To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Lancer CB0 - Problem z pracą silnika

robertdg - 17-07-2015, 17:06

Jak nei ma iskry na świecy to wypadałoby sprawdzić swiece, kabel oraz kopułke (może być uszkodzony styk)
blade89 - 17-07-2015, 18:41

Kolejne próby, testy za mną. Na wykręconych świecach był poprzedni test. Wyciągając same kable przy świecach wszędzie widać/słychać iskrę. Przy kopułce to samo, więc i kable i kopułka wyglądają na sprawne. Świece też podmieniałem miejscami. Profilaktycznie wymieniłem też palec na nowy. Ostatecznie póki co ręcznie podkręciłem obroty, żeby dało się jakoś w miarę normalnie jeździć. Czyli wygląda to na coś bardziej poważnego/kosztownego? :|
mjsystem - 18-07-2015, 14:10

blade89 napisał/a:
Czyli wygląda to na coś bardziej poważnego/kosztownego?
Pozostaje sprawdzenie luzów zaworowych i kompresji. Może wystarczy regulacja a może wymiana wydmuchanej uszczelki. Ewentualnie zalewa wtryskiwacz lub zatkany wydech. W sumie borykam się z podobnym przypadkiem w innym aucie.
blade89 - 21-07-2015, 13:16

Po dłuższej przerwie sprawdziłem w końcu kompresję i wychodzi na to, że w tym właśnie tkwi problem. Jutro zabieram się za wymianę uszczelki pod głowicą, więc przy okazji sprawdziłbym luzy na zaworach, tylko pytanie.. Jakie powinny być prawidłowe?
mjsystem - 21-07-2015, 20:02

blade89 napisał/a:
tylko pytanie.. Jakie powinny być prawidłowe?

http://forum.mitsumaniaki...t=luzy+zaworowe
Drugi post.