Outlander I GEN Techniczne - [I 2.0] Zawieszenie tył - wymiana tuleji wahacza wzdłużnego
stickman - 14-07-2017, 13:25
cześć,
i ja odkopię ten temat. Czy luz na tulejach pływających zawieszenia tylnego, widoczny na szarpakach, może być przejawem ich prawidłowej pracy (zgodnie z konstrukcją i założeniem), czy nie powinno być tam widocznego w ten sposób luzu? Głównie tyczy to chyba wahacza poprzecznego.
elektryk - 14-07-2017, 13:31
stickman napisał/a: | cześć,
i ja odkopię ten temat. Czy luz na tulejach pływających zawieszenia tylnego, widoczny na szarpakach, może być przejawem ich prawidłowej pracy (zgodnie z konstrukcją i założeniem), czy nie powinno być tam widocznego w ten sposób luzu? Głównie tyczy to chyba wahacza poprzecznego. | Luzu nie powinno być wogóle, jedynie ruch w zakresie elastyczności tulei stałych i ruchu na tulejach pływających.
stickman - 04-10-2017, 13:51
Dzięki. Kolejne pytanie - czy śruba regulacji zbieżności - ta przy małym wahaczu poprzecznym, ma typowy gwint czy jakiś z innej bajki? Do wymiany jest nakrętka i nie wiem czy wystarczy zwykła czy trzeba szukać jakiejś "dedykowanej".
Jaro1974 - 04-10-2017, 20:32
Tam jest inny gwint, z tego co pamiętam to chyba o skoku 1.25 mm. Ale najlepiej dobierać w sklepie motoryzacyjnym, to nie jest jakiś drogi element.
Pawel1988 - 07-11-2017, 13:39
Nie wiem czy to dobre miejsce, jak coś proszę przenieść.
Z racji tego że tuleje wahacza wzdłużnego ( FEBEST) bardzo mnie denerwują- skrzypią zadzwoniłem do Deutera Olkusz.
Co ustaliłem - jutro wysyłam im tuleje wahacze wzdłużnego ( powiedzieli że mogę tylko wymiary ale kupiłem żeby nie było pomylki)
I za ok tydz dwa będę dostępne tuleje wahacza wzdłużnego do outlandera.
Więc jeżeli ktoś chce to zawsze może wysłać tuleje I opisać którą to dokładnie i do jakiego auta i może z czasem uda się złożyć cały tył z poliuretanu.
|
|
|