Outlander II GEN Techniczne - Zamiana standardowego radia z RF na stację MMCS
tokyo - 18-11-2013, 00:11
Witam
Nie jest to gif tylko bitmapa. Nawigacja porownuje grafiki, trzeba ja tylko odpowiednio oszukac. Jezeli cos jest dla niej nie tak robi upgrade z wew pamieci i znaczek peugeota lub citroena wraca
Pozdrawiam
robnn - 18-11-2013, 12:27
To wystarczy odłączyć akumulator na kilka sekund, żeby pojawił się znaczek Mitsubishi?
[ Dodano: 19-11-2013, 12:18 ]
To niestety nic nie daje.
sylb - 22-11-2013, 15:21
Faktycznie jest to bmp.
Plik nazywa się opening.bmp
rozdzielczość 480x240 8 bitów.
Po zimnym restarcie, (odłączenie zasilania) powinien się przeładować z HDD.
Być może należy poczekać chwilkę, zanim podłączysz zasilanie, aby ram się wyzerował.
robnn - 23-11-2013, 15:30
Odlaczylem zasilanie,mmcs sie przeladowal i niestety dalej pojawilo sie logo Peugeot.
ostry85 - 24-11-2013, 01:26
odblokuj dysk pod linuxem i pdłącz do kompa...
wtedy bedziesz mógł majstrować przy partycjach na których są pliki, wśród nich bitmapa którą chcesz zmienić.
tokyo - 24-11-2013, 10:25
Witam
Tylko zrob kopie zapasowa na wszelki wypadek
Jakby padly pliki startowe to daj znac to przesle
robnn - 24-11-2013, 13:08
Dzięki. Trochę za dużo roboty z tym odblokowaniem, no i może się coś nie udać.
sylb - 24-11-2013, 21:52
robnn napisał/a: | Dzięki. Trochę za dużo roboty z tym odblokowaniem, no i może się coś nie udać. |
Samo odłączenie od zasilania nie spowoduje, że w magiczny sposób będziesz miał logo Mitsubishi, musisz go tam wgrać.
robnn - 27-11-2013, 21:49
No trudno, zostanę przy Peugeot:)
krolyaro - 26-03-2014, 19:46
moje doświadczenia w temacie:
jestem po podmiance RF na mmcs`a - zdemontowany z c crossera. Moje uwagi: podłączenie stacji - bez problemów - szybko i bez bólu - montaż pod castoramą ; odblokowanie dysku - bez problemu (w wiadomym celu ), podmianka logo powitalnego - trzeba uważać aby plik podmieniony miał dokładnie rozdzielczość jak oryginał - 480x240 pikseli kodowane na 8 bitach (256 kolorów). Montaż kamery - mała zagwozdka - montowałem oryginalną kamerę - konieczne wycięcie w klapie otworu + wycięcie blendy. U mnie nie było również w klapie złączki - musiałem przeciągnąć przewody do bagażnika - na prawym słupku jest wtyczka.
TERAZ PYTANIE: nie wyświetlają mi się linie wspomagające cofanie - DLACZEGO?
[ Dodano: 10-04-2014, 19:27 ]
... i co Panie, Panowie ? nie ma mocnego na te linie pomocnicze??
adiks7 - 30-04-2014, 19:46
Kolego, a podłączyłeś wszystkie przewody z kostki od kamery do mmcs? Któryś z tych pięciu w kostce jest odpowiedzialny za linie pomocnicze. Ja jestem swieżo po montażu oryginalnej kamery do mmcs mam linie pomocnicze i wszystko mogę kalibrować w ukrytym menu. Jeśli podłączysz wszystko wg mojej instrukcji to będziesz miał linie.
opisałem tutaj
http://forum.mitsumaniaki...er=asc&start=15
Temat montażu MMCS i oryginalnej kamery cofania w aucie które nie ma instalacji pod kamerę ogarnięty.
Sprawdzone, działa w 100%, kamera włącza się przy włożeniu wstecznego biegu.
Poniżej przydatne informacje przy montażu:
zasilanie wychodzące z MMCS na kamerę ma 4,5 volt
kable łączymy wg instrukcji poniżej:
zdjęcie kostki od kamery i kostki od MMCS kilka wpisów wyżej:
MMCS ---------------------------------------> KAMERA
różowy ------------------------------------> czerwony
biały ---------------------------------------> czarny*
pomarańczowy ---------------------------> żółty
czarny -------------------------------------> biały
żółty ---------------------------------------> czarny*
* w kostce przy kamerze są dwa czarne przewody, są one dalej złączone
do montażu przyda się to:
http://www.mitsupartsworl...TLANDER_PG1.pdf
krolyaro - 12-05-2014, 21:32
... już zwątpiłem że Ktoś temat ogarnie. Kupiłem kamerę ori pod którą musiałem wyrzeźbić dziurę w klapie i atrapie - całość z c - crossera (ale to bez znaczenia) . Kamera była z kawałkiem wiązki . Kable przedłużyłem wg. kolorów i połączyłem z kostką znajdująca się na ścianie w bagażniku po prawej stronie. Niestety linii pomocniczych nie ma , a w ukrytym menu ich również brak. Zmieniając logo widziałem że są jakieś linie w formacie bmp dostępne na dysku ale nic z nimi nie robiłem - zmieniłem tylko logo (plik opening.bmp).
Mam też kłopot z odblokowaniem dvd w czasie jazdy -żadna z dotychczas procedur nie działa - wypaliłem już kilka płyt które miały działać ale nie dały efektu.
Sprawdzę to co podesłałeś i może na coś wpadnę.
Pozdrawiam
|
|
|