscie myjnie beda refundowane z budzetu panstwa

albo odliczymy od podatku ;)

Cezar - 16-01-2007, 12:40

Krzyzak napisał/a:
zapewne chodzi o to, ze spora liczba osob ma tak brudne auta, ze nie widac rejestracji

Juz jest mandacik za nie widoczne rejestracje :wink:

Student - 16-01-2007, 14:43

Dla mnie sam pomysł jest ok. i mandaty juz za to są.
Problem leży gdzie indziej. W drogach usyfionych czym się da i przez kogo się da.
Mimo że za syf z budowy są mandaty tylko niektóre myja samochody i podwozie przed wyjazdem na miasto.
Ja swoja Cari myję raz na tydzień nieraz częściej i dlatego wkurza mnie to że jadąc czystym samochodem jadę po drodze usyfionej na max, i po myciu nie ma sladu.
Jak zrobią porządek na asfalcie to niech robią i z brudnymi samochodami.

misia27 - 16-01-2007, 22:03

a opłaty za uzywanie odbiornikow radiofonicznych w autach??tez dobry wymysl....z niecierpilwoscia czekam na dalsze pomysly w naszym kraju za co jeszcze bedziemy placic...
Karwoś - 17-01-2007, 00:21

Co do widoczności rejestracji - policja zatrzymuje i nakazuje ją wyczyścić - może też wlepić mandat bo rejestracja musi być widoczna ale jeszczse się z tym nie spotkałem.

Co do trzymania kiery na 10 i 14 - dla mnie to kompletna bzdura - niech się ktoś przejedzie po autostradzie czy innej drodze szybkiego ruchu przez 7 godzin w takiej pozycji - po 30min nie będzie miał siły rękoma ruszać. Przejechałem się ostatnio 3 razy po 1100 km bez przerwy - po 15 godzin jazdy - jakbym miał tak trzymac kierownicę juz dawno bym zabił i siebie i innych - nawet w ciężarówkach gdzie kiera jest nisko położona jest to niemożliwe a co dopiero w osobówce gdzie dłoń musiałaby być na wysokości barków.

A co do czystości samochodu to ja juz bym dostał - tylko jak to jest - nie można być ukaranym więcej niż 1 raz za to samo - dostałbym mandat i dalej jeździł brudnym -drugi raz by mi nie mogli dać mandatu - po 5 latach powiedziałbym że nie myłem juz 5 lat samochodu i pokazałbym manadat sprzed 5 lat :)

Nie mają czego wymyślać - jakby w Polsce nie było ważniejszych rzeczy.
To nie jest oszczerstwo ale OPINIA - Tam są chyba tylko Debile :)

Anonymous - 05-02-2007, 17:13
Temat postu: kat...?
Jestem policjantem i czesem wnerwiają mnie głupie pomysły jak ten... W Sejmie ważne by z czymś wyskoczyć, a nie ważne jak to w życiu będzie działało. Wystarczy droga w deszczu Katowice-Wawa i już pod Częstochową mandat za brudny pojazd. A tak przy okazji ta sama trasa i kierowca podporządkujący się "ograniczeniom" wynik - 8h (sprawdził to jakiś pismak). Nie to było zamiarem Gierka...
Zatoichii - 05-02-2007, 20:54

Kontrolera zatrudnic, zeby wachal czy poslanki chodza umyte :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: