To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EA5A/W 2.5] Montaż haka

gumis - 03-12-2013, 09:43

robertdg napisał/a:
W kombi zderzak jest przykręcany na 4 nakrętki do błotnika jak dobrze pamiętam, z prawej strony da sie to zrobić przez klapke do wymiany żarówek bo jest w miarę duża, z lewej strony trochę gorzej, można się pomezyć, albo zdemontować osłone boczna (podniesc włazik na podłodze, wykrecić 2 wkretyz podłogi i wyjac schowek, zsunac uszczelke klapy, zdemontować listwe podłogowa przy zamku - srubokretem plaskim najlepiej bezposrednio podwazyc zatrzaski co by ich nie polamac, najlepiej je widac po demontazu uszczelki, boczny polastyk po stronie reflektora ma 2 kołki które tez najlepiej zdemontowac poprzez podparcie srubokretem plaskim we wnece uszczelki klapy, jeden kolek pod zdemontowana listwa podlogowa, jeden kołek w okolicach małego schowka podłogowego - który był uprzednio zdemontowany.
Zdemontowac rolete, wykrecić widoczne wkrety we wnece rolety i na zaczepie rolety, boczne haki plastykowe sztuk dwie demontuje sie poprzez wsuniecie srubokreta plaskiego od spodu - jest nawet do tego specjalne wglebienie, podciagnac haczyk delikatnei do góry i obrócić haczyk o 180stopni, plastyk pod szyba mocowany jest na kołki, pod nim znajduje sie jeszcze jeden kołek do tapicerki bocznej, mozna ja odsunac i ma sie bardzo dobry dostep do nakretek zderzaka)
Dostep do 4 nakretek od góry zderzaka pod klapa jest po uniesieniu klapy podłogi wraz ze schowkiem pośrednim, nastepnie trzeba schylić się, odkrecić 2 srubki od mocowania z wasami, oraz odkrecić 2 nakretki tuz pod podłużnicami, zderzak powinien wyjśc bez wiekszych kłopotów
Tłumika nie trzeba demontować, mozna go zrzucić z wieszaków to da miejsce na manewr ze śrubami mocujacymi hak

:shock: :shock: :shock:
Ale pomocne!

MaciejLiebherr - 06-09-2014, 10:54

Czy posiada ktoś instrukcje montażu haka ? Posiadam hak westfalia z odpinaną kulką i potrzebuje wymiar śrub itd. Westfalia mi tego nie udostępnia, bo mam hak z innego gala.
polaff - 08-09-2014, 18:51

A czy może kroś posiada instrukcję montażu haka ori - tego zdejmowanego - jak się go przyczepia?
Thorni - 26-05-2020, 17:14

Panowie!
Pyknie taki hak do galanta EA5W 2.5L V6?
https://allegro.pl/oferta/hak-holowniczy-wiazka-mitsubishi-galant-97-2004-8962383544

[ Dodano: 28-05-2020, 17:42 ]
Dobra znalazłem. Mam nadziej że jaj z tym nie będzie.

xvs535 - 14-03-2021, 14:14

Czy ktoś z panów podłączył przyczepkę do kombi? Zdaje się że światło stop jest w klapie bagażnika. Jak się za to zabieraliście?
Hugo - 14-03-2021, 17:50

xvs535, nie, światła STOP są w lampach w błotnikach.
Marcino - 16-03-2021, 10:29

xvs535 napisał/a:
Czy ktoś z panów podłączył przyczepkę do kombi? Zdaje się że światło stop jest w klapie bagażnika. Jak się za to zabieraliście?

Mam pociagniete przewody z lamp. Wszytko pieknie działa i spore ciężary ostatnio wozi...

Thorni - 20-04-2021, 19:10

U mnie też śmiga poza prawą postojówką która się przepala raz na 2-3 miesiące. :D