Forum ogólne - Narodowy test na prawo jazdy:)
Moominek - 10-10-2005, 09:00
Uffff, 26 pkt. Myślałem, że będzie gorzej Pytanie ze spalaniem było odlotowe ale coś w tym jest... Im wyżej zagłówek tym bardziej pedał w podłogę wchodzi
piwkotom - 10-10-2005, 09:19
25, jestem swiadomym kierowca?
Anonymous - 10-10-2005, 10:26
Kofi napisał/a: | Fido__ napisał/a: | No to ja też się pochwalę, co mi tam...
Obrazek |
Dlugo szukales tej czcionki?
Swoja drogą ladne VT.
Prawie niewidac
:D:D:D |
Nieeee, po prostu całkiem niedawno zdawałem egzamin na prawo jazdy
Karwoś - 10-10-2005, 11:07
Te pytania w tym teście układał chyba jakiś ułomny. Niebardzo też rozumiem po co to było zrobione.
Rafal_Szczecin - 10-10-2005, 12:10
Karwoś napisał/a: | Niebardzo też rozumiem po co to było zrobione. |
no jak to po co ??
zeby ktos (tvn) mogl sobie zarobic .
MariuszZ - 10-10-2005, 20:18
Nie odbiegam od średniej - 27 pkt.
Bartek - 10-10-2005, 20:57
Ja odbiegam - 29 pkt. Dla ciekawostki - jest tam guzik pod tytulem "egzamin państwowy" czy siakos tak - oblalem mialem 5 bledow
Kofi - 10-10-2005, 23:53
dzis rano widzialem ten test w TV. Lipa na maxa.
Anonymous - 11-10-2005, 18:05
Kofi napisał/a: | dzis rano widzialem ten test w TV. Lipa na maxa. |
Czy ja wiem? Każde działanie, które uświadomi jednemu czy drugiemu, że trochę zapomniał z kodeksu drogowego jest cenne.
nie no racja...ale ja mowie o programie....niepodobal mi sie.
Moominek - 11-10-2005, 18:54
Lipa by była, gdyby średnia krajowa wyniosła 29 pkt na 30 możliwych, a tu wyszło 21pkt., to daje do myślenia i tym, którzy do prawa mają się stosować i tym którzy je stanowią. Co roku jakieś zmiany w kodeksie.
Hubeeert - 11-10-2005, 19:02
No cóż a może to nasza wina że nie sprawdzamy albo nie interesują nas zmiany w Kodeksie ja ostatnio kupiłem sobie jakąś gazetę - nawet nie pamiętam tytułu tylko dlatego że był do niej dołączony Kodeks Drogowy - cena 6 zł (chyba jakoś tak) mnie nie powaliła.
Moominek - 12-10-2005, 08:39
Hubeeert masz rację ale ja np. nie czytam gazet, nie oglądam wiadomości, bo czasu nie mam. Słucham za to non-stop radia i powiem szczerze, że jakoś o zmianach w kodeksie nie słyszałem i zdziwiło mnie stwierdzenie jednego z ekspertów w trakcie testu na TVN, że w kodeksie następują zmiany co roku. Zatem skoro mam prawko 15 lat jestem nieświadom 15 zmian?? Dlaczego potrafią reklamować danonki, a zmiany w kodeksie są prawie utajniane?? Jestem skłonny zakupić nawet cały kodeks za 50zł ale niech wiem o tym, że nastąpiły zmiany.
piwkotom - 12-10-2005, 09:51
Moominek napisał/a: | Hubeeert masz rację ale ja np. nie czytam gazet, nie oglądam wiadomości, bo czasu nie mam. Słucham za to non-stop radia i powiem szczerze, że jakoś o zmianach w kodeksie nie słyszałem i zdziwiło mnie stwierdzenie jednego z ekspertów w trakcie testu na TVN, że w kodeksie następują zmiany co roku. Zatem skoro mam prawko 15 lat jestem nieświadom 15 zmian?? Dlaczego potrafią reklamować danonki, a zmiany w kodeksie są prawie utajniane?? Jestem skłonny zakupić nawet cały kodeks za 50zł ale niech wiem o tym, że nastąpiły zmiany. |
Z formalnego punktu widzenia to jest tak, ze kierowca MA OBOWIAZEK ZNAC AKTUALNIE OBOWIAZUJACE PRZEPISY a czy oglada czy nie oglada tv, czy tez slucha czy nie slucha radia to akurat w swietle obowiazujacego prawa jest niewazne. Odbierajac prawo jazdy podejmujesz zobowiazanie znania i stosowania sie do przepisow. Niewiedza nie usprawiedliwia, wiec tu akurat kiepsko trafiles
Hubeeert - 12-10-2005, 12:10
piwkotom napisał/a: | tu akurat kiepsko trafiles |
No
Moominek - 13-10-2005, 11:51
Zgadzam się. Nie mniej jednak informacja o zmianach powinna dotrzeć do użytkowników. To tak jakby Hubeeert zmienił jakąś zasadę forum np. Colta, podając info w ogłoszeniach, a przecież nie wszyscy czytają wszystkie fora. Zresztą co ja będę gadał (pisał). Formalnie wszystko fajnie wygląda, a rzeczywistość pokazuje, że jest inaczej... ot chociażby temat "Dlaczego łamiemy przepisy". Czcze me gadanie...
|
|
|