To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[96-02]Colt CJ0 - [ALL] Czy wasze colty tez tak kiepsko grzeją na nogi?

Anonymous - 27-01-2007, 11:55

W Colcie ucieka zawsze na okna, a jak otworzymy jeszcze nawiew srodkowy to cos powiewa. Ale sa to tak male powiewy, ze np. gdy damy nawiew na nogi bez szyby to ta odrazu paruje pomimo iz delikatnie wieje.
Anonymous - 29-01-2007, 09:18

Coś za coś....
serKlakier - 12-02-2007, 16:18

Jeszcze raz na temat nawiewu na nogi, aby w pełni go włączyć to należy ustawić pokrętło do wyboru mijsca nawiewu na 1/4 czyli pomiędzy na twarz a na nogi i zamknąć wloty na twarz.
Tak jest przynajmniej oznaczone w instrukcji, tak więc z moim nawiewem wszystko OK :)

Anonymous - 13-02-2007, 07:40

serKlakier ma racje. Faktycznie mocniej wieje.
Anonymous - 18-02-2007, 18:07

Podłączę się do tematu. U mnie w colciku dmucha jak trzeba, ale temperatura jest mało zadowalająca. Po 20 - 30 minutach jazdy powietrze z wylotów jest, że się tak wyrażę, letnie ( ledwo ciepłe), a to dmuchające na nogi nawet chłodne. Przy temperaturze na zewnątrz auta ok. - 3 stopnie. Pozdrawiam.
Hubeeert - 18-02-2007, 19:46

K, termostat do wymiany - 95% pewnosci - problem na forum poruszany wielokrotnie - wpisz w Szukaj termostat, zaznacz dzial Colt Techniczne i zeby pokazywal posty a nie tematy a zobaczysz sporo na ten temat.

Pozdrawiam

JACA_1978 - 18-02-2007, 21:02
Temat postu: colt super wydajny nadmuch
na moje albo masz termostat albo nagrzewnice do wymiany badz do czyszczenia japonia kazda ma super wydajne ogrzewanie ja ci tylko powiem ze staruszek ma skode felicie 1999r. i chowa sie z cieplem do mego colta ktory jest o 4 lata starszy
Anonymous - 18-02-2007, 22:43

albo masz za mało płynu w chłodnicy... u mnie przynajmniej tak było.. któregoś dnia zauważyłem ze słabiej dmucha ciepłem.. a później dmuchało już tylko zimnem... i to jeszcze wówczas kiedy śnieg spadł:P, kupiłem termostat i chciałem wymienić i coś mnie podkusiło by coś sprawdzić... okazało się że mało płynu w chłodnicy było... zalej po korek i będzie ok:) jeśli to brak płynu:), a jeśli nie to baw się w mechanika;)
Anonymous - 23-02-2007, 19:13

To był termostat. Dzięki za pomoc i pozdrawiam : ))
Anonymous - 24-02-2007, 09:11

Wracajac do powietrza na nogi.
Zastosowalem sie do rad serKlakiera ale sprawdzalem nawiew tylko ze strony pasarzera.
Teraz widze, ze na nogi kierowcy prawie wcale nie wieje.
Tzn. wieje ale w porownaniu z nogami pasarzera to jest 3x slabsze ogrzewanie.
Tak ma byc czy ewidentnie gdzies mi powietrze zmyka bokami ?

pedro - 26-01-2010, 00:37

Ja mam to samo , niezaleznie czy zmienie nawiew na szybe + nogi , czy na same nogi , czy twarz i nogi , to zawsze zaraz pod schowkiem pasazera leci zimne powietrze , co prawda jak wezme na same nogi i grzanie na full i moc na full to co nie co czuc jak sie rekę przyłoży ale to nie jest raczje to co byc powinno ;) ale nie przeszkadza mi to az tak - cos chyba jest konstrukcyjnie nie tak , przyjdzie wiosna bede patrzył