Nasze Miśki - Patrykowa Sigma
Jogurt - 05-11-2013, 20:21
kupiłeś auto-wyzwanie. 3mam kciuki za doprowadzenie do stanu fabrycznego.
szpala85 - 05-11-2013, 23:09
lukasz12 napisał/a: | A gdzie ona była wystawiona? Bo jakoś mi umknęło ogłoszenie. |
jakieś pół roku temu na tablicy (region wodzisław sląski ) ... a teraz znowu na tablicy
ale poważnie sprzedający jacyś dziwni ... jak by nie zeszli z ceny to miałem taki zamiar wracać do domu bez sigmy .... tyle mankamentów i jeszcze fochy walili że po co ja tam zaglądam ..?!?.... paranoja
Soner napisał/a: | Swoją drogą sprawdź co wywołało takie zwarcie. Bo to przyszło z zewnątrz komputera, tzn gdzieś z instalacji samochodu |
przyglądałem się i albo wylał kondensator albo wilgoć ... widać zielony syf na elementach elektronicznych
lukasz12, dzięki za odp... ale chyba nie będę się w to bawił .. nie potrzebuję tempomatu .
mazda10000, tak jest ... dzisiaj nie miałem czasu ale jutro muszę to rozgrzebać i zobaczyć faktyczny stan ... a ten po prawej patrzyłem od spodu nie widać aby gnił
błedy tak samo sie odczytuje jak w Galu ?
a teraz tak potrzebuje kupić :
- w tylnich drzwiach od pasażera popielniczkę
- zaślepkę na zderzak z przodu (na dokładkę zderzaka ) na fotach widać
- mocowanie radia ???? jest coś takiego ? czy tylko wkładam kieszeń i już ?
- to coś przy szybie ... bo moje jest wyprostowane .. i nie moge tego wcisnąć
Wszyc - 05-11-2013, 23:21
mazda10000 napisał/a: | Te nieszczęsne kielichy... zajmij się tym porządnie, to może z tego wybrniesz... |
Sądzę że te kielichy o doświadczeniach Szpali z jego Galantem to detal Pamiętam te rozkminy czemu ta maska tak odstaje oooo kielich wyszedł górą
lukasz12 - 06-11-2013, 00:07
Wszyc napisał/a: | mazda10000 napisał/a: | Te nieszczęsne kielichy... zajmij się tym porządnie, to może z tego wybrniesz... |
Sądzę że te kielichy o doświadczeniach Szpali z jego Galantem to detal Pamiętam te rozkminy czemu ta maska tak odstaje oooo kielich wyszedł górą |
Nie jesteśmy w temacie, ale skoro tak piszesz to miejmy nadzieję żeby wiedział na co się porywa
lukasz12 - 06-11-2013, 00:29
szpala85 napisał/a: | lukasz12 napisał/a: | A gdzie ona była wystawiona? Bo jakoś mi umknęło ogłoszenie. |
jakieś pół roku temu na tablicy (region wodzisław sląski ) ... a teraz znowu na tablicy
ale poważnie sprzedający jacyś dziwni ... jak by nie zeszli z ceny to miałem taki zamiar wracać do domu bez sigmy .... tyle mankamentów i jeszcze fochy walili że po co ja tam zaglądam ..?!?.... paranoja
|
To słowo właściwe słowo w takiej sytuacji. Kiedyś sprzedawca się sfochował na kolegę, gdy ten podziękował za taki samochód "Wy to przyjechaliście oglądać a nie kupować". A była to jakaś umordowana pozlepiana Astra i to za nie takie małe pieniądze.
No pewnie że jak się parcha sprzedaje to najlepiej żeby kupujący nie oglądał tylko od razu wypłacił kasę. Myślenie życzeniowe niektórych handlarzy/sprzedawców połączone z bezczelnością i brakiem samokrytycyzmu u niektórych mnie zdumiewa.
Może mi ktoś wyjaśni dlaczego niedawno sprzedawana Vectra mojego ojca poszła w 3 dni, mimo nienajniższej ceny i sporej ilości podobnych ofert?
(zdjęcia do wglądu tutaj: https://picasaweb.google.com/117144563614600161776/Vectra22102013?authuser=0&authkey=Gv1sRgCMHPtpHy4_eHVw&feat=directlink )
Cytat: |
błedy tak samo sie odczytuje jak w Galu ?
|
Tak, dioda w odpowiednie piny. Wszystko opisane w serwisówce. Kody błędów też są w zasadzie identyczne, właściwie w Sigmie technologia ta sama co w Galantach.
Przyjrzałem się - faktycznie brakuje stelaża pod radio i schowka do niego przykręconego...tego, który zwykle ma urwany mechanizm od klapki :/
Wszyc - 06-11-2013, 07:02
lukasz12 napisał/a: | to miejmy nadzieję żeby wiedział na co się porywa |
Da radę jego gal:
koniec spamu
szpala85 - 06-11-2013, 07:31
lukasz12, akurat z kielichem to ja sobie poradzę hehe ... to najmniejszy problem .... w ogóle sigma z 91 roku , rudej to praktycznie nie widać .. w porównaniu z galem to niebo ,a ziemia
byłem na przeglądzie i patrzyłem od spodu jak to wygląda ..... byłem w szoku praktycznie nie ma rudej
ale ..... wydech ... nadaje się do wymiany
tak że kupię też :
- wydech do Sigmy 3.0 V6 24v Sedan
znaczy schowek mam i nawet działa .. tylko właśnie nie mam tego stelaża ... a jak w ogóle wyglada taki stelaż ?
szpala85 - 07-11-2013, 19:56
dobra pierwsza martwa rzecz w sigmie .. komp od ECS .. wylał kondesator i zrobił zware .. spaliło wszystkie osiem końcówek mocy ... nie opłaca się naprawiać
teraz pytanie co do centralnego ... otwieram drzwi kluczykiem .. i na otwartych drzwiach dosłownie leciutko dotknę rygielka .... momentalnie zamyka wszystkie drzwi ... chyba jakaś krańcówka jest zajechana ?
Soner - 08-11-2013, 06:45
Co do centralnego to siłownik może być zużyty, mokry, wypłukany ze smaru. Tam powinien być mechanizm z kołem zębatym i owe krańcówki w formie blaszek. To często zawodzi. U siebie w E5 przeszedłem przez to samo.
szpala85 - 08-11-2013, 07:06
wczoraj szybka diagnoza z Łukaszem ... podpięcie kompresora w sigmie na szybko i kompresor pompuje nabija powietrze ...ale nic się nie podnosi ..tylko pierdzi z niektórych kół hehe
Soner, co do centralnego ... nie chce mi się tego rozbierać .. zaraz po prostu zamówię centralkę z pilotem .. bo mam w panelu ukryty przycisk ... tak jak w galu ... i się wlutuję .. myślę że to rozwiąże problem .. myślę
ale dzięki za info ... wiem o co chodzi
Łukasz też wspominał o tych krańcówkach w drzwiach kierowcy
szpala85 - 08-11-2013, 07:21
w ogóle ... jakie radio do sigmy ? ... jak myślicie ? ... podświetlenia przycisków i deski nie będę zmieniał bo fabryczne mi się podoba .. jest takie żółtawo biało zielone .. teraz musze dobrać radio z takim podświetleniem czy walic to i kupić normalne ? .. tylko aby się nie gryzły kolory
ale wymyslam
angelos - 08-11-2013, 09:18
szpala85 napisał/a: | wczoraj szybka diagnoza z Łukaszem ... podpięcie kompresora w sigmie na szybko i kompresor pompuje nabija powietrze ...ale nic się nie podnosi ..tylko pierdzi z niektórych kół hehe |
Czyli na 99% amory są popękane. Niestety nie bardzo jest gdzie dostać taki amory(nie mówię o ASO- przód 1500z/szt a tyl 2200zl/szt). Wyciąg wszystkie amory i sprawdź ile jest sprawnych.
szpala85 - 08-11-2013, 22:11
tak własnie zrobię ... sigma stoi sobie w garażu i pomału ,pomału ... ją zrobię .. w końcu takie auto chciałem od zawsze
piszcie mi gdzie moge kupić rozrząd do mej dziuni
wojtas - 09-11-2013, 00:16
Najlepiej u Łukasza z drobną prowizją, dobrze i fachowo. Doradzi, kupi i podeśle na wskazany adres. Jeden warunek, kasa z góry.
Życzę zadowolenia z nabytku, i oby starczyło zapału w doprowadzaniu Sigmy do zadowalającego stanu.
t0m3k - 09-11-2013, 10:41
no szpala... kielicha to ty tam juz nie masz ale spoko jest to do ogarnięcia i coś o tym wiem
|
|
|