Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] Outlander 2.0 DID Centralny Zamek
elmundialo - 06-11-2014, 09:17
kurcza mam wszystko.na drugim to samo .Jeździ a nie otwiera.
[ Dodano: 06-11-2014, 09:18 ]
centralny zamek działa jakby co
mariolo - 06-11-2014, 09:22
A alarm jakiś masz, sprawdź czy działa, bo jeśli jest uruchamiamy z kluczyka to może coś tutaj jest nie tak
elmundialo - 06-11-2014, 09:22
A czy przy zmianie bateri system pada.Przyszło mi do głowy że gość sam wymienił baterie bo wyświetlało wcześniej a teraz nie i stąd te kłopoty
mariolo - 06-11-2014, 09:24
Raczej nie powinien, wymieniałem baterię i wszystko działa
elmundialo - 06-11-2014, 09:26
alarmu tu nie ma,ma jaki fabryczny system blokujący auto lecz skoro jeździ to pilot się komunikuje.Chyba nic tu nie wymyśli się serwis będzie musiał pomóc.
[ Dodano: 06-11-2014, 09:28 ]
ok spróbuje wymieni baterie,dam znać jak to się skończyło. Może nie zostawia na położeniu zero i stąd te problemy.dam znać jak to się skończy.
dziękuje
mariolo - 06-11-2014, 09:33
Zadzwoń do serwisu,może trzeba jakoś skonfigurować kluczyk, po vinie znajdą auto,czasami są pomocni bez konieczności wizyty
elmundialo - 06-11-2014, 10:13
napisałem do serwisu bo ustalony mam serwis za 3 tyg więc zadałem pytanie czy mogą pomóc na odległość i czy mogę jeździć te trzy tygodnie bo gdzieś wyczytałem że na tym kluczyku to tak nie za bardzo można.Niby to tylko awaryjnie.Napisze jak się sprawy mają
pozdrawiam
[ Dodano: 06-11-2014, 10:44 ]
serwis odpisał że prawdopodobnie piloty się rozkodowały ale mogę tak jeździć a jak będe u nich to przywieźć dwa i zakodują.Dam znać po wizycie u nih co faktycznie było przyczyną.pozdrawiam
[ Dodano: 07-11-2014, 21:55 ]
Witam .Wyjaśnienie okazało się banalnie proste.Trzeba tylko przycisk od stacyjki przycisnąć aby zablokowała się kierownica Niestety nie mieliśmy o tym pojęcia pozdrawiam wszystkim
polleck - 20-11-2014, 19:53 Temat postu: Re: Outlander 2.0 DID Centralny Zamek
MPawel_PP napisał/a: | Witam,
Sprawdzałem i nie znalazłem podobnego tematu więc zakładam nowy.
W moim Outlanderze wystąpiła ostatnio dziwna awaria... mianowicie centralny zamek.
Zamykanie samochodu guzikiem w kluczyku działa bardzo dobrze (mruka awaryjnymi i się zaryglowują wszystkie drzwi łącznie z bagażnikiem).
Nie działa otwieranie samochodu (naciskam na guzik na kluczyku mruga awaryjnymi tak jakby miał się otworzyć ale nie otwierają się żadne drzwi - tylko bagażnik.
Tak samo dzieje się przyciskiem wewnątrz samochodu, mogę zamknąć się od środka, ale nie mogę otworzyć...?
Czy ktoś z Was może borykał się z podobnym problemem?
Jakie działania podjąłem...
Sprawdzenie bezpieczników - są ok!
Sprawdzenie przekaźnika - jest ok!
demontaż tapicerki drzwi wszystko wygląda fabrycznie i dobrze.
Diagnostyka podstawowym urządzeniem - brak błędów.
Co mam robić??
Pozdrawiam,
Paweł. |
Pawel odpisz proszę czy udało Ci się rozwiazac ten problem, bo mam identycznie dokładnietak jak Ty. Jak naprawic otwieranie autka?
Pozdrawia am, Rafal.
[ Dodano: 21-11-2014, 14:22 ]
A może ktoś z Was miał taki problem? Jest znane jakieś rozwiązanie?
tokyo - 01-12-2014, 20:35
Witaj
Czy masz alarm jesli tak tj zwarcie na lini alarmu
Jezeli nie to jest troche do sprawdzenia i podaj rok auta.
polleck - 29-12-2014, 21:48
Witam.
Dziś naprawiłem centralny zamek. Okazało się, że uszkodzony był sterownik ETACS (tak zwany moduł komfortu). Serwis wymienił część na używaną którą kupiłem na allegro (nowy wycenili na około 5 tysięcy zł), zaprogramowali ETACS i centralny zamek zaczął działać. Tak samo zaczął działać alarm, bo okazuje się, że też był popsuty.
matik14 - 06-09-2017, 19:58
Witam,
Mam ten sam problem. Działa zamykanie i otwieranie samochodu za pomocą przyciska na klamce ale niestety nie działa już z pilota. Posiadam kluczyk zbliżeniowy.
Sprawdziłem czy można otwierać lub zamykać drzwi przez klucz w pilocie niestety również nie można.
Czy ktoś wie gdzie może być problem?
tokyo - 08-09-2017, 00:52
należy podlaczyc komputer mut3 sprawdzić czy dzialaja wszystkie anteny
a następnie zrobić przyuczenie - czas operacji 30 min
jeżeli jakas antewna nie działa lub działa zle przy probie przyuczenia nastepuje automatyczne wyzerowanie pilotow
|
|
|