Lubelskie - Zlot 2014
Bartek - 05-08-2013, 10:41
Podoba mi się Wasz pomysł - weźcie tylko pod uwagę, że ostatni Zlot był mocno nietypowy, przez co frekwencja była jaka była. Dwa podstawowe powody to: Zlot w mieście (wiele osób pytanych przeze mnie dlaczego nie jadą mówiło, że w bloku mieszkają na codzień), drugi to termin - my cudem zgraliśmy terminy wyjazdów dzieci, naszego i Zlotu a jeszcze w czerwcu nie wiedziałem na 100% czy damy radę, ponieważ Zlot jako stały element wakacji to ostatni weekend wakacji i koniec.
Powyższe na frekwencję miały duży wpływ - zauważ choćby reprezentację Pomorza w Żywcu a na ostatnim Zlocie. Oczywiście odległość ma znaczenie i myślę, że ilość osób mających do przejechania >500 km będzie większa nad jeziorkiem (gdzie można zainstalować się na min. tydzień i spędzić urlop w miłym otoczeniu) niż w centrum miasta
Jaro1974 - 05-08-2013, 11:04
Bartku ja myślę że z ilością ludków można sobie poradzić. Jeżeli sam ośrodek może nam zapewnić ponad trzysta miejsc to już jest coś, a jeszcze zawsze można znaleźć jakąś rozsądną alternatywę w tym zakresie. Póki co nie będę się wychylał przed szereg (czyt. przed zielonych ) ale nad tą kwestią już wczoraj podczas powrotu żeśmy się zastanawiali razem z Renatą i sądzimy ta nasza koncepcja może wypalić.
Seichan - 05-08-2013, 11:16
Bartku, zdajemy sobie sprawę z czynników, które wskazałeś jako decydujące o frekwencji na tegorocznym zlocie. Dlatego - o ile to będzie możliwe - chcemy wrócić do pierwotnego terminu zlotu (ostatni weekend sierpnia), ośrodek jest w lesie nad jeziorem i mamy świadomość, że liczba chętnych może nagle ulec zwiększeniu o 100% lub więcej.
Dlatego też czekamy na oficjalne statystyki tegorocznego zlotu - pozwoli nam to na realną ocenę naszych szans na ogranizację zlotu. Chciałabym też w organizację zaangażować jak największą liczbę osób z naszego regionu, bo o ile organizacja zlotu przez 3-4 osoby jest jak najbardziej możliwa i realna, o tyle można się przy tym nerwowo i fizycznie wykończyć (domniemuję patrząc na organizatorów zlotów z ostatnich lat w ostatnim dniu zlotu).
Poza tym dziś pojedziemy ze Sławkiem obejrzeć ośrodek i spróbujemy się zorientować co do możliwości wynajęcia całego ośrodka, bowiem zakładamy, że 300 osób będzie chciało przyjechać do nas na zlot i poznać lubelszczyznę Plus oczywiście możliwości przedłużenia pobytu dla osób z dalszych stron.
Póki co nie składamy wiążących deklaracji. Jak poznamy szczegóły i będzie kilka osób chetnych do organizacji - wtedy przedstawimy nasz region jako kandydata na organizatora kolejnego zlotu
Jaro1974 - 05-08-2013, 11:18
Seichan napisał/a: | Póki co nie składamy wiążących deklaracji. Jak poznamy szczegóły i będzie kilka osób chetnych do organizacji - wtedy przedstawimy nasz region jako kandydata na organizatora kolejnego zlotu |
Ot i to właśnie między innymi chciałem powiedzieć
Bartek - 05-08-2013, 11:42
Seichan, bardzo kibicuję waszemu pomysłowi
volve - 05-08-2013, 12:44
Nooo...zlot u Rodaków to byłoby coś W końcu przy okazji spotkałbym paru znajomych (spoza tego forum) których znam od wieeeelu lat
Postarajcie się o jak największe grono organizatorów, z doświadczenia wiem, że zawsze ktoś się wykruszy i później trzeba zapierniczać za czterech :/
I wielka prośba - powrót do tradycyjnego terminu...środek "wakacji" to jest zabójczy termin...
grzesiopol - 05-08-2013, 19:03
Ja też kibicuje z wami a jak dobrze pójdzie to może nie tylko kibicowanie.
Renatko jak juz pisałaś problem jest tylko jeden trzeba znaleźć miejsce a o organizatorów to raczej nie powinniśmy sie martwić, chętni powinni się znaleźć. Skoro zrobiliśmy (pomimo kilku małych problemów) spot wyjazdowy to powinno się udać zrobić i zlot
[ Dodano: 05-08-2013, 19:52 ]
A może ktoś z lubelskiego ma jakies informacje odnośnie osrodka który mógłby pomieścić jakieś 300 ludziów + ewentualne pole namiotowe oczywiście powinien być też i parking i to duży. Jak znajdziemy ośrodek to reszta już będzie łatwiejsza.
Jaro1974 - 05-08-2013, 20:01
Grześ poczekaj na wieści od Renaty, miała uderzyć dziś do Firleja
_Slawek_ - 05-08-2013, 20:13
grzesiopol napisał/a: | A może ktoś z lubelskiego ma jakies informacje odnośnie osrodka który mógłby pomieścić jakieś 300 ludziów + ewentualne pole namiotowe oczywiście powinien być też i parking i to duży. Jak znajdziemy ośrodek to reszta już będzie łatwiejsza. |
Ośrodek już znaleziony
Byliśmy.
Zobaczyliśmy.
Porozmawialiśmy.
Zaraz będzie więcej info i "trochę" zdjęć.
grzesiopol - 05-08-2013, 20:29
O juz sie doczekałem, i czekam nadal, ale moje pytanie dotyczyło też innych możliwości które mogą znajdować sie w lubelskim.
Jaro1974 - 05-08-2013, 20:32
Grzesiu podejrzewam że Firlej będzie jedyną opcją u nas ( niech się mylę ) aby pomieścić tyle osób.
_Slawek_ - 05-08-2013, 20:35
Ważne też, aby potencjalni organizatorzy nie musieli zasuwać po 100km np. na Roztocze.
Dajcie nam jeszcze chwilę
grzesiopol - 05-08-2013, 20:38
Też tak myślę. W sumie z Lublina to tylko 40 km czyli bliżej niż na moje ranczo.
[ Dodano: 05-08-2013, 20:39 ]
_Slawek_ napisał/a: | Ważne też, aby potencjalni organizatorzy nie musieli zasuwać po 100km np. na Roztocze. | a są już jacyś chętni na żółtą koszulkę lidera.
koszmarek - 05-08-2013, 20:50
Jakby co- wszystkie moje cztery kończyny macie do pomocy !
inq - 05-08-2013, 21:12
Świetny pomysł ten zlot u nas. Ja oczywiście deklaruję swoje zaangażowanie w organizację. Jeśli chodzi o ośrodki to ten temat już przerabiałem kilkukrotnie w pracy przy okazji organizacji imprez integracyjnych. Jeśli chodzi o miejsca z domkami to oprócz Firleja to na myśli przychodzi mi jeszcze Janów. 2 lub 3 lata temu byłem tam na takiej integracji na prawie 1000 osób. Z tym, że spora grupa zakwaterowana była TUTAJ, a część w okolicznych ośrodkach. Ośrodki są bardziej rozrzucone niż w Firleju, ale zawsze jakaś alternatywa jest. Wypytam w pracy głównych organizatorów o inne propozycje bo wiem, że jakieś tam inne oferty wpływały.
Jeśli chodzi o Firlej to wiem, że tam już niejedna tego typu impreza się odbyła i na pewno warunki są. Ode mnie z pracy właśnie tam najczęściej organizowali integracje i zazwyczaj było ok.
|
|
|