[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Co się stało z lancerami?
.swat. - 05-11-2013, 23:20
W UK od dawna Lancer nie jest oferowany. Ten komunikat na stronie wisi już chyba ze dwa lata
Unfortunately the Mitsubishi Lancer has now sold out - but please don't leave just yet... We still have used Lancers available at dealers across the country.
http://www.mitsubishi-cars.co.uk/lancer/
tyku - 06-11-2013, 09:42
krzychu napisał/a: | Z nowości widzę ekran dotykowy... W Rockfordzie znaczy nie był dotykowy? | - to jest nowy MMCS z 2 czytnikami kart SD. Ekran dotykowy był już wcześniej i nazywa się MMCS, czyli Mitsubishi Multi Communication System. Współpracuje zarówno ze standardowym systemem 6-głośnikowym jak i 9-głośnikowym systemem Rockford Fosgate.
toomi1982 - 08-11-2013, 09:32
Witam,
Jestem nowy na forum.
Wczoraj udało mi się wyrwać jedną z ostatnich sztuk z wyprzedaży 2012. Srebrny metallic, INVITE, 1.6 MIVEC 117 koni. W cenie doposażą go w czujniki cofania,przyciemnią szyby oraz włożą dywaniki. Całość 57.000. Jestem w szoku.
tyku - 08-11-2013, 09:44
toomi1982,Gratulacje I to wszystko? A komplet zimówek dostałeś? Zabezpieczenie lakieru?
toomi1982 - 08-11-2013, 12:08
Chcieli mi dać zimówki ale w zamian za te dodatki. Z racji tego że prawie nowe zimówki mam po poprzednim samochodzie to brałem bajery. O zabezpieczeniu lakieru nie było mowy, ale za to pakiet ubezpieczenia w przystępnej cenie.
zenker - 18-11-2013, 00:43
Nie rozumiem tego a gdzie są wersje 1.8 benzyna i bardziej wyposazone wie ktos co sie dzieje z tymi lancerami wycofują je z produkcji czy co??
wie ktoś może coś??
Trik - 19-11-2013, 16:43
Rozmawiałem dzisiaj o Lancerach 1.8. Niestety, są tylko na zamówienie w specyfikacjach jakie dotychczas funkcjonowały. Ceny niestety to raczej retrospekcja do cennika 2012 i negocjacja. Gdy zapytałem z ciekawości o wariant 1.8, 2.0 lub 2.4 z 4x4, to "zamówić go mogę, ale go nie dostanę". Euro5 się ukłoniło.
Lucas123w - 19-11-2013, 19:45
Trik napisał/a: | Euro5 się ukłoniło. | czyli europejskie eko małpy maczają tu palce
Dziwne że takie wspaniałe wynalazki jak STAR który dziś dawał mi dzisiaj zaporę dymną nie muszą żadnych norm spełniać żeby poruszać się po ulicach.
Dojdzie do tego że będziemy jeździć jak Flinstonowie auta napędzane nogami
lukas1 - 20-11-2013, 09:55
Cytat: | "zamówić go mogę, ale go nie dostanę". |
tzn ze co , ze w europie nie ma mozliwosci kupna tych aut? tzn wersji silnika?
a jesli ma EURO4 to nie bedzie po prostu jakas oplata wyzsza?
Gugurugu - 20-11-2013, 10:30
lukas1 napisał/a: | a jesli ma EURO4 to nie bedzie po prostu jakas oplata wyzsza? |
...nie zostanie dopuszczony do ruchu tzn. nie zostanie zarejestrowany ...chyba że sprawdzisz używany z normą spalin EURO4 to nie wtedy nie ma problemu bo juz gdzieś kiedyś został zarejestrowany
Orka25 - 25-11-2013, 17:27
Tez sie zastanawiam od dluzszego czasu- czemu Lancery sa w ogole nieznane na zachod od Wisly. Dosc czesto jestem we Francji, przez pare tyg jezdze duzo, tez Szwajcaria , Niemcy czasem. Na te tysiace samochodow na autostradach, parkingach itp - w tym roku widzialam slownie 2 outlandery, 3 AXy i jednego lancera !! [ i nie byl to sb].Na tegorocznym Salonie w Genewie[ bylam, widzialam] kacik mitsubishi w stosunku do innych marek byl mikroskopijny[ niemal niezauwazalny]. Stal w nim nowy Ax [ 2 szt w roznych kolorach] i outlander. Ktos wie, dlaczego tak sie dzieje
sla - 25-11-2013, 17:38
A niby co Mitsubishi ma pokazać? Korea przerosła swojego nauczyciela i prawie już go zjadła. Z europejczykami też nie ma szans bo produkuje samochody technologicznie przestarzałe a wizualnie mało atrakcyjne.
Taki drobiazg,wszystkie współczesne auta mają pięknie wkomponowane ledy,wszystkie z wyjątkiem Mitsubishi.
Mitsubishi zaczęło umierać już dawno temu, wraz z Galantem. Kiedyś kojarzyło się z japońskim BMW, teraz z tandetą i paskudztwem.
Zobaczcie gdzie jest Mazda, Toyota/Lexus, Honda/Acura., Nissan/Infiniti
Janek_W - 25-11-2013, 18:03
sla, dobra, dobra, są na rynku bardziej przestarzałe samochody, które się dobrze sprzedają. Z ledami też bywa różnie (dla przykładu: Honda Accord).
Moim zdaniem najważniejszą jest cena, Mitsubishi nieźle wypadają cenowo w Polsce, dla tego jeździ tu ich sporo. Porównajcie sobie np. cenę podstawowego Lancera do VW Golfa - w Polsce Lancer jest o 5 tysięcy złotych tańszy od VW, a np. w Niemczech o 3,5 tysięcy EURO droższy... nie wiem skąd takie różnice, ale tutaj dopatrywałbym się gorszej sprzedaży.
cabaniarz - 25-11-2013, 21:01
sla napisał/a: | Taki drobiazg,wszystkie współczesne auta mają pięknie wkomponowane ledy,wszystkie z wyjątkiem Mitsubishi. |
I właśnie tym marka się wyróżnia Ja osobiście nie zwracam zbytnio uwagi na te świecidełka Z kolei w rankingach bezawaryjności - Mitsu w czołówce
Na tle ilości reklam innych marek, Mitsu nie wypada najgorzej, ale fakt, że na ulicach jest ich zdecydowanie mniej Słaby marketing?
piker - 26-11-2013, 08:31
Co kto lubi. Dla mnie może nie być ledów w kloszach, kierunkowskazów w lusterkach, składanych elektrycznie lusterek. Jak już to bardziej dynamiczne silniki czy skrzynie 6 biegowe do silników benzynowych. Na małe silniczki z turbinką też nie spoglądam tęsknym okiem Lepsza sprawdzona technologia i bezawaryjność.
Mitsubishi nigdy nie przeskoczy pewnego pułapu w Polsce czy Europie. Podobnie jak Subaru czy Mazda, jest marką niszową, choć ma modele dla ludu. Na pewno oferta modeli/silników/konfiguracji jest zbyt uboga.
|
|
|