Nasze Miśki - Cherry Elegance xD :)
Hugo - 20-08-2013, 12:34
No i dlatego zapłaciłem im 910 zł i mogli mnie cmoknąć w
Tomek - 20-08-2013, 12:35
Hugo napisał/a: |
No i dlatego zapłaciłem im 910 zł i mogli mnie cmoknąć w |
jak żeś tego dokonał i jak się to ma do tych 2400 zł ?
Rafal_Szczecin - 20-08-2013, 12:38
tomek84 napisał/a: |
cóż to 880 zł różnicy, w obliczu posiadania jedynego w swoim rodzaju powozu |
Hugo - 20-08-2013, 12:45
tomek84 napisał/a: | jak żeś tego dokonał i jak się to ma do tych 2400 zł ? | Opinia rzeczoznawcy przed naprawą.
Tomek - 20-08-2013, 12:47
Hugo napisał/a: | tomek84 napisał/a: | jak żeś tego dokonał i jak się to ma do tych 2400 zł ? | Opinia rzeczoznawcy przed naprawą. |
nooo, to jest kluczowe, bo był rozbity
zresztą sprawy cła i akcyzy to szkoda nawet komentować
radek79 - 20-08-2013, 13:18
to i ja się pochwalę ostatnio rejestrowałem gala z 2002 r zapłacone 440zł+ 150 rzeczoznawca
promatti - 20-08-2013, 13:28
Lukasjuve napisał/a: | Samochód prezentuje się świetnie, gratulacje.:) Faktycznie podobne tylko Twój trochę lepiej wyposażony. Mam nadzieję że będą nam długo służyć:)
Tak z ciekawości ile Ci akcyzę policzyli? Mi od 2001r wyliczyli 1520zł
A tak poza tematem w jednej kwestii będziemy wrogami (Inter Mediolan vs Juventus Turyn) |
ja również mam nadzieje ze będą się sprawować xD
Mi za akcyzę policzyli na kwotę 1408 zł dokładnie tyle samo mi obliczało ma V10
Ja Cię kręcę 2400
P.S. Wrogami, daj spokój, ja nie potrafie się dogadać tylko z kibicami Barcelony i na tym skoncze, a Juve jak i Inter oraz Milan to ikony, Del Piero Maldini Zanetti żywe legendy. Po za tym w chwili obecnej Inter jest gdzies głęboko w kanionie i do szczytu z Juve brakuje mu kilku sporych lat
radek79
Cytat: | to i ja się pochwalę ostatnio rejestrowałem gala z 2002 r zapłacone 440zł+ 150 rzeczoznawca |
ale akcyzy ? czy opłat (OC) ?
radek79 - 20-08-2013, 13:44
promatti napisał/a: | radek79
Cytat:
to i ja się pochwalę ostatnio rejestrowałem gala z 2002 r zapłacone 440zł+ 150 rzeczoznawca
ale akcyzy ? czy opłat (OC) ? |
akcyzy tyle zapłaciłem
w moim uc nie mieli w kompie galanta z tego roku i z tym silnikiem tylko ostatniego z 2000r i z tego roku brali wyliczenie + moje koszty związane ze sprowadzeniem auta do polski+ zaniżenie wartości z powodu naprawianych tylnych nadkoli+ uszkodzony lakier na tylnej klapie i tyle wyszło
promatti - 26-08-2013, 02:28
A więc tak:
problem z gasnącym silnikiem rozwiązany, do roziązania przyczyniło się Procedura programowania obrotów silnika po resecie (wypięciu akumulatora)
webasto - tu chyba coś fizycznie jest odpiete (kabelek czy cuś) ponieważ po przeczytaniu instrukcji którą otrzymałem od Magicar w języku angielskim nic nie pomogło :/
światła postojowe - magia nie mam pojęcia co może być we wtorek będę u Deejay mam nadzieje że coś zaradzi.
kluczyk, klapa tylnia - szlifiarz w hali tęczowej (Wrocław) powiedział, że się nie zajmuje czyszczeniem zamków wiec muszę znaleźć innego który by mi odrestaurował zamek, polecacie kogoś we Wrocku ?
jutro wrzucę zdjęcia ze srebrnymi naklejkami Mitsumaniaki ewentualnie we wtorek gdyż jutro czeka mnie podróż do domu (Wrocław > Tomaszów Maz) [/b]
inq - 26-08-2013, 11:28
promatti napisał/a: | światła postojowe - magia nie mam pojęcia co może być |
Tam gdzieś podobno jakaś osobna jest do nich wtyczka. Mi też nie działały, ale po stłuczce blacharz chyba wszystko podłączył i jest ok.
deejay - 26-08-2013, 21:29
promatti napisał/a: | webasto - tu chyba coś fizycznie jest odpiete (kabelek czy cuś) ponieważ po przeczytaniu instrukcji którą otrzymałem od Magicar w języku angielskim nic nie pomogło :/ |
Jaki posiadasz typ pieca ?
tomasek - 26-08-2013, 21:42
Magicar nie produkuje webasto,to producent alarmu samochodowego
tomasek - 26-08-2013, 21:48
A to co pokazałeś pilota do magicznego webasto to jest właśnie pilot do alarmu
Niektóre posiadają funkcje programowania i zdalnego odpalenia auta
promatti - 27-08-2013, 19:58
Pierwsza wizyta u Deejay'a zakończona, dziękuję Ci bardzo Bartek za naprawioną klapę bagażnika i za naprawę świateł postojowych.
tomasek napisał/a: | A to co pokazałeś pilota do magicznego webasto to jest właśnie pilot do alarmu
Niektóre posiadają funkcje programowania i zdalnego odpalenia auta |
i jak się okazało masz 100% racje zostałem oszukany przez handlarza ewentualnie on sam myślał że to webasto, gdyż ma to funkcje zdalnego odpalania samochodu.
Po oględzinach do wymiany:
1. Drążek kierowniczy prawy.
2. Wahacz prawy prosty.
3. Osłona przegubu zawieszacza lewa.
4. Amortyzatory tylne.
5. Uszczelki pokrywy zaworów.
6. Komplet klocków hamulcowych przód tył.
7. Komplet paska rozrządu + pompa.
8. 0,5 Litra płynu hamulcowego trzeba dolać.
Miśek ogólną ocenę dostał bardzo dobrą
jak tylko zakupię ww. elementy umówię się ponownie z Deejay'em a teraz ide szukać polecanych sklepów we Wrocławiu, chyba że pamiętacie jakieś sklepy, hurtownie gdzie mógłbym się zaopatrzyć ?
[Edit]
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA dostałem KMM xD w końcu woohoo xD hehe ale fajnie czerwony nick xD jak autko hihi ale fajnie ale się cieszę
sveno - 27-08-2013, 21:14
promatti napisał/a: | 1. Drążek kierownicy prawy. | zjadłeś "z"
promatti napisał/a: | Osłona przegubu zawieszenia lewa. | ?? Manszeta?
promatti napisał/a: | 0,5 Litra płynu hamulcowego trzeba dolać.
|
cały układ mieści chyba 0.7l. Chyba że piszesz o wymianie.
promatti napisał/a: | chyba że pamiętacie jakieś sklepy, hurtownie gdzie mógłbym się zaopatrzyć ?
| polecam www.motoneo.pl Mają prawie wszystko w naprawdę bardzo dobrych cenach. A przy takim zamówieniu jak wyżej (szybko licząć przerzucisz 2000zł) dostaniesz jeszcze rabat i wysyłkę gratis. Polecam założyć sobie tam konto.
|
|
|