To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Będę Miał Wydatki

Fragu - 18-10-2013, 07:06

matraks, masz dobry gust :wink:
Krzyzak - 18-10-2013, 08:18

Już wiem, co mnie tak urzeka w tej serii 7 - przednie błotniki "wypłaszczone" jak w Galancie EA, środek bardzo podobny do Galanta EA :) - i wszystko jasne.
Od siebie dodam, że urodą - ta Twoja nowa beemka - nawet się nie umywa do tej starej. Ale cóż - trzeba iść z duchem czasu - jeśli oczywiście duch goni technikę a nie jest to padaczka (jak wszystko co się obecnie robi - żeby się szybko zepsuło).

i9i - 18-10-2013, 08:41

matraks napisał/a:
e38 to chyba jeden z najpiękniejszych modeli BMW w historii

nerus napisał/a:
ładny :wink: ..ale i tak e38 na mnie zawsze robi wrażenie :P

cns80 napisał/a:
A mi się marzy 740 E38

Nie no panowie zapędzacie się. Najpiękniejsze Bajery Młodych Wywrotowców to rekiny. E23 i E24.
:mrgreen:

Picakus - 18-10-2013, 09:33

i9i napisał/a:
matraks napisał/a:
e38 to chyba jeden z najpiękniejszych modeli BMW w historii

nerus napisał/a:
ładny :wink: ..ale i tak e38 na mnie zawsze robi wrażenie :P

cns80 napisał/a:
A mi się marzy 740 E38

Nie no panowie zapędzacie się. Najpiękniejsze Bajery Młodych Wywrotowców to rekiny. E23 i E24.
Obrazek :mrgreen:

i9i ale to już są auta kultowe o których nawet nie trzeba wspominać :wink:
Jeszcze wspomniałbym o e31 jeżeli aż tak się zapędzamy

i9i - 18-10-2013, 09:53

Picakus napisał/a:
Jeszcze wspomniałbym o e31 jeżeli aż tak się zapędzamy

Ten model żywi mieszane odczucia, mnie osobiście się podoba, ale szpecą go wysuwane lampy i nowe modele nawet dziś, wdziękiem się do niego nie umywają. Ale może wróćmy do tematu :D

RoBSoN_97 - 18-10-2013, 13:55

Tą bete e38 to miałeś kozak, obecna też jest ładna :)
Anonymous - 18-10-2013, 19:24

matraks, bardzo ładna ta betka, znajomego ojciec na taką o nowości i strasznie na nią psioczy... mówi że jego alfa (od niego kupiłem moją 159) rzadziej widziała serwis niż ta betka, no ale może to kwestia pechowej sztuki... w każdym bądź razie wygląda świetnie, no i silnik też wystarczający żeby spokojnie się przemieszczać ;) btw biorąc pod uwagę ceny paliwa w Twoim regionie, ile teraz w jeseju kosztuje przejechanie 100km takim autem? pewnie wyjdzie tyle co tico w gazie w pl ;)

drexvs, porównujesz seryjne auto klasy premium, z pełnym wyposażeniu w którym jedziesz komfortowo i bez stresu, do wydumki która pewnie poza włożonym mocnym silnikiem jest maksymalnie wypatroszona z wnętrza, a w czasie jazdy jest w niej głośniej niż ikarusie ;) , sorry nie ta liga, i w jakichkolwiek sensownych zawodach na 1/4 te auta nie spotkałyby się w jednej klasie.

matraks - 19-10-2013, 01:54

Derpin napisał/a:
matraks, bardzo ładna ta betka, znajomego ojciec na taką o nowości i strasznie na nią psioczy... mówi że jego alfa (od niego kupiłem moją 159) rzadziej widziała serwis niż ta betka, no ale może to kwestia pechowej sztuki...

Raczej to nie kwestia pechowej sztuki co rodzaju silnika. Z tego co wiem najgorsze są silniki 2.0d. Z tego co zdążyłem się zorientować to w modelu 328i słabą stroną są łożyska kół i dyferencjał. W modelach 335i z turbo nagminnie padają pompy paliwowe. Koszt wymiany to coś koło $400 więc niemały. Niektórzy wymieniają je ponoć co kilka miesięcy :axe: Ale dobrze zdawałem sobie z tego sprawę, że BMW to mistrz niezawodności nie jest i liczę się z wydatkami na naprawy (Będę Miał Wydatki :badgrin: ). Chociaż z e38 przez 2 lata nie miałem ani jednego kłopotu. Tylko oleje i remont zawieszenia :rolleyes:
Derpin napisał/a:
btw biorąc pod uwagę ceny paliwa w Twoim regionie, ile teraz w jeseju kosztuje przejechanie 100km takim autem? pewnie wyjdzie tyle co tico w gazie w pl ;)

W Chicago jest najdroższe paliwo w całych USA i teraz galon (3,78l) najtańszej benzyny kosztuje ok $3,4. To wychodzi jakieś $0.90 za litr (2,8 zł/litr). Do 328i leje Premium więc płacę $1/ litr. Spali mi ok 11-12 litrów/100km. To wychodzi koszt $12/100km. Amerykanie psioczą, że maja taaaakie strasznie drogie paliwo :p

Anonymous - 19-10-2013, 02:18

dokładnie jego to 2.0d, narzekania głównie na silnik i elektrykę, o łożyskach i zawieszeniu nic nie słyszałem, mimo mpakietowych 19", ale to pewnie dlatego że 90% czasu auto lata po niemieckich autobanach...

a co do cen paliwa no cóż, dużo się nie pomyliłem z tym tico.. pozostaje zazdrościć móc tankować za pół darmo, :P tym bardziej biorąc pod uwagę stosunek zarobków do ceny paliwa :)

planujesz jakieś mody w bmce, czy zostaje w "stockowym" wyglądzie? strasznie podobają mi się one właśnie na org feldze z mpakietu, ew tutaj do tego koloru widziałbym jakąś większą czarną felgę :)

racenty - 19-10-2013, 05:41

Fajna ta E92:O A z ciekawości jaki apetyt na paliwo miała Twoja E38? :D
matraks - 19-10-2013, 14:22

Derpin napisał/a:
pozostaje zazdrościć móc tankować za pół darmo, :P tym bardziej biorąc pod uwagę stosunek zarobków do ceny paliwa :)

Trzeba przyznać,że ceny paliwa w stosunku do zarobków są śmieszne niskie. 328i tankuję do pełna za trochę ponad 2 godz. pracy.

Derpin napisał/a:
planujesz jakieś mody w bmce, czy zostaje w "stockowym" wyglądzie? strasznie podobają mi się one właśnie na org feldze z mpakietu, ew tutaj do tego koloru widziałbym jakąś większą czarną felgę :)

Chcę zmienić felgi na 19". Może styling 230 lub 359. Tak poza tym raczej nic innego nie będę zmieniał. Jedynie może okleję dach czarną folią.

racenty napisał/a:
Fajna ta E92:O A z ciekawości jaki apetyt na paliwo miała Twoja E38? :D

Przy normalnej jezdzie autostradowej spaliła mi troche ponad 10l/100km. Średnia z 2 lat to było 14,5l/100km. Czyli nie tak zle :wink:

Rafal_Szczecin - 19-10-2013, 14:25

piekne auto, tak jak Dominik mowi, inna fela i bedzie malina ! gratulacje
Hugo - 20-10-2013, 23:05

matraks napisał/a:
silniki 2.0d
To auta z takimi silnikami jak od pralki kupują już Amerykanie? Ten świat się kończy... :wink: Chciałbym widzieć minę rasowego amerykanina jak startuje takim grzechotnikiem a za nim kupa czarnego dymu :mrgreen:
Old JDM - 21-10-2013, 00:39

Przepiękna :o :p
matraks - 21-10-2013, 06:38

Hugo napisał/a:
matraks napisał/a:
silniki 2.0d
To auta z takimi silnikami jak od pralki kupują już Amerykanie? Ten świat się kończy... :wink: Chciałbym widzieć minę rasowego amerykanina jak startuje takim grzechotnikiem a za nim kupa czarnego dymu :mrgreen:

Ależ broń boże 8) Pisząc o silniku 2.0d miałem na myśli modele z rynku w Europie. W USA są tylko modele 328i/335i/M3 oraz jeden dizel oznaczony 335d. Tego akurat mógłbym przygarnąć z miłą chęcią. Od tego roku można również kupić model 320i ale w benzynie.
Czasy się zmieniają i Ameryka też musi w końcu polubić te silniki. VW sprzedaje tutaj sporo TDI :P . Dizle popularne są też w pick up-ach. 6 litrów pojemności :badgrin:
http://www.youtube.com/watch?v=54WIjTqzdyY
http://www.youtube.com/watch?v=PuQpg-vNfL4