[97-04]Galant EAxA/W - Gumy stabilizatora przedniego
Łysy88 - 29-11-2013, 00:11
Tak, SH dolny prosty - obydwie sztuki zmieniane (lewa i prawa). Ostatnio jak zrzucałem skrzynie to nawet sprawdzałem jak się mają sworznie i jest wszystko ok. Pewnie wykracze i jutro zdechną ja mam takie szczęście.
Hugo - 29-11-2013, 07:47
Łysy88 napisał/a: | Pewnie wykracze i jutro zdechną ja mam takie szczęście. | To dokłądnie tak jak ja.
Krzyzak - 29-11-2013, 07:52
U mnie oba proste i oba banany to SH. W kombi oba banany.
Najważniejsze to - jak pisałem - założyć porządną gumę osłaniającą sworzeń. Czyli te ori Hyundai od Japaneze na przykład.
Na zestawie SH też zrobiłem z 20 tkm i jest spoko. Kilka razy nawet pokonałem na nim Włocławek.
Witek vel Mysza - 29-11-2013, 17:23
Ja się zawsze bałem, że guma osłaniająca sworzeń kulisty rwie się po montażu o nierówną powierzchnię zwrotnicy. Jak zmieniałem w swoim banany, to wyszlifowałem tę powierzchnię wokół otworu na lustereczko i posmarowałem, zaś pod gumę dołożyłem smaru bo dają go fabrycznie prawie nic, no i zamalowałem denko sworznia farbą, żeby się woda nie dostawała przez tę wprasowaną blaszkę na łączeniu. Póki co przejechane 15 tys po płockich dziurach i banany żywe, a za szczęśliwej produkcji nie są, bo denckerman...
|
|
|