Nasze Miśki - Mitsubishi LANCER Kombi 1.6 CS0
mkm - 08-06-2014, 20:56
Tomekcm napisał/a: | Nowe pokrowce na zamówienie z daleka jak prawdziwa tapicerka: |
Przykro mi to pisać, ale chyba przy -20 dioptriach...
Leżą fatalnie.
Wrzuć fotkę jak wyglądają po kilku miesiącach.
PanSascha - 08-06-2014, 22:45
Tomekcm napisał/a: | Klimatyzacja coraz częściej używana, chłodzi bardzo dobrze- niestety gorzej z zapachem a raczej smrodkiem. Szczególnie odczuwalne chwile przy włączeniu choć tragedii jeszcze nie ma. Kupiłem tzw "bombę" do czyszczenia klimatyzacji. Przy włączonym silniku, uruchamiamy nawiewy max chłodzenie + obieg zamknięty. Ulatniającą się substancje pozostawiamy na 10 minut i ma być lepiej. Po 2 dniach od zastosowania w aucie unosi się świeży zapach zobaczymy jak długo. Jak to nie pomoże to zostaje tylko profesjonalne czyszczenie. |
Fajne auto, rozważałem zakup przed wagonem ale zwyciężyła jednak pojemność wagona.
Co do smrodku polecam wymienić filtr kabinowy przed czyszczeniem klimy.
Najlepsze preparaty nic nie pomogą jeśli tam dalej będą jakieś resztki np. liście.
Po wymianie u siebie zrobiłem ozonowanie klimy i całego auta kosztowało mnie 45 zł i efekt nieporównywalny do wcześniejszych "aromatów" al'a stojąca woda w bajorze.
Co do tematu filtrów, ja polecam filtrona sprawdzone na ciężarówkach filtry od nowości do 700 tyś kilometrów zero paprochów na dolocie, paliwie,oleju.
Filtr jak każdy inny teraz z tych samych materiałów.
Woziłem w jednej z firm dla nich papier do filtrów ze Szwajcarii
Mają te same parametry przepuszczalności zanieczyszczeń co konkurencja.
Odradzam tylko i wyłącznie filtry chińskie oraz jeśli nie ma potrzeby stożki do powietrza które przepuszczają więcej zanieczyszczeń.
Teraz są zresztą własnością amerykańskiego koncernu WIX filters który opinie wyrobił sobie w seri NASCAR.
Tomekcm - 18-06-2014, 21:28
mkm Cytat: | Przykro mi to pisać, ale chyba przy -20 dioptriach...
Leżą fatalnie.
Wrzuć fotkę jak wyglądają po kilku miesiącach |
Pisałem że z daleka wyglądają jak prawdziwa tapicerka . A tak na poważnie z pokrowców jestem bardzo zadowolony. Wykonane są z alcantary na gąbce. Składają się z dwóch części oparcia i siedziska- dzięki temu dobrze przylegają. Choć oczywiście trzeba pamiętać że to pokrowce a nie oryginalna tapicerka więc ideału nie będzie.
Pokrowce po kilku miesiącach użytkowania
Tomekcm - 19-07-2014, 15:27
Lancer zaliczył mały wypad po terenach Mierzeji Wiślanej. Auto sprawuję się wyśmienicie, jak na nasze potrzeby bagażnik jest wystarczające. Jedyną wadą jest jego ładowność. Po załadowaniu auta, tył wyraźnie siada... obcierek nie ma ale mogłoby być lepiej. W planach zakup bagażnika dachowego
Kilka fotek z wyjazdu
Tomekcm - 13-08-2014, 22:05
Po długich poszukiwaniach bagażnik dachowy(bazowy) zakupiony. Pasuje idealnie jest dedykowany m.in właśnie do Lancera. Jest to Mont Blanc 2509, już nie produkowany ale jeszcze do zdobycia. Ten kto ma relingi niech je mocno docenia
Tap-Chan - 06-10-2014, 14:08
Elegancki lancer niewiem o co kaman z pokrowcami dla mnie chill ( i masz wiecej miejsca w bagazniku... u mnie pralki nie przewioze )
Tomekcm - 31-12-2014, 17:56
Przyszedł czas na nowy akumulator. Oryginalny japoński nippon jeszcze działał ale wolałem nie ryzykować- elektrolit wydostawał się już na zewnątrz i podczas mrozów już było "czuć" że słabnie.
Mój wybór padł na Yuasa YBX 3005 12V 60 Ah 450A. Ma identyczne wymiary jak oryginał, nie trzeba podkładać żadnych deseczek jak w przypadku Varty i Boscha. Pewno oryginałowi nie dorówna ale mam nadzieję że na kilka lat wystarczy
Tomekcm - 08-09-2015, 21:00
Mala aktualizacja...
Przebieg 151 tyś
Po ponad 2 letnim użytkowaniu muszę stwierdzić że to moje najmniej awaryjne auto jakie do tej pory miałem. Wiosną jedynie małe zabiegi przeszło zawiedzenie (końcówka drążka). Przed wakacjami pełen serwis klimatyzacji wraz z wymianą oleju w układzie i do przodu.
W wakacje ponad 2000km po polskich drogach- tylko raz spotkałem bliźniaka, może to nie Lancia Thesis ale naprawdę rzadko widywane autko na naszych drogach
Przed zimą w profile zamknięte pójdzie jak zwykle Valvoline Tecty Ml
Raz wychodząc z pracy zastałem taki widok: :
Prawie nie wiedziałem do którego wsiąść
STax - 09-09-2015, 10:16
Kiedyś lanerków CS było u nas mało, bo na naszym rynku się słabo sprzedawały. W ostatnich latach chyba sporo sprowadzono, bo widzę je coraz częściej.
U mnie w Opolu jeździ na pewno jeden taki sam jak mój (jedyna różnica to brak spoilera) i ze 2-3 w innych kolorach.
Mega rzadkie auto to nie jest, ale też do popularności passata itp mu daleko
MManiak - 09-09-2015, 16:34
Tomekcm napisał/a: | Przed zimą w profile zamknięte pójdzie jak zwykle Valvoline Tecty Ml | U mnie już poszło w profile, drzwi, a nawet w tylne nadkola/błotniki. Mam nadzieję, że jakiś czas wytrzyma... Szkoda, że ruda daje o sobie znać, ale w końcu 15 lat minęło.
|
|
|