[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Lusterka zewnętrzne - Lancer CYxA
sliwek2face - 28-11-2013, 17:43
Trik napisał/a: | Jeśli chodzi o lusterka sedan czy sb nie ma różnicy. |
Wydaje mi się że jednak co do lakieru jest inny odcień, bo znajomy ma sedana i czasami stoją obok siebie. Ale zobaczymy jak przyjdzie, bo zakupiłem to o którym już było wspominane.
Lusterka z kierunkami fajna sprawa, ale drogie trochę.
No kamerka na pewno i to jak najszybciej, a co do AC niestety żona też nie ma.
Ale powiem wam że o foli zapomniałem dobry pomysł:)Chyba tak zrobie jak nie będzie się zgadzać kolorystycznie.
A teraz rozbierał/wymieniał ktoś już lusterko. Moze macie jakiegoś manuala by nie połamać żadnych zaczepów?
Trik - 28-11-2013, 17:46
sliwek2face napisał/a: | Chyba tak zrobie jak nie będzie się zgadzać kolorystycznie | Można dokupić sam lakierowany plastik, przecież są wymienne. Chociaż okleić folią taniej wyjdzie.
sliwek2face - 28-11-2013, 17:49
wiem ale na allegro nie spotkałem, a w serwisie za sam plastik chcą 280zł.
Ale może masz racje i przy tak małym elemencie nie będzie znacznej różnicy a jak nawet to folia to dobre rozwiązanie:)
lurek - 28-11-2013, 17:57
Trik napisał/a: | lurek napisał/a: | i na koniec TRIKu nie kuś! | Znaczy się, o co kaman, bo nie załapałem.
|
Ostatnio jak dałeś link do allegro (radio) to kupiłem, a nie planowałem (ale w końcu święta idą ;P)
Składane lusterka to akurat to czego zazdroszczę innym ale 500/szt to za drogo, najpier czujniki parkowania!
tyku - 28-11-2013, 18:53
sliwek2face napisał/a: | Moze macie jakiegoś manuala by nie połamać żadnych zaczepów? | Może to pomoże : https://www.youtube.com/watch?v=_w_qtCIBib0
grzesiopol - 28-11-2013, 19:41
sliwek2face napisał/a: | Niestety z sedana wiec bedzie lekka różnica ale wydaje mi ze zbytnio nie bedzie się rzucać w oczy (jak myślicie?) . Moze się skusze bo cena nie jest aż tak wygurowana.
Z tą opcją ze sklejaniem to tez nie głupi pomysł, tylko zastanawiam sie czy jest sens kupic szybke a później, lusterko czy brac to z sedana. | Nie ma różnicy czy sedan czy SB w obydwu przypadkach są to te same części zamiene sprawdzając po numerach. Ewentualna różnica może wynikać ze sposobu użytkowania, np. mycia, pastowania i z warunków atmosferycznych nic poza tym. Ja wymieniałem lusterko i nie zauważyłem żadnej różnicy ma się zgadzać kolor np u mnie A31 i A31 kupiłem. Cena taka sama jak ja kupowałem. Co do klejenia to moje zostało urwane na myjni, urwane zostało mocowanie na srubach, żeby jeździć to musiałem skleić najpierw izolacją ale niestety pęd powietrza wykrzywiał mi lusterko, a jak izolacja się rozgrzała to mało co nie odpadło. Potem skleiłem klejem i tak jeździłem aż do kupienia lusterka w kolor.
sliwek2face napisał/a: | Wydaje mi się że jednak co do lakieru jest inny odcień, | różnica jest w lakierach A31 czyli kolor Cool Silver (jasniejszy) i A86 czyli kolor Glasier Silver (ciemniejszy)
sliwek2face napisał/a: | A teraz rozbierał/wymieniał ktoś już lusterko. Moze macie jakiegoś manuala by nie połamać żadnych zaczepów? | wymieniał, wymieniał
1. wypinasz głośniczek, trzeba go delikatnie podważyć z góry od przodu z boku (1/3 wysokości jest klips) od dolu nie bo tam są takie ząbki które wchodzą w tapicerkę drzwi lub w blachę (nie pamietam), a potem podnosisz w górę
2. odpinasz wtyczkę lusterka
3. wykręcasz trzy nakretki i wyjmujesz lusterko
i tyle, montaż odwrotnie
sliwek2face - 29-11-2013, 06:58
grzesiopol dzieki o cos takiego mi chodziło.
No właśnie jeden jest jaśnieszy drugi ciemniejszy.Myślałem ze dzili sie to na SB i sedana a tu odcien moze byc w kazdym inny:)Dzięki za doinformowanie:)
Co do Manuala z Youtube to dzieki,ale w moim przypadku tych plastików już nie ma dzięki za chec pomocy.
No Trik kusi tymi lustereczkami o których wspominał,ale cena niestety już nie tak bardzo:)
grzesiopol - 29-11-2013, 16:13
Przerabiałem wymianę lusterka u siebie więc nie ma za co Teraz przerabiam temat drzwi, znalazłem na allegro i teraz będę zamawiał, szkoda, że przesyłka taka droga bo aż 90 zł.
tyku - 06-02-2014, 19:56
Jak tam kolego Trik, ogarnąłeś temat lusterek Mi udało się założyć lusterka składane elektrycznie. Nie jest to prosta sprawa, ale jak się chce to da się zrobić wszystko w lancerku
https://www.youtube.com/watch?v=DocXtKaXT3k
https://www.youtube.com/watch?v=i6JMjxfhsmo
https://www.youtube.com/watch?v=zrqrpGHmP9A
grzesiopol - 06-02-2014, 20:51
Pewnie ze zwykłym radiem tez istnieje możliwość włączenia tej opcji
o prosze bardzo, http://www.mitsuguide.com/micont-491.html tylko takie lusterka trzeba mieć.
Trik - 06-02-2014, 23:01
tyku, Pogratulować. Ja niestety na razie odpuściłem. Chciałem dobrać się do tempomatu ale TOKYO mnie ostudził . A ponieważ nie wybieram się w tym roku w okolice Katowic to nie kupuje gratów na rozbudowę dodatkowych opcji.
Kilka pytań.
1. siłowniki/silniki - kupiłeś same czy razem z jakimiś lusterkami (OII/ASX)
2. sposób montażu - czy w obudowie lusterka są miejsca na silniki czy trzeba coś filozofować,
3. instalacja elektryczna - kostka zawiera wolne piny czy trzeba robić instalację od któregoś punktu
4. wymieniałeś przełącznik na drzwiach kierowcy czy został standardowy
5. ETACS dla MY '08 zawiera tą opcję, czy dać sobie spokój.
TOKYO pomagał czy sam dałeś radę
lurek - 07-02-2014, 08:36
dołączam się do pytań składane lusterka to bajer którego mi brakuje
tyku - 07-02-2014, 11:15
Lusterka są z Lancer Evolution X. Instalacja i programowanie: made in tokyo.
Trik, Pewne rzeczy z elektroniki, czy elektryki robię sam, ale tego to nie ogarnę
P.S.
Mam jeszcze w planach coś niespotykanego w naszych lancerkach, tak że cdn...
grzesiopol - 07-02-2014, 17:03
Nie jestem tyku ale:
Trik napisał/a: | Kilka pytań.
1. siłowniki/silniki - kupiłeś same czy razem z jakimiś lusterkami (OII/ASX)
2. sposób montażu - czy w obudowie lusterka są miejsca na silniki czy trzeba coś filozofować, | tu http://allegro.pl/lusterk...3885902886.html juz masz jedną stronę, teraz poszukać drugą i mozna dalej dawać.
Trik napisał/a: | 3. instalacja elektryczna - kostka zawiera wolne piny czy trzeba robić instalację od któregoś punktu | ktoś (tyku lub tokyo pisał, że instalacje w lancerach były gotowe do wszystkiego ale tylko do lub od jakiegoś rocznika. Wymieniałem lusterko ale nie pamiętam ile PIN-ów miałem w kostce drzwiowej, jutro zobaczę to dam znać (jak nie zapomnę).
Może i ja bym sobie takie zrobił.
Trik - 07-02-2014, 20:52
Siłownik widziałem już wczoraj, tanio tylko czemu jeden Sam sobie z ciekawości lusterko rozbiorę, może zobaczę coś co pozwoli zamontować sam siłownik. Akurat mam rocznik MY'08, w którym kupa instalacji była do dyspozycji. Najgorzej ogarnąć to programowo i instalatorsko.
|
|
|