To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - COLT C58A + 4G63T 6bolt

m6riano - 15-09-2013, 15:51

RoBSoN_97, to jest ten colcik gti którego widzieliśmy na spocie 2speed.pl pod Stadionem 31 sierpnia..;-)
Jagos - 15-09-2013, 20:01

Tak wtedy byłem 8)

Dziś zmieniłem żarówki na zwykłe i umieściłem w końcu rejestrację na przednim zderzaku bo cholera już mam dosyć niemal codziennej kontroli policji :P

Jagos - 15-09-2013, 20:08

bialyjayz napisał/a:
piękny kwadratowy Colcik, uwielbiam te kanty naprawdę, miny kierowców nowszych aut zostających w tyle na światłach muszą być bezcenne. Pozdrawiam i gratuluję

Miny widziałem różne :P Szczerze to jeszcze lania nie dostałem. Choć ostatnio chciałem się spróbować z EVO X, ale jak szarpnąłem obok gościa i usłyszał otwarty wastegate i bov to jakoś nie chciał. Bał się dostać łomot :P Najlepsze jest spuścić lanie komuś kto kilka sekund wcześniej śmiał się zemnie, że stary Colt ma niższy zawias, fajną felgę i "jakieś" zegary świecące w środku :P

bialyjayz - 15-09-2013, 22:17

tak bo każdy amator japończyków myśli że to auta dla dzieci, a tu psikus :) ...koledzy mnie pytają:" jaki ten twój colt ma silnik:1.1; 1,2 ? Jak odpowiadam że 1.6 113km(kiedyś tam pewnie tyle miał:p ale to szczegół) to oczy jak pięciozłotówki i wow :D D w TWoim przypadku pewnie jest podobnie tylko w trochę innym wymiarze :)
Jagos - 15-09-2013, 22:24

bialyjayz, tak ciut inaczej. Ci co są w porządku to podjadą do świateł i rozmawiają i wypytują co mam. Ja mówię, że 1,3 to oni w śmiech i żebym nie żartował. A jak powiem, że 2.0 turbo to wtedy widzę uśmiech na ich twarzach. Ale są też tacy co uciekają na prawy pas i jadą 50km/h byle by znów nie stanąć obok na światłach i nie widzieć mego szyderczego uśmiechu gdzie oni przed chwilą się zemnie śmiali :) Fajne jest to, że przy 200km/h jak jadę i ktoś mi miga długimi żebym zjechał to jak wcisnę w podłogę to tylko widzę jak znikają w lusterku próbując mnie dogonić :P
Torp12 - 16-09-2013, 12:41

Jagos napisał/a:
Fajne jest to, że przy 200km/h jak jadę i ktoś mi miga długimi żebym zjechał to jak wcisnę w podłogę to tylko widzę jak znikają w lusterku próbując mnie dogonić :P

To jaki jest V max tego cuda ?:)

Jagos - 16-09-2013, 13:51

Torp12 napisał/a:
Jagos napisał/a:
Fajne jest to, że przy 200km/h jak jadę i ktoś mi miga długimi żebym zjechał to jak wcisnę w podłogę to tylko widzę jak znikają w lusterku próbując mnie dogonić :P

a bo ja wiem.... Licznik wyskalowany do 240km/h.

edycja - w Polsce takie prędkości są niedozwolone.

bialyjayz - 16-09-2013, 15:44

eee tam v-max najważniejsze jest [edit] jaka moc i ile tych Nm ? :) a ten colcik podobno CAO podobno kiedyś kogoś z forum:
http://www.youtube.com/watch?v=I78vdXQ-j3c
mistrz jak dla mnie, równocześnie marzenie :)

Edit: Na forum nie używamy wulgaryzmów.

Torp12 - 16-09-2013, 17:16

A tak w ogóle to wysokie obroty nie masakrują skrzyni z klekota?
Jagos - 16-09-2013, 17:40

Torp12 napisał/a:
A tak w ogóle to wysokie obroty nie masakrują skrzyni z klekota?

skrzyń biegów nie zabijają wysokie obroty i ilość koni a moment obrotowy. Skrzynia męsko znosi jakikolwiek wysiłek. Na mekp.pl chłopaki w uturbionych eclipsach dmuchają 1.5bar i te skrzynie to znoszą elegancko.

Cytat:
jaka moc i ile tych Nm

przy 0,7 bar wyszło 224KM i 320Nm. Gdzieś mam wykres to wstawię.

Edit: Kolokwializm przez Ciebie użyty uznaję za wulgaryzm.

mkm - 16-09-2013, 22:27

bialyjayz napisał/a:
a ten colcik podobno CAO podobno kiedyś kogoś z forum:
http://www.youtube.com/watch?v=I78vdXQ-j3c
mistrz jak dla mnie, równocześnie marzenie :)

Owszem, Forumowicz TOMEKKK zrobił to cudo.
Miałeś szansę bo był na sprzedaż. Sprzedany za Odrę. :wink:

Jagos, piękna sztuka. Gratuluję.

bialyjayz - 16-09-2013, 22:35

za 50 tys. pamiętam :) cudo cudeńko
Jagos - 16-09-2013, 22:58

Cytat:

Torp12 napisał/a:
Jagos napisał/a:

dlaczego moja wypowiedź została edytowana- usunięta?

To, że napisałem, że Colt-em jechałem 260km/h to nie znaczy, że w polsce.

Hubeeert - 16-09-2013, 23:10

Jagos napisał/a:
Cytat:

Torp12 napisał/a:
Jagos napisał/a:

dlaczego moja wypowiedź została edytowana- usunięta?

To, że napisałem, że Colt-em jechałem 260km/h to nie znaczy, że w polsce.

ZASADY FORUM.
Filmiki zamieszczone jasno pokazują jazdę nie po autostradzie w DE tylko po jakims remontowanym odcinku drogi :roll: - przywyknij, tu jest inaczej niż na innych Forach.

m6riano - 16-09-2013, 23:33

Jagos, jak coś to w ten czwartek sie widzimy pod Narodowym,tam gdzie wtedy..;-)