To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Mandat? Podetrzyj się wezwaniem!

Tomek - 10-09-2013, 20:31

RalfPi napisał/a:
mlun napisał/a:
sveno, podobno w ogóle nie mogą wystąpić do sądu. Przynajmniej tak na forum prawnym piszą. Sam jestem ciekawy bo ostatnio przyszło do nas pisemko z itd.

No ja mam jakiś "wyrok sądowy" czyli grzywnę... Jaja jak kasztany - SM nie poinformowała mnie na czas, po czym dostałem wezwanie, stawiłem się, a tam już czekało "skierowanie do sądu" - żeby rozprawa się nie odbyła, to się przyznałem do winy i żeby było śmieśniej wyznaczyłem sobie karę grzywny 200zł..
A że chcę na Uczelni pracować.. to dla mnie sprawa najwyższej wagi
Ostatnio byłem w sądzie - było potrzebne zaświadczenie o niekaralności - w sądzie za 50zł od ręki wydali mi:
Nie jest karany :) ufff.

eeeeee ???
Ty to na poważnie?
przecież karanie za wykroczenia drogowe nie idzie Ci na rejestr karny
więc nie ważne czy Cie ukarze policja na drodze, czy sąd - i tak jesteś niekarany

RalfPi - 10-09-2013, 20:46

wiesz.. dla mnie sąd i takie tematy to jak "Proces" - tylko ciasne pokoje, wąskie drzwi i zmęczeni i ogarnięci strachem ludzie - nie znam się, ale dla mnie sytuacja jest absurdalna.. Sąd kojarzy mi się niestety jednoznacznie - negatywnie.
Tomek - 28-09-2013, 10:41

Orientuje sie ktos jakis propozycje Teraz przesyla iTD?
I jak mnie znajda? Kiedy nie przerejestrowalem jeszcze auta?
Nie chec. Sie migac, Bo wiem, ze jechalem lekko za szybko, ale tez nie bede za nimi gonic

sveno - 28-09-2013, 11:07

tomek84, :) proszę popraw tego posta. :) Zakładam, że pisałeś z telefonu i to pewnie w kościele (pisałeś coś o chrzcinach :) )

Mandat przyjdzie do poprzedniego właściciela, niech Ci go odeśle i idź z nim na komisariat.

Arktic - 28-09-2013, 19:32

tomek84 napisał/a:
Orientuje sie ktos jakis propozycje Teraz przesyla iTD?

Nie wiem jak jest z autami prywatnymi ale jakiś 1.5 miesiąca temu do mojej firmy przyszedł list od ITD a w nim wezwanie do wskazania winnego wykroczenia. Winny byłem ja więc mandat przyjąłem ale była opcja do wyboru tj. przyjęcie mandatu i pkt. albo nie przyjęcie mandatu i wtedy większa kwota do zapłacenia ale za to bez pkt. Z racji tego ,że przyjąłem mandat musiałem wypełnić dołączony do niego druk ze swoimi danymi a ten druk pracodawca odesłał do ITD i jak na razie cisza wezwania do domu nie dostałem ale znając życie w końcu przyjdzie;).

Tomek - 28-09-2013, 19:40

sveno napisał/a:

tomek84, proszę popraw tego posta. Zakładam, że pisałeś z telefonu i to pewnie w kościele (pisałeś coś o chrzcinach )

nie, nie
pisałem z domu, ale z iPada mojej siostry, do tego ustawionego na angielski
i tak wyszło cudo, bo poprawiałem praktycznie każdą autokorektę