[97-04]Galant EAxA/W - [EA5A/W 2.5] Przysłona w soczewce Bi-Xenon
swinks_UK - 16-10-2013, 15:13
Bo trzeba umieć
A przycinałeś silikonowe wstawki do kształtu podkładki? Znaczy brzegi okrawałeś?
Trzeba było, to by soczewki się porządniej osadziły.
ALEX-77 - 16-10-2013, 19:22
swinks_UK napisał/a: | Bo trzeba umieć
A przycinałeś silikonowe wstawki do kształtu podkładki? Znaczy brzegi okrawałeś?
Trzeba było, to by soczewki się porządniej osadziły. |
a z której strony dawałeś te silikonowe wstawki ? bo założone na tył soczewki i przyłożone do odbłyśnika to wtedy soczewka dość dużo odstaje .
kaleto1233 - 19-10-2013, 03:53
Gdzie kupiłes te bixenony? jaki koszt?
ALEX-77 - 19-10-2013, 19:04
kaleto1233 napisał/a: | Gdzie kupiłes te bixenony? jaki koszt? |
Na
AliExpress
nerus - 19-10-2013, 19:15
ALEX-77 napisał/a: | kaleto1233 napisał/a: | Gdzie kupiłes te bixenony? jaki koszt? |
Na
AliExpress |
Przy dzisiejszym kursie około 200zł z wysyłką,cena dość dobra
ALEX-77 - 19-10-2013, 19:39
nerus napisał/a: | ALEX-77 napisał/a: | kaleto1233 napisał/a: | Gdzie kupiłes te bixenony? jaki koszt? |
Na
AliExpress |
Przy dzisiejszym kursie około 200zł z wysyłką,cena dość dobra |
No dokładnie tylko trzeba uzbroić się w cierpliwość bo przesyłka idzie prawie miesiąc no i na cle mi ją zatrzymali musiałem dopłacić 55zł podatku ale i tak się opłacało
nerus - 19-10-2013, 22:04
ALEX-77 napisał/a: | musiałem dopłacić 55zł podatku |
już wiele kupowałem w chinach,głownie z ebaya...ale odpukać jeszcze nie zatrzymali mi nic na cle
czas oczekiwania wiadomo_trzeba byc cierpliwym
kaleto1233 - 20-10-2013, 11:58
Jakie efekty?:) montaż trudny?:D
ALEX-77 - 20-10-2013, 13:22
nerus napisał/a: | ALEX-77 napisał/a: | musiałem dopłacić 55zł podatku |
już wiele kupowałem w chinach,głownie z ebaya...ale odpukać jeszcze nie zatrzymali mi nic na cle
czas oczekiwania wiadomo_trzeba być cierpliwym |
No mój tez to nie był pierwszy zakup na AliExpress ale przeważnie małe duperele ,tym razem paczka była większa 50x40 no i celnicy się zainteresowali i nawet taka informacja od chinczyka że wartość 20$ i Gift nie pomogły
[ Dodano: 20-10-2013, 13:28 ]
kaleto1233 napisał/a: | Jakie efekty?:) montaż trudny?:D |
Montaż to wiadomo rozklejenie szkła reflektora i zamontowanie soczewki nic nie trzeba wiercić ,szlifować itp.. pasuje p&p ja miałem jedynie problem z nakrętką samej soczewki bo była marnej jakości i zle spasowana i musiałem trochę zmodyfikować gwint ,ale to chyba tylko u mnie takie problemy bo Swinks_UK na montował się już kilkanaście takich zestawów i nie miał najmniejszych problemów ,u mnie na razie lampy jeszcze nie zamontowane bo muszę ,zamontować jeszcze przetwornice i i całe okablowanie przyszykować co by pózniej tylko zamienić reflektory.
swinks_UK - 20-10-2013, 13:52
ALEX-77 napisał/a: | swinks_UK napisał/a: | Bo trzeba umieć
a z której strony dawałeś te silikonowe wstawki ? bo założone na tył soczewki i przyłożone do odbłyśnika to wtedy soczewka dość dużo odstaje . |
Eee tam...
Od strony odbłyśnika, ale umiejętnie przycięte, ewentualnie możesz podmienić na samoróbkowe podkładki gumowe/silikonowe, cieńsze.
ALEX-77 - 20-10-2013, 15:31
swinks_UK napisał/a: | ALEX-77 napisał/a: | swinks_UK napisał/a: | Bo trzeba umieć
a z której strony dawałeś te silikonowe wstawki ? bo założone na tył soczewki i przyłożone do odbłyśnika to wtedy soczewka dość dużo odstaje . |
Eee tam...
Od strony odbłyśnika, ale umiejętnie przycięte, ewentualnie możesz podmienić na samoróbkowe podkładki gumowe/silikonowe, cieńsze. |
No już sobie poradziłem wykorzystałem te oryginalne ,troszkę podciąłem i jest OK, zastanawia mnie czy jak podłącze je do auta to czy się podniosą bo teraz to opierają się na maskownicy.
a tu patent z nakrętką
carbon11 - 20-10-2013, 17:26
Radzę delikatnie wyciąć dół maskownicy tak żeby soczewka miała pełną regulację bo będziesz świecił w kosmos
Zanim się za to zabrałem u siebie przeczytałem cały temat swinks_UK i jest tam o tym wzmianka .
ALEX-77 - 20-10-2013, 18:59
carbon11 napisał/a: | Radzę delikatnie wyciąć dół maskownicy tak żeby soczewka miała pełną regulację bo będziesz świecił w kosmos
Zanim się za to zabrałem u siebie przeczytałem cały temat swinks_UK i jest tam o tym wzmianka . |
Mam wycięte tylko pod tą grubszą część soczewki ,ale soczewka jest tak duża że musiał bym wyciąć aż do klosza ,mam nadzieję że to już jest pozycja najniższa bo inaczej będzie kiepsko bo oring schował by się pod maskownicę ,jak to u ciebie Swinks_UK wyglądało ?
promatti - 20-10-2013, 21:43
a jakie wymiary musi mieć taka soczewka żeby pasowała do Galanta ?
|
|
|