Sport - Inne - skoki narciarskie
Bizi78 - 14-12-2013, 16:03
Brawo, Kamil na pudle .
Morfi - 14-12-2013, 16:06
Coraz lepsze skoki. Przed igrzyskami dobry prognostyk
mjsystem - 14-12-2013, 16:28
Bizi78 napisał/a: | Brawo, Kamil na pudle |
Tak jak powiedział wcześniej, skończyły się "nielubiane" skocznie i będzie coraz lepiej.
Morfi napisał/a: |
Coraz lepsze skoki. Przed igrzyskami dobry prognostyk |
Prognoza dobra. Ale prędzej jeszcze puchar
wojzi - 14-12-2013, 16:32
Kesz napisał/a: | Nie ma dobrych skoczków wśród Japończyków, Czechów, Niemców |
Czesi się zgodzę.
Ale Japońcy. Chłopie widziałeś co mimo swego wieku wyprawia Kasai. Ito i Wataze też daje radę, że Takeuchi nie wspomnę.
Niemcy: Freund i Freitag ok Neumayer też sie wyrobi w sezonie.
Wbrew pozorom bałbym się raczej o naszych. Biegunowi się przydażyło - młody powinien jeszcze poćwiczyć i się ustabilizować. Kot póki co więcej szczęścia niż rozumu. Stoch - zobaczymy mam nadzieję, że forma wróci, dziś dobry prognostyk, ale jedna jaskółka wiosny nie czyni. Z Żyłą pożyjem uwidim. Ale akurat tu mi coś mówi - bez żadnych konkretnych powodów - że będzie OK, nie będzie może podium, ale na koniec sezonu powinien być w miarę wysoko (pierwsza połowa drugiej dziesiątki).
Morfi napisał/a: | Coraz lepsze skoki. Przed igrzyskami dobry prognostyk |
Oby. Choć do igrzysk jeszcze daleko i niewiadomo czy z formą trafią bądź utrzymają.
A ja osobiście - wyklnijcie mnie i nazwijcie niegodnym tego by być Polakom ale - na Olimpiadzie nie będę kibicował żadnemu z naszych tylko Ahonenowi. Ten medal należy mu się jak żadnemu ze skoczków, którzy się na te igrzyska wybierają.
JCH - 14-12-2013, 16:59
wojzi napisał/a: | Kesz napisał/a: | Nie ma dobrych skoczków wśród Japończyków, Czechów, Niemców | Czesi się zgodzę. | Jakub Janda. Jest dobry, tylko zapomniał jak się skacze
wojzi napisał/a: | nie będę kibicował żadnemu z naszych tylko Ahonenowi. Ten medal należy mu się jak żadnemu ze skoczków, którzy się na te igrzyska wybierają. | Taaa... Ciekawe za co
mjsystem - 14-12-2013, 20:31
Natomiast na Universjadzie Biegun drugi
wojzi - 14-12-2013, 23:20
JCH napisał/a: | Ciekawe za co |
Za całokształt
JCH - 15-12-2013, 09:33
wojzi napisał/a: | JCH napisał/a: | Ciekawe za co | Za całokształt | Za całokształt to co najwyżej Oskara można dostać
Medal, panie, w dodatku złoty to trzeba skakać Ba, co tam skakać, trzeba latać a nie po prostu być na skoczni. Jak przeskoczy skocznię to ok - niech dostanie złoto ale za sam fakt, że dziadkowi Ahonenowi się nudzi w domu, bo ciemno, zimno i na motorze nie można pojeździć więc sobie wymyślił powrót to trochę mało
MartinMM - 15-12-2013, 14:57
po pierwszej serii mamy dwoch rodaków na pudle
mjsystem - 15-12-2013, 14:59
No i Morgensterna na noszach...
A za naszych trzymamy kciuki.
JCH - 15-12-2013, 16:45
MartinMM napisał/a: | po pierwszej serii mamy dwoch rodaków na pudle | Po dwóch ostał się ino jeden
Ciekawe gdyby podliczyć punkty jak do konkursu drużynowego jak by nasi wypadli
mjsystem - 15-12-2013, 16:55
JCH napisał/a: |
MartinMM napisał/a:
po pierwszej serii mamy dwoch rodaków na pudle
Po dwóch ostał się ino jeden
Ciekawe gdyby podliczyć punkty jak do konkursu drużynowego jak by nasi wypadli |
Ino jeden ale na najwyższym stopniu
Ogólnie to Polacy powinni być w drużynówce na solidnych pozycjach. Brakuje powtarzalności dobrych skoków, mam nadzieję, że to się poprawi. Gdyby Stoch, Kot i Żyła skakali równo to jesteśmy w pierwszej trójce.
Marcin-Krak - 15-12-2013, 17:07
Żyła w sobotę największy awans... w niedzielę spadek
Takie w Jego typie to
JCH - 15-12-2013, 17:13
Podliczyłem na szybko jak wypadłaby drużynówka - wyszło tak sobie
Biją nas na łeb Japończycy i Niemcy (Niemców to w ogóle "jak psów" Trzech musiałem wyrzucić bo było ich siedmiu w 30-tce Japończyków aż trzech w 7-ce )
No i gdyby Morgi się nie wysypał to Austriacy by nas wyprzedzili.
Kod: | JPN 1119,4
GER 1102,1
POL 974,2
SLO 935,9
AUS 930,7 |
mjsystem - 15-12-2013, 17:30
Marcin-Krak napisał/a: | Żyła w sobotę największy awans... w niedzielę spadek
Takie w Jego typie to |
http://www.youtube.com/watch?v=PPBg-l-xrBk
JCH napisał/a: | No i gdyby Morgi się nie wysypał to Austriacy by nas wyprzedzili. |
Czyli zgadłem bez liczenia
|
|
|