To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - EA:20016A13A69AT

cichy_86 - 11-09-2013, 20:18

może na czarno przemaluj alu na zimę :)
Fragu - 11-09-2013, 20:23

A może ktoś zarzuci VT z grafitem i z czarnymi :?: :roll:

Przy okazji. Ostatnio jeszcze pomalowałem podpórkę maski wraz z uchwytem, a także mocowanie akumulatora. Za jakiś czas chcę się zabrać za odświeżenie pasa przedniego.
ps. nie wiecie gdzie można kupić jakieś kolorowe podkładki/śruby ? :mrgreen:

i jeszcze jedna fotka:

bbandi - 11-09-2013, 20:52

Fragu napisał/a:
A może ktoś zarzuci VT z grafitem i z czarnymi :?: :roll:

Z czarnym za dużo roboty :P

promatti - 11-09-2013, 21:22

Świetnie wygląda, fajnie że udało Ci się namówić Ukochaną na Galanta xD Gratuluje i życzę bezawaryjności..

Pytanie odnośnie koloru felg jest mega trudne bo na miniaturce chciałem mówić maluj ale jak powiększyłem fotke stwierdziłem że nie :P wiec powiem że zazdroszczę Ci felg na lato, są najfajniejsze moim zdaniem na Galańciku!

mszolc - 11-09-2013, 21:33

Fragu napisał/a:
ps. nie wiecie gdzie można kupić jakieś kolorowe podkładki/śruby?

Na alledrogo dostaniesz śruby i podkładki nierdzewne A2 (rodzaj materiału).
Wszystkie w przednim pasie to M6 i M8, długości od 16mm do 25mm (tylko dwie od skraplacza są dłuższe, ale nie wiem ile mają).
Ale możesz wziąć śruby z auta, włożyć je między dwie deseczki (oddzielnie M6ki i M8ki), zapiąć w imadło, przejechać szczotką na wiertarce i psiknąć łebki sprayem, a gwinty smarować smarem przy wkręcaniu.
Możesz je też przed malowaniem wrzucić do odrdzewiacza, bardzo ładnie się w nim czyszczą.

Skoro przód był niedawno robiony to masz duże szanse, że wszystko się ładnie rozkręci.
W przeciwnym wypadku musiałbyś mieć wiertarkę z wiertłami powiedzmy 3.5mm i 5mm i zestaw gwintowników w zanadrzu.

Hugo - 11-09-2013, 21:58

mszolc napisał/a:
Możesz je też przed malowaniem wrzucić do odrdzewiacza, bardzo ładnie się w nim czyszczą
Gdzie to kupić?
Fragu - 11-09-2013, 22:09

mszolc, wielkie dzięki za info 8)
mszolc - 11-09-2013, 22:13

Hugo napisał/a:
Gdzie to kupić?

Np. CASTORAMA. Producentem jest Dragon. Kosztuje to jakieś 12 PLN za litr. Półlitrowe butelki też są i na same śruby powinno wystarczyć.
Ja miałem trochę więcej i odrdzewiłem też tym zamek. Ładnie się wyczyścił i nie zacina się jak wcześniej.

jkrzysztof80 - 12-09-2013, 10:09

mszolc, pepsi nie da rady? 1l 2-3zł :mrgreen:
m6riano - 13-09-2013, 17:48

Cytat:
ps. nie wiecie gdzie można kupić jakieś kolorowe podkładki/śruby ? :mrgreen:

ja tam takie rzeczy daje do piaskowania/malowania piecowe do kolegi Marka z QUICKCOLOR:
https://www.facebook.com/QuickColor?fref=ts

Bartekkita - 13-09-2013, 19:02

to widzę, że tylko mi tęskno do manuala.

pierwsze zdjęcie Gala The Best ;) żona zagląda pod maskę, nie ma to jak dobrze się dobrać :D

Fragu, gratuluje i życzę bezawaryjności, ale to już wiesz na pewno.

ps. chętnie bym pooglądał ten oryginalny parktronik :shock:

mkm - 14-09-2013, 13:08

m6riano napisał/a:

ja tam takie rzeczy daje do piaskowania/malowania piecowe do kolegi Marka z QUICKCOLOR:

Oj chyba nie oddajesz, bo jakbys oddawał to byś wiedział, że śrub się nie maluje.
Galwanizer to słowo klucz w przypadku śrub i śrubek :wink:

m6riano - 15-09-2013, 16:01

mkm, chcesz sie założyć?
jedynie czego nie maluje u niego to plastiki i tego typu duperele..robie to sam

mkm - 16-09-2013, 22:46

m6riano, ze względu na właściwości malowania proszkowego robienie w nim śrub mija się z celem... ale cóż... nie takie dziwactwa widziałem :lol:
m6riano - 17-09-2013, 15:04

mkm, pan płaci pan ma:
http://www.topgear.com.pl...ssan,filmy,2636