To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[96-02]Colt CJ0 - [ALL] reset ECU

knut - 24-03-2009, 23:26

najszybciej 100km/h w sensie maksymalnie ;) i oczywiście nei na II biegu :)
zbilak - 14-04-2009, 15:04
Temat postu: ECU
wynikałoby ze za kazdym razem kiedy odpinam akumulator musze colta uczyć ecu ??.ostatnio wymieniałem zarowke i dla wygody wyciągłem akumulator. jakis zmian nie zaułważyłem
affectpct - 26-06-2009, 20:16

witam proszę o pilną odpowiedź,

mój misiek czasem nie radzi sobie z wolnymi obrotami i chciałbym zresetować komputer i moje pytanie brzmi:
czy ta operacja może odbywać się z zapaloną kontrolką od rezerwy? Czy należy zalać tak aby zgasła?
I czy trzeba czekać aż 2 razy włączy i wyłączy się wentylator? Czy wystarczy raz?
I ostatnie pytanie czy będę słyszał, że wentylator się włączył ik wyłączył czy muszę bacznie obserwować wskaźnik od temperatury?

Anonymous - 26-06-2009, 20:33

mysle ze kontrolka od rezerwy nic tu nie zmieni , powinno się wszystkie gadżety elektroniczne wyłączyć ale kontrolka to za mało żeby coś zmienić, mówią że trzeba ale z doświadczenia wiem że na to drugie włączenie wentylatora można sie zaczekać :) więc pierwsze starczy, usłyszysz przy otwartej masce , po wskaźniku raczej nic nie zauważysz minimalne ruchy.

Ale nie sądzę że reset pomoże z wolnymi obrotami.

affectpct - 26-06-2009, 21:26

to co nie resetować?
Chodzi o to że czasem na biegu jałowym się dławi i czasem zgaśnie a czasem jest ok, pisali mi żeby to zrobić to teraz już nie wiem??

Anonymous - 26-06-2009, 21:53

na bank nie zaszkodzi :D ale raczej nie pomoze ale ekpsertem nie jestem a to nic nie kosztuje wiec mozna sprawdzic
affectpct - 26-06-2009, 22:56

kosztuje ;p moje paliwo ;D hehe no spróbuje w pon i zobaczymy
Anonymous - 13-07-2009, 14:28

affectpct napisał/a:
kosztuje ;p moje paliwo ;D hehe no spróbuje w pon i zobaczymy

I co sprawdziłeś?

Ja ostatnio wymieniłem filtr Paliwa i moze ciut jest mocniejszy ale wciąż słabszy niż jak go kupiłem.
ja już nie mam pomysłów co jest nie tak.