To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] Czujnik parkowania

rezon - 05-01-2017, 22:48

najprawdopodobniej przyczyną jest wilgoć w środku. Zamarzła i odczytywana jest jako przeszkoda. Ciepły garaż albo parking podziemny powinny pomóc. Później można spróbować delikatnie na złączeniu uszczelnić silikonem, jak nie pomoże to tylko wymiana. Aby sprawdzić który, trzeba je po kolei odłączać.
lexus - 06-01-2017, 13:13

zarówno niska jak i wysoka ,raczej nie czujniki tylko centralka u mnie jest w subbuferze schowana,u mnie czujniki sprawdzane były i pomogła wymiana centralki na inny model
hucker - 06-01-2017, 14:26

W nim przypadku zamarzł jaden czujnik , jak go nagrzałem to wszystko wróciło do normy.
szeryf85 - 27-02-2018, 15:10

Witam,
odświeżam temat. Chciałbym w moim OII założyć czujniki na przód. Z samym założeniem nie będę miał problemu, tylko pod co je podłączyć, żeby funkcjonalnie było ok? W poprzednim aucie miałem czujniki z przodu i z tyłu, i albo włączały się z wstecznym albo można je było włączyć przyciskiem. Wyłączały się po przekroczeniu 10 km/h. W OII też mam przycisk włączania tylnych czujników, ale niestety wyłączają się od razu po wyłączeniu wstecznego. Ktoś ma jakiś pomysł? Ostatecznie założę dodatkowy przycisk, tylko będę musiał pamiętać żeby go za każdym razem włączać i wyłączać :)

Synk - 25-03-2018, 20:35

Witam
przeszukałem internety i nie mam odpowiedzi:
W moim Outlanderze jest taki problem - po włączeniu wstecznego słychać 7-8 krótkich piknięć, a po ustaniu czujniki działają. To alarmowe pikanie mogę przerwać przyciskiem od sonaru (czyli wyłączajac czujniki). Co to za sygnały? Czy ktoś miał podobny przypadek?