Nasze Mi¶ki - marzenia do spelnienia
majdanos - 20-10-2013, 00:48 Temat postu: folia folia ciezko sie kladzie w szczegolnosci na jakis wytłoczeniach badz zagieciach ..powiedzialem sobie nigdy wiecej choc pewnie po tygodniu zapomne jak bylo i zaczne znowu cos oklejac wrazenia sa pozytywne robi to efekt jak dla mnie oznaczenie JMS cokolwiek to znaczy na inne folie nie zwracalem uwagi a jesli nawet to nie wiedzialem ze to folia ;p z carbonem jeszcze nie widzialem z bliska wiec porownania nie mam. dodam ze dzisiaj udalo mi sie okleic klape tylna z oklejaniem na jakis czas koniec.moze kiedys wezme sie za lusterka ale to jak mi sie bedzie nudzilo
promatti - 20-10-2013, 01:12
idz na cało¶ć idz na cało¶ć. xD ciężka praca zawsze popłaca!
majdanos - 20-10-2013, 01:20
Promatti jak by zderzak przedni byl ksztaltami taki jak tylny to moze bym sie tego podj±ł ;p w zasadzie drzwi, przednie nadkola tylne, zderzak tylny to by bylo łatwo ;P ehh NIE namawiaj mnie
promatti - 20-10-2013, 01:28
Miałe¶ takie przygody z mi¶kiem że fajnie by było jakby był cały w foli xD Widziałem na żywo autko nerus'a na zlocie i nie mogłem odlepić od niego oczu, masz garaż działaj chłopie póki masz siłe xD nie kuszę niechce być winny ale jak zobaczysz Gala z linka (na dole strony) to sam stwierdzisz
majdanos - 20-10-2013, 01:58
fakt elegancko to wyglada :)tylko cały w karbonie jesli mojego mialbym doklejac to troche przesada moim zdaniem
promatti - 20-10-2013, 02:10
a jak zostawisz carbon na topie to lakier będziesz zmieniał na jaki¶ inny ? czy zostaje ten co jest?
majdanos - 20-10-2013, 02:48
zostawiam.nie mam sprzetu do malowania i umiejetnosci tez zreszta.
nerus - 20-10-2013, 08:21
majdanos napisał/a: | tylko cały w karbonie jesli mojego mialbym doklejac to troche przesada moim zdaniem |
tu masz rację,w carbonie całe autko to nawet bym rzekł,że ohydnie wygl±da na boki jaki¶ inny kolorek,wybór jest
majdanos napisał/a: | folia ciezko sie kladzie w szczegolnosci na jakis wytłoczeniach badz zagieciach |
pod jakim względem ciężko
ten biały carbon co miałem allegro po podgrzaniu robił się bardzo sztywny..
majdanos - 20-10-2013, 20:54
Pod wzgledem rozciagania i deformowania wzoru.oczywiscie na 2 raz bede troche inaczej kladl folie tzn od srodka do bokow a nie tak jak robilismy od 2 stron do srodka bo pozniej po rozciagnieciu foli zostawalo nam nadmiar foli tak duzy ze trzeba bylo ciac i laczyc.no ale ucze sie na wlasnych bledach :)na szczescie tylko na klapie tak zrobilismy a laczenie wypada pod tablica rejestracyjna wiec w miare jest to niewidoczne.
majdanos - 21-10-2013, 00:06
Zrobilem test blyskowy ecu i abs-u i tak: ABS blad nr 52 nie opisane to jest wiec nie wiem o co chodzi..zreszta to jest male zmartwienie bo w ecu wywalilo 12,13,25 blad.12 spoko przeplywka.13 czujnik temperatury..:O czy to jest ten od cieczy czy jakis inny?25-baromatie pressure sensor system z mojego wysmienitego angielskiego wioskuje ze to jest czujnik cisnienia barometrycznego czyli pewno powietrza.ale jak to wyglada?ma ktos jakies zdjecie tego ustrojstwa,z tego co wyczytalem to gdzies kolo przeplywki.neta mam z telefonu i jakos mi nie idzie to szukanie z wapa.
robertdg - 21-10-2013, 09:02
Czujnik temperatury dwupinowy koło termostatu
Barometric pressure sensor (czujnik ci¶nienia atmosferycznego) jest zintegrowany z przepływomierzem
majdanos napisał/a: | ABS blad nr 52 | Przekażnik zaworu w pozycji wyłaczonej - polecam manual z działu download
majdanos - 21-10-2013, 19:26
Dzisiaj poogladalem troche przeplywomierz i nie wiem czy przy rozbieraniu czy to wczesniej mialo miejsce byly oderwane piny wiec lutownica 5 min roboty i gotowe. zresetowalem ecu i bledow jak narazie brak(po 30 km).te bledy to powinno odrazu wywalic?abs dalej blad 52.ecu powtarzane zapentlajace sie 9 wiec spoko.ehh wyjechalem na trase i tylne lewe kolo buczy przy ok 90 w gore na lukach w lewo cichnie lozysko pomalu sie zegna pewnie :)czekam na matki boskiej pienieznej to cos bede z tym robil
majdanos - 17-11-2013, 01:37
niedawno zmienilem tarcze tylne + klocki oraz podswietlenie zmienilem na kolor czerwony..dzisiaj bylem na diagnostyce zawieszenia o i wyszlo ze lewy tylny lacznik stabilizatora wybity do tego w niedalekiej przyszlosci by mozna bylo zmienic tulenie nalacznikach reakcyjnych jak to majser nazwal no i przednie wachacze..wkoncu nie bedzie mi stukac po drodze kupilem sobie klucze stalco +srubkowkrenty tej samej firmy.o i zestaw taki ogolny firmy topex choc troche zaluje bo moglem ze ta cene miec zestaw yato no zobaczymy czy dadza rade te topexy
Hugo - 17-11-2013, 09:16
Topex to ¶mieć. Tak jak Toja.
majdanos - 17-11-2013, 12:30
Takie mam
a moglem miec takie :
ehh no teraz trudno szkoda ze kupilem to pod chwila emocji najwyzej jak mi grzechotki padna to kupie stalco i bedzie spokoj
|
|
|