To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Kanarkowa Rakieta by Rebel

Rebelias - 16-08-2013, 23:12

sveno napisał/a:
A jak w tym roku nie przyjedziesz na Wierchomlę to zrobimy Ci z moszny druty telegraficzne

Nie planuje żadnych remontów Magda też już egzaminów mieć nie będzie to przyjedziemy :mrgreen:

Rebelias - 18-08-2013, 15:02

Niestety czas sie roztać z Evo......

ale tyko na dwa tygodnie :lol: teraz trzeba tyrać na ten pochłaniacz pieniędzy:P
Wczoraj wieczorem dojechały nowe oponki Pirelli P Zero Nero GT 235/40R18 w tym tygodniu pewnie dojadą dystanse a jak wrócę to mam nadzieję że i felunie będą na mnie czekać:P

MKM to kiedy masz wolne terminy na pucowanie???

Rebelias - 23-09-2013, 19:29

Huhu trochę się tu zakurzyło :D

W końcu uporałem się z felgami (prawie 2 miesiące) wiem że zima idzie ale jeszcze miesiąc sobie pojeżdżę:)

To od początku..

Po zamówieniu felg zamówiłem od razu dystanse 5mm tak jak mi zalecił sprzedawca. Rzekomo z doświadczenia powinno tyle wystarczyć aby felgi miały dość miejsce na zaciski hamulcowe no i po zamontowaniu jednego i drugiego wielka :butthead: dopiero jak dołożyłem jeszcze jeden to przechodziło tak "ino ino" no ale znów szpilki za krótkie no i tak znów do pracy pojechałem i szukałem na alledrogo i na innych serwisach dystansu o grubości 12mm i z odpowiednim otworem centrującym ale lipa tysiące telefonów i godziny przed kompem i nic aż mi znajomy wulkanizator polecił takiego gościa co obrabia metale i takie tam bajery i zrobił mi idealnie pasujące dystanse później doszły szpile i w ten weekend w końcu miałem co robić :mrgreen: poniżej efekty :P

Nowe szpile :D

Okazały się trochę za długie więc szlif

A tak wygląda od środka

A na efekt koncowy musicie poczekać :P na razie czekam na fotografa i dobrą pogodę :D

SPIDER-ek - 23-09-2013, 23:00

Gratulacje samochodu, pieniadzę to nie wszystko, raz przychodzą raz odchodzą. A frajdę też trzeba mieć. Więc szerokości i mało mandatów :)
Tomek - 24-09-2013, 08:07

Rebelias, kiedy do KRK wpadniesz?
może mnie przewieziesz !?!

swinks_UK - 24-09-2013, 11:14
Temat postu: Re: Kanarkowa Rakieta by Rebel
Rebelias napisał/a:

Po kupnie zaraz EVO pojechało do WitekMotorsport w krakowie i tam zostało zrobione:
- wymiana sprzęgła Exedy komplet

Już?? Szybko poszło...

Rebelias napisał/a:

- wymiana wachaczy tył
- drążki kierownicze
- nadkola przednie

Jak wyżej, co on taki "ponaprawiany"? Przy łącznikach stabilizatora bym się nie dziwił, ale drążki kierownicze, wahacze...

Rebelias napisał/a:

- turbo timer HKS type 0

Jak nie katujesz Ewki na torze, to jest ci niepotrzebny. Wrzuć funkcję "auto" to sam się przekonasz :wink:

Rebelias napisał/a:

- olej motul 300V 15W50

Widzę, że w Polsce jakaś obsesja z oliwami -w50 i -w60. Czy to GTO, Legnum, czy Ewa. Ważne że ma turbo, więc lejemy smar... :mrgreen:
Do Ewki lej 5w40. Millers Nanodrive jest w tej chwili najbardziej polecany na MLR i EvolutionNet.

Rebelias napisał/a:

- korek chłodnicy RalliArt 1.3bar

Musowo, ale jak masz standardową chłodnicę z bakelitowym grzbietem, to ci pęknie prędzej czy później. Lepiej szukaj już teraz pełnej aluminiowej chłodnicy.

Aha, dystanse do felg. Przy zwykłym aucie... hm... obleci.
Ale ty masz furkę, która ma trochę momentu przy wchodzeniu w zakręty. A teraz sobie pomyśl o ile słabsze są szpilki mocujące felgi (dłuższa szpila przy tej samej średnicy, wytrzymałość na obciążenia o ileś tam zmalała).

Rebelias - 24-09-2013, 18:54

tomek84 napisał/a:
Rebelias, kiedy do KRK wpadniesz?

Myślę że w tą sobotę możesz jakiegoś spota z organizować :D
tomek84 napisał/a:
może mnie przewieziesz !?!

Czemu nie 8)

swinks_UK
Auto kupiłem już z mocno zużytym sprzęgłem wedle wpisów serwisowych i faktur wynika że to dopiero trzecie sprzęgło od nowości (przebieg 124 kk)
swinks_UK napisał/a:
co on taki "ponaprawiany"? Przy łącznikach stabilizatora bym się nie dziwił, ale drążki kierownicze, wahacze...

Coż przebieg i polskie drogi na pewno się do tego przyczyniły a nie wymieniałem całych wachaczy z tyłu tylko tuleje
swinks_UK napisał/a:
Do Ewki lej 5w40. Millers Nanodrive jest w tej chwili najbardziej polecany na MLR i EvolutionNet.

Przy następnej wymianie rozważę taką opcję :)

Jeśli chodzi o dystanse i szpilki to zobaczę jeszcze jak się na tym będzie jeździć dopiero zrobiłem 30km na tych felgach i to bez szaleństw także na wnioski przyjdzie czas.
To pierwsze takie auto którym jeżdżę i na chwile chce takim pojeździć za jakiś czas przyjdzie pora na dalsze mody silnika narazie skupiam się na jak najlepszym stanie technicznym i wizualnym :twisted:

sveno - 24-09-2013, 22:59

Rebelias napisał/a:

Myślę że w tą sobotę możesz jakiegoś spota z organizować :D
Wieliczka może być? Pytam poważnie.
Seiji - 25-09-2013, 00:28
swinks_UK napisał/a:
Rebelias napisał/a:

- olej motul 300V 15W50

Widzę, że w Polsce jakaś obsesja z oliwami -w50 i -w60. Czy to GTO, Legnum, czy Ewa. Ważne że ma turbo, więc lejemy smar... :mrgreen:

300V 15W50 Competition jest najlepszym olejem jakim można zalać Evo - na lato ;)

na zimę lepiej jest mimo wszystko zalać 300V 5W40 chyba że się garażuje auto, sam się rozpędziłem trochę i mam kupioną już puszkę 5l 300V 15W50 ale chyba nabędę dla pewności 300V 5W40 na okres zimowy

Tomek - 25-09-2013, 09:42

Rebelias napisał/a:

Myślę że w tą sobotę możesz jakiegoś spota z organizować

w tą sobotę mam chrzciny

Seiji - 25-09-2013, 09:58

Rebelias napisał/a:
Jeśli chodzi o dystanse i szpilki to zobaczę jeszcze jak się na tym będzie jeździć dopiero zrobiłem 30km na tych felgach i to bez szaleństw także na wnioski przyjdzie czas.
To pierwsze takie auto którym jeżdżę i na chwile chce takim pojeździć za jakiś czas przyjdzie pora na dalsze mody silnika narazie skupiam się na jak najlepszym stanie technicznym i wizualnym :twisted:

też bym je wywalił w pierun bo moment przekładający się na tak długie szpilki nie wróży nic dobrego, co to za felgi w ogóle?

Rebelias napisał/a:
Odkładałem 4 lata wyjechałem za granicę ale i tak wiele osób twierdzi że młodemu starzy kupili

#feels

a co do turbo timera - nie jest wymagany ale na pewno jest bardzo wygodny, turbo nie grzeje się tylko w czasie pałowania ale też np po przejechaniu 60km nawet powoli trzeba je zostawić przynajmniej na 30sec na idle a nie ma nic fajniejszego jak włączyć TT, zamknąć auto, i odejść jak wszyscy stojący dookoła zaczną strzelać zdziwione miny :D

Rebelias - 25-09-2013, 12:52

sveno napisał/a:
Wieliczka może być? Pytam poważnie.

Mam jechac tam do kamerzysty zaplacic zaliczke w piatek albo jutro dam znac.
Seiji napisał/a:
co to za felgi w ogóle?

Rota Grid I-KR 18x9.5 8)

krzychu - 25-09-2013, 14:45

Ciekawego masz motostata, znaczy jak jeździsz delikatniej to więcej pali? :twisted:

Zawsze mnie to rozwalało, że EVO było 2 razy droższe, a ma identyczne wnętrze jak ja mam. W każdym razie też choruje na IX EU :P

Rebelias - 25-09-2013, 18:23

krzychu napisał/a:
znaczy jak jeździsz delikatniej to więcej pali?

No tak więcej pali bo jeżdżę na krotkich trasach 3-5 km a nie przekraczam nawet 100km/h
krzychu napisał/a:
Zawsze mnie to rozwalało, że EVO było 2 razy droższe, a ma identyczne wnętrze jak ja mam.

Za tą cenę otrzymuję przede wszystkim osiągi :D

swinks_UK - 25-09-2013, 23:13
Seiji napisał/a:

300V 15W50 Competition jest najlepszym olejem jakim można zalać Evo - na lato ;)

No to powodzenia :badgrin:
Poczytaj sobie powyższe fora, tam doradzają fachowcy i wiedzą co mówia.
A gęste oliwy leje się tylko na wyścigi, po których się je zlewa. :wink:
Aha, leje się również w celu przykrycia faktu, że silnik lub turbo bierze olej.