[96-02]Colt CJ0 - [POMOC] Belka pod silnik
flake - 05-11-2013, 21:50
Seiji napisał/a: | krzysieg napisał/a: | W średnim stanie , mogłoby być mniej rdzy .
Niech Seiji napisze czy ma w lepszym czy gorszym stanie .
Kup tą lepszą |
yup, mam w lepszym stanie
zrobić jutro zdjęcia? |
cześć
masz ją jeszcze może? wrzuć jak możesz zdjęcia i daj cenę
PS. Pasuje ona do 1.3 16V?
supernova - 13-12-2013, 12:55
Wybaczcie, że bezczelnie odkupuję temat, ale dzwonienie po handlarzach i ich robienie mi wody z mózgu sprawiło, że już nic nie wiem w tej kwestii.
Potrzebuję belki silnika do Colta CJ4A, rocznik 2000, silnik 1.6, a takiego elementu ani na szrotach, ani tym bardziej na aukcjach się nie uświadczy, bo dominują te z 1.3.
Pomimo tego, że ten temat był poruszany >>>tutaj<<<, to wolałbym się upewnić, aby nie naciąć się tak, jak poniżej
Czy ktoś poza wszelką wątpliwością i z pełnym autorytetem może powiedzieć, że taki element będzie pasował z samochodu o silniku 1.3 do 1.6?
Pytam, ponieważ zaufałem jednemu handlarzowi, który przysłał mi taki oto złom (który, nota bene, nie pasuje nawet do mojego CJ4A):
Pomijając to, że za takie coś owemu handlarzowi należałoby natrzaskać po pysku, to martwię się o kondycję mojego autka, bo w nim ta belka wygląda jeszcze gorzej i nie chcę, żeby z samochodu wypruły się flaki przy mocniejszych wybojach na drodze...
zbilak - 13-12-2013, 17:04
witam
na pocieszenie powiem ci ze moja belka opadła juz jakieś 5 cm ,jezdzilem tak okolo 2 miesięcy jakby nie patrzeć to silnik trzyma ie jeszcze na 2 mocowaniach .
To juz koniec miska oddałem na szrot .To moj ostatni wpis przenoszę sie do renault chociaż miałem do kia .Reasumując przez 6 lat 0 napraw tylko rdza
Cze
Szafiq - 10-02-2014, 19:22
Nie będę zakładał nowego tematu więc piszę tutaj.
Również potrzebuję belkę pod silnik bo właśnie się żonie złamała jak wracała z pracy.
Wykręciłem ją i wygląda jak ta:
http://allegro.pl/mitsubi...3959752761.html
Jako,że nie widzę żadnych innych w dobrym stanie znalazłem coś takiego:
http://allegro.pl/colt-1-...3954285734.html
Widać,że wygląda zupełnie inaczej, ale może coś zmieniali w konstrukcji i będzie pasowała?
Mój colt to 1.6 CJ4A z 1998r.
Pilnie potrzebuję taką belkę,może ktoś ma na zbyciu??
edit
Belka już kupiona i wymieniona. Pasuje od Lancera EVO 4 razem z poduszkami.Dodatkowo jest wzmocniona pod spodem i ma trochę inne poduszki, ale moim zdaniem lepsze.
Taka belka od Lancera prawie nie miała rdzy,tylko trochę powierzchownej a inne od coltów są całe zgniłe. Ogólnie polecam,teraz już pewnie prędzej samochód się rozpadnie niż belka...
krzysieg - 08-03-2014, 20:41
U mnie ta belka jest pordzewiała z przodu , głównie od góry (pod chłodnicą )
prędzej czy później też będę miał z tym problem .
Można taką kupić nową ?
Ma ktoś jeszcze do sprzedania ? jeśli tak proszę o zdjęcia i za ile .
pozdrawiam
Dylan - 08-03-2014, 20:57
szukaj na allegro zdarzaja sie czasto w dobrym stanie. obczyscisz pomalujesz zabezpieczysz i posluzy kilka lat. Ja kupilem uzywke wypiaskowalem pomalowalem i jest jak nowa od dwoch lat noo lekko poprzycietana ale ruda nie wychodzi;)
pol32 - 01-04-2014, 13:20
Witam
Podczepiam się pod temat. Nie odzywam się często bo na szczęście Colt sprawuje sie całkiem dobrze mimo sporej ilości i lat i przebiegu. Przynajmniej żona, a jest glównym użytkownikiem, nie narzekała. Po zimie zajrzałem na podwozie i się przeraziłem bo belka pod silnikiem (nie wiem jak konkretnie sie to nazywa) jest prawie całkowicie schrupana. Słyszałem o problemach z podłużnicami i ogólnie o korozji, która lubi te modele ale żeby aż tak - przecież to chyba element nośny silnika i zaraz zwali mi się na asfalt. Moje pytania czy mogę taką belkę dokupić - tylko jak na allegro poznać czy też nie jest cała przerdzewiana tylko ładnie zakonserwowana. Czy od innych Coltów belki pasują (pewnie Lancerów też). Czy jest w Białymstoku jakiś spec od Mitsu (nie liczę Grafixu - no ale wybaczcie nie pojadę do ASO ze starym samochodem). Pozdrawiam
Dan 78 - 09-04-2014, 11:51
Witam,
no i dołączyłem do szacownego grona "belkowiczów" . Colt 1,6 98 r, czy ktoś z Kolegów ma może na sprzedaż belkę pod silnik do tego bzyka, chętnie kupię, na allegro wybór praktycznie zerowy, większość do 1,3 nie wiem czy to będzie pasowało.
Będę wdzięczny za info jeżeli ktoś posiada na zbyciu, może być kompletna razem z poduszkami.
pozdrawiam
Dan 78
Szafiq - 09-04-2014, 18:05
ten użytkownik ma 2 takie belki,wystarczy poszukać i dobrze poczytać temat...
http://allegro.pl/mitsubi...4117489573.html
Dan 78 - 10-04-2014, 13:19
Dziękuję Kolego Szafiq.
przed napisanie posta poczytałem, wiem, że pasuje od EVO4, ale ze względu na Evo kosztuje też EVO
Niemniej jeżeli nie znajdę nic innego to i tak kupię.
Nurtuje mnie pytanie czy w CJ0 belka od 1,3 będzie pasowała do 1,6. Rozmawiałem z znanym sprzedawcą z Pabianic i twierdzi, że tak, mnie też na oko się wydaje, że to ta sama, ale wiadomo na oko to ktoś w szpitalu....
Nie mam niestety możliwości wyjęcia starej, żeby porównać rozstawy, otwory, mocowania poduszek z kimś kto sprzedaje do 1,3 bo taką łatwiej dostać.
Jeżeli ktoś w CJ0 montował z 1,3 do 1,6 i może potwierdzić, to byłbym wdzięczny.
pozdrawiam i miłego dnia życzę
summitsvift - 11-04-2014, 08:49
Czesc ja mam belkę z 1.3 i 1.6 cyborga i są takie same
Dan 78 - 11-04-2014, 09:08
Dzięki za info
pozdR.
------------------
Ok, belka wymieniona miś wrócił do żywych.
Kupiłem belkę od CJ0 1,3 z 2001 zamontowałem do CJ0 1,6 z 98 wszystko pasuje w 100 %, więc jakby ktoś miał dylemat to potwierdzam również.
pozdrawiam
pol32 - 14-04-2014, 12:27
To ja juz mam mętlik w głowie, pytałem o tą belkę http://www.czesci.ambit.pl/ z Colta 1.6 i koleś zdecydowanie stwierdzil, że ta belka nie pasuje. I ja juz sam nie wiem.
[ Dodano: 12-09-2014, 12:42 ]
No i stało się, belka całkowicie przerdzewiała i pękła, czy ktoś może szybko poratować - na allegro nic nie znalazłem a takim samochodem przecież nie będę jeździł.
|
|
|