[97-04]Galant EAxA/W - [EA6A/W 2.0TD] Wskakuje na wysokie obroty, trzeba gasić bieg
milo - 24-07-2013, 20:34
shiftyy napisał/a: | Możliwe jest że w tedy kiedy turbina zwariowała i musiałem gasić ją biegiem mogłem zepsóć wysprzęglik? |
Mało mozliwe
shiftyy napisał/a: | Czy nowa turbina powinna gwizdać głośno czy w miare cicho, czy jak? |
Na poczatku bedzie głośniej a potem bedzie ciszej ale trzeba dobrze się przysluchac,tak u mnie było
i9i - 24-07-2013, 22:09
Na wszelki wypadek zostaw sobie jakąś szmatę pod maską by przy rozbieganiu zadusić silnik wciskając ją w dolot, a i przy sprawdzaniu oleju się przyda. Co do odgłosów ze sprzęgła to prawdopodobnie przypadek, że słyszysz je dopiero teraz.
milo - 24-07-2013, 22:21
i9i napisał/a: | Na wszelki wypadek zostaw sobie jakąś szmatę pod maską by przy rozbieganiu zadusić silnik wciskając ją w dolot, |
Nigdy w zyciu
i9i - 24-07-2013, 22:29
milo napisał/a: | Nigdy w zyciu |
Tak się gasi większe Diesle więc i w małym brak powietrza mu doskwierze. Głównym jej zadaniem będzie przypominanie o tym, że rozbieg może się zdarzyć ponownie co zaowocuje częstszym czyszczeniem układu
Andrew - 25-07-2013, 08:26
shiftyy napisał/a: | Możliwe jest że w tedy kiedy turbina zwariowała i musiałem gasić ją biegiem mogłem zepsóć wysprzęglik? Bo gdy auto chodzi na jałowych to tak jak by się coś tam tłucze, a jak nacisne sprzęgło do końca to jest cisza. Co myślicie o tym? |
To akurat skrzynia hałasuje, bardziej łożysko na wałku sprzęgłowym.
milo - 25-07-2013, 08:37
ANDREW napisał/a: | bardziej łożysko na wałku sprzęgłowym. |
Nie koniecznie
shiftyy - 25-07-2013, 12:18
Łożysko mówisz? A ew. co innego mogło by tam pójść? Bo staram się nie oddawać auta do mechanika bo wszyscy bardzo kroją i robie sam, i narazie wszystko jest ok. Więc to również chciał bym zrobić sam. Jak takie łożysko ma się cenowo, i czy opłaca się kupić używane?
Andrew - 25-07-2013, 12:19
shiftyy napisał/a: | Łożysko mówisz? A ew. co innego mogło by tam pójść? Bo staram się nie oddawać auta do mechanika bo wszyscy bardzo kroją i robie sam, i narazie wszystko jest ok. Więc to również chciał bym zrobić sam. Jak takie łożysko ma się cenowo, i czy opłaca się kupić używane? |
Musisz rozebrać skrzynię i wtedy się okaże. Łożysko oczywiście nowe musisz zakupić.
milo - 25-07-2013, 12:54
Na sam poczatek sprawdz stan oleju w skrzyni ale lepiej kontynuować temat o skrzyni tu http://forum.mitsumaniaki...28846&start=765
|
|
|