To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - SAAB 9-3 2.0T

BeNeK - 14-08-2013, 13:45

mjsystem, zgadza się .

cns80 - 14-08-2013, 14:45

Owczar napisał/a:
Spory graits od fabryki jeśli chodzi o moment.
Albo od hamowni jesli chodzi o dokładność pomiaru ;)

BeNeK napisał/a:
Nic tylko jechać na Chipa do Coobcia i na tym setupie co masz czyli Turbo,wydech, i IC spokojnie do ugrania jest 300km i lekko licząc 4xxNm .

Zapomniałeś tylko dodac ze akurat do tego modelu trzeba utopić kilka zł we wtryskiwaczach i hamulcach, bo te tego nie ogarną.

wash - 14-08-2013, 15:46

cns80, w zeszłym roku na hamowni wyszło 215 KM i 350 Nm, więc możliwe, ze były nawet dwa prezenty. ;) A jeżeli chodzi o chipa to u mnie jeszcze daleka droga do niego. :)

Dzisiaj Maciek z Serwisu Mitsumaniaków wymienił olej, świece i lozyska kolumny McPhersona. Więc na trochę jest spokoju.

W planach instalacja LPG oraz dołożenie tempomatu. :)

wash - 18-08-2013, 14:08

Zrobiona trasa, trochę pojeżdżone. Pierwsze 2000 km za mną. Średnie spalanie ogólnie jakieś 7,5 - 8 litrów na setkę.

Chociaż na trasie ze Szczecina do Międzyzdrojów byłem szczerze zdziwiony gdy komputer pokazywał mi takie wartości:

Całkiem oszczędna bestia jak na taką masę. ;)

PabloGal - 30-08-2013, 18:54

Cytat:
Zapomniałeś tylko dodac ze akurat do tego modelu trzeba utopić kilka zł we wtryskiwaczach i hamulcach, bo te tego nie ogarną.

No to cos napiszę o Saabinie:)
Wydaje mi się że akurat hamulce to są w stanie to ogarnąć.

A co do spalania to mówiłem że naprawdę niewiele pali.

wash - 30-08-2013, 20:57

PabloGal, hamulce zdecydowanie są mocnym punktem tego egzemplarza. W szczególności, że na przód mniejsza felga niż 17 cali nie wejdzie, co właśnie mi uświadomiło, że zapas wejdzie tylko na tył. ;)

Poza tym już zrobione 3,5 tys. km. Samochód jest zabójczo cichy, komfort pierwsza klasa.

Instalacja gazowa będzie robiona u Nowotczyńskiego w Mławie, ponoć człowiek zna się na saabach jak mało kto.

Picakus - 31-08-2013, 09:27

wash napisał/a:
PabloGal, hamulce zdecydowanie są mocnym punktem tego egzemplarza. W szczególności, że na przód mniejsza felga niż 17 cali nie wejdzie, co właśnie mi uświadomiło, że zapas wejdzie tylko na tył. ;)

Poza tym już zrobione 3,5 tys. km. Samochód jest zabójczo cichy, komfort pierwsza klasa.

Instalacja gazowa będzie robiona u Nowotczyńskiego w Mławie, ponoć człowiek zna się na saabach jak mało kto.

Sam jeździ Saabem :wink: a jeżeli chodzi o sam zakład to pełen profesjonalizm.

PabloGal - 31-08-2013, 20:07

No to w razie przedniego kapcia tylne koło na przód i wtedy zapas na tył.
Dobrze że Ci się podoba, nie mam wyrzutów sumienia:)
Ale mi było go szkoda do gazu:)

5eba - 01-09-2013, 09:58

Fajne auto, podoba mi sie ten model, ale sedan :)
wash - 20-09-2013, 20:46

No to gaz założony. Jak na razie tylko zrobiłem trasę z Mławy do Warszawy, ale trzeba przyznać, że żadnej różnicy nie czułem.

Butla w kole 55 litrów, wlew wkręcany pod klapką, a kontrolka w popielniczce.

Użyty sprzęt:
Sterownik: Stag 4 Q-BOX,
Reduktor: 2 x ACR01,
Wtryski Hana 2001

Wszystko profesjonalnie zamontowane, z łatwym dostępem do wszystkiego.
Więcej pojeżdżę to zobaczymy jak spalanie. ;)

Student - 21-09-2013, 19:38

Jak widać Jaro cały czas na ACRach robi.
wash - 19-10-2013, 15:46

Pierwsza usterka. Jak się okazało przerwany był kabel idący do piasty przy lewym tylnym kole. Chłopaki z SMM ogarnęli i jedziemy dalej.

Spalanie gazu w trasie 9-10 litrów, a po mieście 12-13.

Przejechane już prawie 11 tys. km od zakupu. :)

Picakus - 21-10-2013, 09:17

wash napisał/a:
Pierwsza usterka. Jak się okazało przerwany był kabel idący do piasty przy lewym tylnym kole. Chłopaki z SMM ogarnęli i jedziemy dalej.

Spalanie gazu w trasie 9-10 litrów, a po mieście 12-13.

Przejechane już prawie 11 tys. km od zakupu. :)

Czyli ogólne zadoweli i z auta i z instalacji LPG?

wash - 21-10-2013, 09:30

Picakus, baaaardzo zadowolony. Ogólnie są rzeczy, które irytują, w stylu trzeszczenie plastikow, ale i tak jestem zachwycony samochodem. :)
Piwor - 31-10-2013, 23:31

Ah te LPG... ;)