Nasze nieMiśki ;-) - Będę Miał Wydatki
Fragu - 18-10-2013, 07:06
matraks, masz dobry gust
Krzyzak - 18-10-2013, 08:18
Już wiem, co mnie tak urzeka w tej serii 7 - przednie błotniki "wypłaszczone" jak w Galancie EA, środek bardzo podobny do Galanta EA - i wszystko jasne.
Od siebie dodam, że urodą - ta Twoja nowa beemka - nawet się nie umywa do tej starej. Ale cóż - trzeba iść z duchem czasu - jeśli oczywiście duch goni technikę a nie jest to padaczka (jak wszystko co się obecnie robi - żeby się szybko zepsuło).
i9i - 18-10-2013, 08:41
matraks napisał/a: | e38 to chyba jeden z najpiękniejszych modeli BMW w historii |
nerus napisał/a: | ładny ..ale i tak e38 na mnie zawsze robi wrażenie |
cns80 napisał/a: | A mi się marzy 740 E38 |
Nie no panowie zapędzacie się. Najpiękniejsze Bajery Młodych Wywrotowców to rekiny. E23 i E24.
Picakus - 18-10-2013, 09:33
i9i napisał/a: | matraks napisał/a: | e38 to chyba jeden z najpiękniejszych modeli BMW w historii |
nerus napisał/a: | ładny ..ale i tak e38 na mnie zawsze robi wrażenie |
cns80 napisał/a: | A mi się marzy 740 E38 |
Nie no panowie zapędzacie się. Najpiękniejsze Bajery Młodych Wywrotowców to rekiny. E23 i E24.
Obrazek |
i9i ale to już są auta kultowe o których nawet nie trzeba wspominać
Jeszcze wspomniałbym o e31 jeżeli aż tak się zapędzamy
i9i - 18-10-2013, 09:53
Picakus napisał/a: | Jeszcze wspomniałbym o e31 jeżeli aż tak się zapędzamy |
Ten model żywi mieszane odczucia, mnie osobiście się podoba, ale szpecą go wysuwane lampy i nowe modele nawet dziś, wdziękiem się do niego nie umywają. Ale może wróćmy do tematu
RoBSoN_97 - 18-10-2013, 13:55
Tą bete e38 to miałeś kozak, obecna też jest ładna
Anonymous - 18-10-2013, 19:24
matraks, bardzo ładna ta betka, znajomego ojciec na taką o nowości i strasznie na nią psioczy... mówi że jego alfa (od niego kupiłem moją 159) rzadziej widziała serwis niż ta betka, no ale może to kwestia pechowej sztuki... w każdym bądź razie wygląda świetnie, no i silnik też wystarczający żeby spokojnie się przemieszczać btw biorąc pod uwagę ceny paliwa w Twoim regionie, ile teraz w jeseju kosztuje przejechanie 100km takim autem? pewnie wyjdzie tyle co tico w gazie w pl
drexvs, porównujesz seryjne auto klasy premium, z pełnym wyposażeniu w którym jedziesz komfortowo i bez stresu, do wydumki która pewnie poza włożonym mocnym silnikiem jest maksymalnie wypatroszona z wnętrza, a w czasie jazdy jest w niej głośniej niż ikarusie , sorry nie ta liga, i w jakichkolwiek sensownych zawodach na 1/4 te auta nie spotkałyby się w jednej klasie.
matraks - 19-10-2013, 01:54
Derpin napisał/a: | matraks, bardzo ładna ta betka, znajomego ojciec na taką o nowości i strasznie na nią psioczy... mówi że jego alfa (od niego kupiłem moją 159) rzadziej widziała serwis niż ta betka, no ale może to kwestia pechowej sztuki... |
Raczej to nie kwestia pechowej sztuki co rodzaju silnika. Z tego co wiem najgorsze są silniki 2.0d. Z tego co zdążyłem się zorientować to w modelu 328i słabą stroną są łożyska kół i dyferencjał. W modelach 335i z turbo nagminnie padają pompy paliwowe. Koszt wymiany to coś koło $400 więc niemały. Niektórzy wymieniają je ponoć co kilka miesięcy Ale dobrze zdawałem sobie z tego sprawę, że BMW to mistrz niezawodności nie jest i liczę się z wydatkami na naprawy (Będę Miał Wydatki ). Chociaż z e38 przez 2 lata nie miałem ani jednego kłopotu. Tylko oleje i remont zawieszenia
Derpin napisał/a: | btw biorąc pod uwagę ceny paliwa w Twoim regionie, ile teraz w jeseju kosztuje przejechanie 100km takim autem? pewnie wyjdzie tyle co tico w gazie w pl |
W Chicago jest najdroższe paliwo w całych USA i teraz galon (3,78l) najtańszej benzyny kosztuje ok $3,4. To wychodzi jakieś $0.90 za litr (2,8 zł/litr). Do 328i leje Premium więc płacę $1/ litr. Spali mi ok 11-12 litrów/100km. To wychodzi koszt $12/100km. Amerykanie psioczą, że maja taaaakie strasznie drogie paliwo
Anonymous - 19-10-2013, 02:18
dokładnie jego to 2.0d, narzekania głównie na silnik i elektrykę, o łożyskach i zawieszeniu nic nie słyszałem, mimo mpakietowych 19", ale to pewnie dlatego że 90% czasu auto lata po niemieckich autobanach...
a co do cen paliwa no cóż, dużo się nie pomyliłem z tym tico.. pozostaje zazdrościć móc tankować za pół darmo, tym bardziej biorąc pod uwagę stosunek zarobków do ceny paliwa
planujesz jakieś mody w bmce, czy zostaje w "stockowym" wyglądzie? strasznie podobają mi się one właśnie na org feldze z mpakietu, ew tutaj do tego koloru widziałbym jakąś większą czarną felgę
racenty - 19-10-2013, 05:41
Fajna ta E92:O A z ciekawości jaki apetyt na paliwo miała Twoja E38?
matraks - 19-10-2013, 14:22
Derpin napisał/a: | pozostaje zazdrościć móc tankować za pół darmo, tym bardziej biorąc pod uwagę stosunek zarobków do ceny paliwa |
Trzeba przyznać,że ceny paliwa w stosunku do zarobków są śmieszne niskie. 328i tankuję do pełna za trochę ponad 2 godz. pracy.
Derpin napisał/a: | planujesz jakieś mody w bmce, czy zostaje w "stockowym" wyglądzie? strasznie podobają mi się one właśnie na org feldze z mpakietu, ew tutaj do tego koloru widziałbym jakąś większą czarną felgę |
Chcę zmienić felgi na 19". Może styling 230 lub 359. Tak poza tym raczej nic innego nie będę zmieniał. Jedynie może okleję dach czarną folią.
racenty napisał/a: | Fajna ta E92:O A z ciekawości jaki apetyt na paliwo miała Twoja E38? |
Przy normalnej jezdzie autostradowej spaliła mi troche ponad 10l/100km. Średnia z 2 lat to było 14,5l/100km. Czyli nie tak zle
Rafal_Szczecin - 19-10-2013, 14:25
piekne auto, tak jak Dominik mowi, inna fela i bedzie malina ! gratulacje
Hugo - 20-10-2013, 23:05
matraks napisał/a: | silniki 2.0d | To auta z takimi silnikami jak od pralki kupują już Amerykanie? Ten świat się kończy... Chciałbym widzieć minę rasowego amerykanina jak startuje takim grzechotnikiem a za nim kupa czarnego dymu
Old JDM - 21-10-2013, 00:39
Przepiękna
matraks - 21-10-2013, 06:38
Hugo napisał/a: | matraks napisał/a: | silniki 2.0d | To auta z takimi silnikami jak od pralki kupują już Amerykanie? Ten świat się kończy... Chciałbym widzieć minę rasowego amerykanina jak startuje takim grzechotnikiem a za nim kupa czarnego dymu |
Ależ broń boże Pisząc o silniku 2.0d miałem na myśli modele z rynku w Europie. W USA są tylko modele 328i/335i/M3 oraz jeden dizel oznaczony 335d. Tego akurat mógłbym przygarnąć z miłą chęcią. Od tego roku można również kupić model 320i ale w benzynie.
Czasy się zmieniają i Ameryka też musi w końcu polubić te silniki. VW sprzedaje tutaj sporo TDI . Dizle popularne są też w pick up-ach. 6 litrów pojemności
http://www.youtube.com/watch?v=54WIjTqzdyY
http://www.youtube.com/watch?v=PuQpg-vNfL4
|
|
|