[97-04]Galant EAxA/W - Gaśnie zaraz po zatrzymaniu
bialyjayz - 07-12-2013, 18:15
tomek84 napisał/a: | generalnie polecam robić reset i uczenie obrotów na postoju |
i tak też zrobię
Tomek - 07-12-2013, 18:23
bialyjayz napisał/a: |
a no dlatego że przez 4 dni stojąc na dworze nie miałęm czasu go odpalić na te 5 minut |
odpalenie na 5 minut więcej zaszkodzi niż pomoże
dziwne trochę, że aku po 4 dniach padło ?!?!
u mnie nie często stał dłużej niż 24-48 h ciągiem, bo jeżdżony był na bieżąco
ale aku raczej dobrze kręcił
no, ale swoje lata ma
komarsnk - 07-12-2013, 23:29
tomek84 napisał/a: |
dziwne trochę, że aku po 4 dniach padło ?!?! |
Tak sobie głośno myślę: może aku uległ uszkodzeniu przy uderzeniu w dzika i stracił możliwość pełnego naładowania?
bialyjayz - 07-12-2013, 23:57
komarsnk napisał/a: | Tak sobie głośno myślę: może aku uległ uszkodzeniu przy uderzeniu w dzika i stracił możliwość pełnego naładowania? |
tego nie jestem w stanie stwierdzić niestety, zobaczymy jak ten będzie się spisywać przy większych mrozach, jeśli coś nie tak: bateryjka nowa jakaś przyjdzie od gwiazdora być może
przemooo - 30-05-2014, 09:04
Słuchajcie, odłączałem akumulator. Po podłączeniu przeprowadziłem procedurę startową. Niestety, od tego momentu auto gdy się rozgrzeje nie trzyma obrotów na biegu jałowym.
Spadają poniżej 500. Do tego, w momencie gdy się zatrzymuję (na "D") potrafi zgasnąć. NA wolnych obrotach na D nie chce pełzać. Co robić? Odłączyć aku ponownie i przeprowadzić to jeszcze raz?
swinks_UK - 30-05-2014, 17:07
przemooo napisał/a: | Słuchajcie, odłączałem akumulator. Po podłączeniu przeprowadziłem procedurę startową. Niestety, od tego momentu auto gdy się rozgrzeje nie trzyma obrotów na biegu jałowym.
Spadają poniżej 500. Do tego, w momencie gdy się zatrzymuję (na "D") potrafi zgasnąć. NA wolnych obrotach na D nie chce pełzać. Co robić? Odłączyć aku ponownie i przeprowadzić to jeszcze raz? |
Przepustnica do sprawdzenia.
Takie rzeczy jak TPS i APS. Po właściwym wyregulowaniu, jeśli obroty będą nadal w okolicy 500, to podkręcić śrubą wolnych do wartości 650.
Zanim zaczniesz grzebać w przepustnicy, sprawdź, czy wszystkie wężyki podciśnień szczelne, jak również dolot czy nie ciągnie lewego powietrza.
Bartekkita - 30-05-2014, 18:36
bialyjayz, nie powinien Ci się tak szybko rozładować jeżeli jest sprawny. Chyba, że zostawiłeś coś co pobierało prąd. Na wiosnę zostawiłem 3 letni akumulator obsługowy made in Ukraine na ponad 2 tyg i odpalił od strzała.
Jak masz obsługowy to możesz w sumie wizualnie skontrolować blaszki i poziom elektrolitu da Ci to jakąś odpowiedź o jego kondycji
bialyjayz - 30-05-2014, 21:58
Cytat: |
bialyjayz, nie powinien Ci się tak szybko rozładować jeżeli jest sprawny. Chyba, że zostawiłeś coś co pobierało prąd. Na wiosnę zostawiłem 3 letni akumulator obsługowy made in Ukraine na ponad 2 tyg i odpalił od strzała. |
to już stara sprawa, przez te zimę palił od kopa bez żadnego zająknięcia nawet. Bartekkita napisał/a: | Jak masz obsługowy to możesz w sumie wizualnie skontrolować blaszki i poziom elektrolitu da Ci to jakąś odpowiedź o jego kondycji |
ale dzięki za zainteresowanie
bezobsługowy ale świeci dioda czy coś tam w środku na zielono także jeszcze będzie jeździł ze mną ::P
|
|
|