To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Cherry Elegance xD :)

Hugo - 20-08-2013, 12:34

No i dlatego zapłaciłem im 910 zł i mogli mnie cmoknąć w :butthead:
Tomek - 20-08-2013, 12:35

Hugo napisał/a:

No i dlatego zapłaciłem im 910 zł i mogli mnie cmoknąć w :butthead:

jak żeś tego dokonał i jak się to ma do tych 2400 zł ?

Rafal_Szczecin - 20-08-2013, 12:38

tomek84 napisał/a:

cóż to 880 zł różnicy, w obliczu posiadania jedynego w swoim rodzaju powozu

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Hugo - 20-08-2013, 12:45

tomek84 napisał/a:
Opinia rzeczoznawcy przed naprawą.
Tomek - 20-08-2013, 12:47

Hugo napisał/a:
tomek84 napisał/a:
Opinia rzeczoznawcy przed naprawą.

nooo, to jest kluczowe, bo był rozbity
zresztą sprawy cła i akcyzy to szkoda nawet komentować

radek79 - 20-08-2013, 13:18

to i ja się pochwalę ostatnio rejestrowałem gala z 2002 r zapłacone 440zł+ 150 rzeczoznawca
promatti - 20-08-2013, 13:28

Lukasjuve napisał/a:
Samochód prezentuje się świetnie, gratulacje.:) Faktycznie podobne tylko Twój trochę lepiej wyposażony. Mam nadzieję że będą nam długo służyć:)

Tak z ciekawości ile Ci akcyzę policzyli? Mi od 2001r wyliczyli 1520zł

A tak poza tematem w jednej kwestii będziemy wrogami (Inter Mediolan vs Juventus Turyn) :twisted:

ja również mam nadzieje ze będą się sprawować xD
Mi za akcyzę policzyli na kwotę 1408 zł dokładnie tyle samo mi obliczało ma V10

Ja Cię kręcę 2400

P.S. Wrogami, :P daj spokój, ja nie potrafie się dogadać tylko z kibicami Barcelony i na tym skoncze, a Juve jak i Inter oraz Milan to ikony, Del Piero Maldini Zanetti żywe legendy. Po za tym w chwili obecnej Inter jest gdzies głęboko w kanionie i do szczytu z Juve brakuje mu kilku sporych lat ;)

radek79
Cytat:
to i ja się pochwalę ostatnio rejestrowałem gala z 2002 r zapłacone 440zł+ 150 rzeczoznawca

ale akcyzy :shock: ? czy opłat (OC) ? :shock:

radek79 - 20-08-2013, 13:44

promatti napisał/a:
radek79
Cytat:

ale akcyzy :shock: ? czy opłat (OC) ? :shock:

akcyzy tyle zapłaciłem
w moim uc nie mieli w kompie galanta z tego roku i z tym silnikiem tylko ostatniego z 2000r i z tego roku brali wyliczenie + moje koszty związane ze sprowadzeniem auta do polski+ zaniżenie wartości z powodu naprawianych tylnych nadkoli+ uszkodzony lakier na tylnej klapie i tyle wyszło

promatti - 26-08-2013, 02:28

A więc tak:

problem z gasnącym silnikiem rozwiązany, do roziązania przyczyniło się Procedura programowania obrotów silnika po resecie (wypięciu akumulatora)

webasto - tu chyba coś fizycznie jest odpiete (kabelek czy cuś) ponieważ po przeczytaniu instrukcji którą otrzymałem od Magicar w języku angielskim nic nie pomogło :/

światła postojowe - magia nie mam pojęcia co może być we wtorek będę u Deejay mam nadzieje że coś zaradzi.

kluczyk, klapa tylnia - szlifiarz w hali tęczowej (Wrocław) powiedział, że się nie zajmuje czyszczeniem zamków wiec muszę znaleźć innego który by mi odrestaurował zamek, polecacie kogoś we Wrocku ? :)

jutro wrzucę zdjęcia ze srebrnymi naklejkami Mitsumaniaki ewentualnie we wtorek gdyż jutro czeka mnie podróż do domu (Wrocław > Tomaszów Maz) [/b]

inq - 26-08-2013, 11:28

promatti napisał/a:
światła postojowe - magia nie mam pojęcia co może być

Tam gdzieś podobno jakaś osobna jest do nich wtyczka. Mi też nie działały, ale po stłuczce blacharz chyba wszystko podłączył i jest ok.

deejay - 26-08-2013, 21:29

promatti napisał/a:
webasto - tu chyba coś fizycznie jest odpiete (kabelek czy cuś) ponieważ po przeczytaniu instrukcji którą otrzymałem od Magicar w języku angielskim nic nie pomogło :/

Jaki posiadasz typ pieca ?

tomasek - 26-08-2013, 21:42

Magicar nie produkuje webasto,to producent alarmu samochodowego :P
tomasek - 26-08-2013, 21:48

A to co pokazałeś pilota do magicznego webasto to jest właśnie pilot do alarmu :mrgreen:
Niektóre posiadają funkcje programowania i zdalnego odpalenia auta :wink:

promatti - 27-08-2013, 19:58

Pierwsza wizyta u Deejay'a zakończona, dziękuję Ci bardzo Bartek za naprawioną klapę bagażnika i za naprawę świateł postojowych.

tomasek napisał/a:
A to co pokazałeś pilota do magicznego webasto to jest właśnie pilot do alarmu :mrgreen:
Niektóre posiadają funkcje programowania i zdalnego odpalenia auta :wink:

i jak się okazało masz 100% racje zostałem oszukany przez handlarza ewentualnie on sam myślał że to webasto, gdyż ma to funkcje zdalnego odpalania samochodu. :)

Po oględzinach do wymiany:

1. Drążek kierowniczy prawy.
2. Wahacz prawy prosty.
3. Osłona przegubu zawieszacza lewa.
4. Amortyzatory tylne.
5. Uszczelki pokrywy zaworów.
6. Komplet klocków hamulcowych przód tył.
7. Komplet paska rozrządu + pompa.
8. 0,5 Litra płynu hamulcowego trzeba dolać.

Miśek ogólną ocenę dostał bardzo dobrą :mrgreen:

jak tylko zakupię ww. elementy umówię się ponownie z Deejay'em a teraz ide szukać polecanych sklepów we Wrocławiu, chyba że pamiętacie jakieś sklepy, hurtownie gdzie mógłbym się zaopatrzyć ? :)

[Edit]

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA dostałem KMM xD w końcu woohoo xD hehe ale fajnie czerwony nick xD jak autko 8) hihi ale fajnie ale się cieszę :)

sveno - 27-08-2013, 21:14

promatti napisał/a:
1. Drążek kierownicy prawy.
zjadłeś "z" :)
promatti napisał/a:
Osłona przegubu zawieszenia lewa.
?? Manszeta?
promatti napisał/a:
0,5 Litra płynu hamulcowego trzeba dolać.

:shock: cały układ mieści chyba 0.7l. Chyba że piszesz o wymianie.

promatti napisał/a:
chyba że pamiętacie jakieś sklepy, hurtownie gdzie mógłbym się zaopatrzyć ? :)
polecam www.motoneo.pl Mają prawie wszystko w naprawdę bardzo dobrych cenach. A przy takim zamówieniu jak wyżej (szybko licząć przerzucisz 2000zł) dostaniesz jeszcze rabat i wysyłkę gratis. Polecam założyć sobie tam konto.