To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Czarny pojemnik za silnikiem

robertdg - 02-01-2014, 09:28

Ten węzyk ze strzałką, jak się nie myle jest własnie podpiety do puszki par paliwa na grodzi
Łysy88 - 02-01-2014, 09:36

Podziękował! W takim razie się uspokoiłem, musiałem go nie podłączyć przy demontażu przepustnicy. Teraz tak zastanawiam się czy nie ściągnąć kolektora samemu. Trochę mało tam miejsca.
Witek vel Mysza - 03-01-2014, 23:38

Trochę ściema. A wszystko przez ciepłą benzynę która wraca do baku z listwy. Od kiedy zrobili w autach jeden przewód paliwowy do silnika i regulator ciśnienia w baku, odszedł problem nadmiernego parowania benzyny.

Filtr węglowy zbiera te opary żeby nie uciekały ze zbiornika. Silnik dopala to co jakiś czas po otwarciu elektrozaworu w odpowiednich warunkach. Taki sobie wynalazek, ale z baku nie śmierdzi bo nie ma otwartego obiegu jak w starociach.

EGR to jeszcze nic. Największa ściema to DPF :)

polaff - 04-01-2014, 04:47

Witek vel Mysza napisał/a:
Największa ściema to DPF
szczerze też tak uważam, ale puki co mam i nie narzekam :)
bebob - 06-02-2017, 16:15

Witam.Gdzie powinien być podlonczony trzeci ten najgrubszy wąż z filtra weglowego.
Macka25 - 19-02-2017, 10:43

Witam.
Moze nie w temacie ale chcialbym rowniez zapytac o jedna rzecz ktora sie znajduje w moim avance a mianowicie o wtyczke ktora jest dosc sporych rozmiarow w porownaniu do innych a miesci sie pod maska z prawej strony kolo zbiornika spryskiwaczy tak pod lampa. Nie wiem co to a dobrze bylo by wiedziec.

Hugo - 19-02-2017, 12:13

Macka25, to wtyczka do pompki spryskiwaczy reflektorów i czujnika poziomu płynu do spryskiwaczy.
Macka25 - 19-02-2017, 17:37

Hugo napisał/a:
Macka25, to wtyczka do pompki spryskiwaczy reflektorów i czujnika poziomu płynu do spryskiwaczy.

Dziękuję za odpowiedź.
Spryskiwaczy nie mam i chyba nie było.
Czy mogę założyć? Jezeli tak to jakie?
Co mogę wziąć żeby mieć czujnik poziomu płynu? Inny zbiornik?

Hugo - 19-02-2017, 18:10

Pewnie nie miałeś. Jeśli były to od czoła manetki kierunkowskazów powinieneś mieć przycisk uruchamiający spryskiwacze reflektorów.
Oryginalne spryskiwacze reflektorów wyglądają tak: http://allegro.pl/zderzak...44.html#thumb/1
Wszystkie Galanty z lat 1996-2004 miały tą wtyczkę podciągniętą pod prawy reflektor.
Ja do swojego założyłem wysuwane spryskiwacze reflektorów od Skody Octavii II i osobny włącznik.
Zbiorniczek do wersji ze spryskiwaczami reflektorów był dużo większy od zwykłego, ma z boku wysokociśnieniową pompkę do spryskiwania reflektorów oraz od dołu czujnik poziomu płynu. Wystarczy podpiąć tą dużą wtyczkę do wtyczki od zbiorniczka i kontrolka poziomu płynu od razu działa na zegarach. Nie wiem czy po zmianie manetki kierunkowskazów na tą z przyciskiem spryskiwacza reflektorów spryskiwacze zadziałają, bo ja zrobiłem sobie osobną instalację.
Tak wygląda ten zbiornik: http://allegro.pl/zbiorni...6698073225.html