Komputery, RTV, AGD, Komorki - Laptop do kwoty 1500 zł
majstersim - 07-02-2017, 21:14
irekmiecz napisał/a: |
W tym wątku najważniejsza jest dla mnie odpowiedź na pytanie;
Jakie są wasze doświadczenia z obsługą po sprzedażową i serwisem marki Lenovo? |
Osobiście mam Lenovo G510 puki co nie narzekam sprawuje się bardzo dobrze , co do serwisu słyszałem różne historie jednym nie uwzględnili gwarancji, a innym zwrócili pieniądze. Jeśli miał bym coś doradzać to osobiście tego lenovo za te pieniądze bym nie wziął z dwóch powodów, po pierwsze procesor nie jest zbyt wydajny chodź jest to i5 , po drugie 4 gb ramu to mało. Za te pieniądze kupisz lepszy sprzęt np. w euro agd rtv albo sprzęt po leasingowy np. amso na allegro ma dobry po leasingowy sprzęt ale nie będzie on dobry do wymagających gier.
piotras78 - 21-02-2017, 09:55
irekmiecz napisał/a: | W kilku wątkach na temat laptopów proponowana była marka Lenovo.
Jakie są wasze doświadczenia z obsługą po sprzedażową i serwisem tej marki?
Z Asusem miałem kilkukrotnie potrzebę kontaktu i z mojej strony pełna satysfakcja.
O marce Dell też tylko pozytywy słyszałem.
Niestety z obecnej oferty tych marek tylko Lenovo jest dla nas interesujące.
Na tą chwilę upatrzyłem sobie LENOVO Z51-70 http://www.mediaexpert.pl...tab_description |
Lenovo to budżetówka, mając 1500 zł szukałbym czegoś używanego z wysokiej serii. Są firmy specjalizujące się w sprzedaży urządzeń poleasingowych, kupisz z gwarancją fajnego lapka w dobrej cenie. Tylko niestety nie będzie to laptop do gier, ale w tej cenie i tak takiego nie kupisz. Polecam HP i Della, naprawdę dobre firmy.
Ewentualnie pogadaj ze znajomymi, niekiedy pracownik może odkupić swój sprzęt za dobre pieniądze po określonym czasie (12-24 msc).
Krzyzak - 21-02-2017, 11:22
ja mam lenovo, mam też dell - ten pierwszy był dużo tańszy a oferował znacznie lepsze parametry
do tego sporo aluminium w obudowie daje efekt, że się nie łamie przy przenoszeniu jedną ręką i dobrze odprowadza ciepło
piotras78 - 21-02-2017, 11:31
Krzyzak napisał/a: | ja mam lenovo, mam też dell - ten pierwszy był dużo tańszy a oferował znacznie lepsze parametry |
Zgadnij dlaczego
Krzyzak napisał/a: | do tego sporo aluminium w obudowie daje efekt, że się nie łamie przy przenoszeniu jedną ręką i dobrze odprowadza ciepło |
Musiałbyś mieć kompletnie całą obudowę z metalu, żeby dawało to wymierne korzyści. A tak to po prostu od strumienia ciepłego powietrza nagrzewa Ci się obudowa, co z faktycznym oddawaniem ciepła ma niewiele wspólnego.
Zresztą podobnie jest z "metalowymi" obudowami w telefonach- to nic innego jak blaszka na szkielecie z plastiku. Niewiele modeli oferuje faktycznie metalową konstrukcję.
Natworski3 - 31-05-2017, 18:13
Za 1,5 tys to raczej srednioo.... Zobacz sobie tego lenovo - https://www.morele.net/wi...czy-warto/4091/ w najtanszej wersji moze cos kolo 2400 kupisz.
|
|
|