To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mój Lancer... no i jak to się wszystko zaczęło

Bazz - 21-01-2007, 20:03

mój miś dostał ode mnie wczoraj nowy tłumik :) (Dynomax e120) fabryczny był już tak skorodowany że na większym polskim wyboju mógł odpaść :D nowy jak na razie jest dość cichy jak na sportowy ale to chyba kwestia wypalenia... ale doczuwa sie wzrost mocy 8)

PS.Odnośnie podpisu to dzieło przypadku jezeli Ci przeszkadza to mogę go zdjąć lub zmienić :)

Anonymous - 21-01-2007, 21:00

Bazz napisał/a:
PS.Odnośnie podpisu to dzieło przypadku jezeli Ci przeszkadza to mogę go zdjąć lub zmienić :)
nie nie, nie przeszkadza! Reklama dzwignią handlu (i usług ;-) )
Bazz - 17-05-2008, 02:51

No więc po długim oczekiwaniu mój Miś (a i ja też :mrgreen: ) w końcu doczekał się nowego lakieru nie jest to niebieski metalic, brat ma colta w takowym kolorze... więc trzeba było wymyśleć coś innego... i tak oto Miś ze znienawidzonego białego stał się czarny :) ...
kilka fotek z remontu i po, jakość nie jest zbyt dobra, ale wolałem skupić sie na robocie a nie pstrykaniu fotek :) :

jak widać lancer przeszedł lekki "lifting"
co zostało zmienione:
grill zaadaptowany z lancera CB0
dokładka zderzaka przedniego własnej konstrukcji
no i "podzielony" emblemat LANCER na tylnej blendzie

w planach: zderzak przód i nakładki na progi od gti no i co najważniejsze i najtrudniejsze swap na 4G63 z eclipsa... marzenia... ale sa po to żeby je spełniać :)
w miarę postepów CDN.

Anonymous - 17-05-2008, 09:31

Nie wiem jak reszta użytkowników forum... ale ja nie widze fotek :P
londolut - 17-05-2008, 11:58

Gratuluję wyboru :!: Przyczepności i szerokości życzę ;)

GALANT_1982 napisał/a:
Nie wiem jak reszta użytkowników forum... ale ja nie widze fotek
Ja też nie X tylko i nic poza tym ;)
Bazz - 19-05-2008, 22:46

A u mnie wszystko widać... ciekawe w czym tkwi problem :roll:
Bazz - 15-10-2008, 00:20

Przyszedł w końcu czas na jakąś małą kontynuację... w końcu trzeba realizować zamiary :)
a więc swap na 4G63T... w sumie sprawa prosta, ale mając wszystkie potrzebne części... jak na razie jest:
-ECU
-wiązka
-tubawka :)
-zegary
w sumie to drobnica, ale nie wszystko na raz (postępy w miarę funduszy).
Mam nadzieję, że tamte fotki już widać :D
ale ,ale to jeszcze nie wszystko w końcu Lancerek dostał nakładki na progi ,lotkę Zender na tylną klapę, no i wyszukiwane lampy na tył z białymi kierunkami a ponadto polerkę starych już wysłużonych alusów, (kolejna część planu wykonana) a więc i nadszedł czas na nowe zdjęcia (niestety telefonem robione) :doubt:

Bazz - 24-10-2012, 02:32

W końcu odświeżę swój temat, plany i robota się trochę zmieniły... jak na razie autko lata łaciate to łaciate, auto czarne, drzwi srebrne, przód w podkładzie czarnym matowym, ale na temat, jak na razie mam uswapowane, 4G92, w miedzy czasie było jeszcze2x4G15(jednego ugotowałem...), jak to brat powiedział, przyzwyczajam się do mocy, bo według niego trzeba było zainstalować od razu 4G63T:), przespawany elektryczny szyberdach+przełożoną całą elektrykę, szyby, lusterka, stołki,deska, bo miała inny kolor... (troche a nawet bardzo pochłania mnie projekt brata, C58/swap na 4G63, który już jest zrobiony jako tako i lata jakoś) lancer jest pancerny,czas go się nie ima i co ciekawe wygląda lepiej niż inne nowe pazdizeżdże schodzące z taśmy, które zaczną rdzewieć po końcu gwarancji:)
mowiac krotko,
auto bardzo wdzieczne i niezniszczalnie

Mithrill - 24-10-2012, 20:55

Bazz napisał/a:
mowiac krotko,
auto bardzo wdzieczne i niezniszczalnie

Potwierdzam! :D

Lanc, jak to Lanc - świetny i solidny wóz.
Wsadzaj 4G63T - będę miał od kogo zgapić rozwiązania (mnie też czeka swap na ten silnik).

mkm - 26-10-2012, 01:24

To się nazywa przerwa w temacie :shock:
Wrzuć jakieś aktualne foty :wink:

Bazz - 19-03-2015, 01:37

Tak więc po paru ładnych latach rozdłubię temat...:) niestety z braku czasu... bla bla wiadomo jak czasem jest :evil: lancer jest pancerny, jak to na starego MMC przystało :mrgreen: dochrapał się paru zmian na plus, i niestety poprawek blach, ale to przy 20-sto paroletnim aucie raczej norma, był też mały problem z silnikiem, w pierwszym 4G92 zachlastała się rolka rozrządu (NTN po 6000tys km :evil: ) zawory zagrały i nastało drugie 4G92 z protona :oops: ale bywa wiadomo jak jest z częściami... a teraz kilka fotek :D , pochwalę się, a co, drutwageny dawno już stoją na złomie, a on ma się całkiem nieźle :twisted:

troszkę przerobione lampy :)

dodatkowe zegary, jeszcze nie do końca uporządkowane kable... ale wszystko się robi:D
jeszcze podświetlenia schowków, bo w trasie dostawałem nerwicy :twisted:

komora, też jeszcze nie dopracowana...

A teraz parę fotek z namjniej przyjemnej roboty

jeszcze nie do końca zrobione,ale

w międzyczasie było jeszcze kupę pierdułek ale długo by pisać, mam nadzieję ze w tym roku czas i fundusze pozwolą na prawidłową lakierkę i dokończenie blach, jak na razie auto wygląda tak:

pozdrawiam i trzymajta sie

mkm - 19-03-2015, 14:22

Bazz napisał/a:

pozdrawiam i trzymajta sie

kolejna aktualizacja w 2018-tym? :twisted:

Bazz - 20-03-2015, 00:41

myślę ze szybciej :twisted: totalny brak czasu...na forum niestety zaglądam sporadycznie... ale tak to jest, jak łączy się 3 roboty, mechanika(to głównie), rolnika(wiadomo jak jest fajnie) i budowlańca...
dziś w końcu połączyłem wszystkie kabelki i wszystko działa jak powinno, uporządkowałem też trochę komorę silnika.
postaram się być bardziej sumienny w kontynuowaniu tematu :mrgreen: