To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Koleżanki i koledzy, Proszę o pomoc w głosowaniu

michal8701 - 17-01-2014, 12:50

Dziękuję wszystkim bardzo!! Jesteście wielcy!!! Dziękuję!
DJwiewiórka - 17-01-2014, 13:19

15 277 do 8 560
Tak więc widać, że komuś zniknęła spora pula głosów.
Oby z naszym faworytem tak się nie stało :( . Uważajmy na to, co robimy.

Mały klops - od dziś mi ta stroną żąda włączonej Jawy, nic do tej pory nie kombinowałam i mogłam głosować.
Jak chcę zainstalować ten program pobrany z sieci, to coś mi się krzaczy. Nic to - może jakoś sobie poradzę :)

michal8701 - 17-01-2014, 22:23

Nie, nie, spokojnie, nikomu nie odebrali głosów. po prostu drugą osobę w konkursie usuneli za wulgarne komentarze przeciwko konkurencji :) faceta po prostu poniosło, bo jak stracił prowadzenie stwierdził, stwierdził m.in. że wszyscy są przekupieni :) Oficjalnie napisał, że sam odszedł :) przerost ambicji :) bawmy się dalej, dziękuje za każdy głos :)
DJwiewiórka - 17-01-2014, 22:27

To tym bardziej nie zasługiwał na zajęcie 1-go miejsca. Brak klasy płata różne figle, hehe.
Bawimy się dalej :D

JCH - 18-01-2014, 10:33

michal8701 napisał/a:
drugą osobę w konkursie usuneli za wulgarne komentarze przeciwko konkurencji :) faceta po prostu poniosło, bo jak stracił prowadzenie stwierdził, stwierdził m.in. że wszyscy są przekupieni :) Oficjalnie napisał, że sam odszedł :) przerost ambicji :) bawmy się dalej, dziękuje za każdy głos :)
Cóż, wulgarne komentarze nie są mile widziane :roll:
Ale tak z ręką na sercu przyznaj Ty oraz osoby głosujące - o co chodzi w tym konkursie :?: Kto ma wygrać :?: Ktoś, kto faktycznie robi "dobrą robotę" na Dolnym Śląsku czy ktoś, kto zbierze najwięcej kumpli na forach internetowych :?:

Sorry, to nie jest konkurs na zdjęcie, które najbardziej mi się podoba.
Cytat:
Brak klasy płata różne figle
Wypadałoby mieć trochę klasy i prośbę o głosy skierować tylko do Dolnoślązaków. Albo głosujący mogliby mieć trochę klasy i nie głosować jeśli nie mają związku z regionem.
Cytat:
Jesteście wielcy!!!
Jesteście żenujący.... :( :( :(
mjsystem - 18-01-2014, 11:06

Jacek. Demokracja jest. :lol:
michal8701 - 19-01-2014, 18:03

Zasady są proste, zbiera się głosy. W tego rodzaju konkursów tylko o to chodzi. Osiągnięcia dla regionu? Spore, uwierz na słowo :)
DJwiewiórka - 19-01-2014, 19:46

JCH - uwierz mi, iż jestem na tyle dorosła, że nie poruszam się jak rybka w ławicy. Zawsze sprawdzam, w co się zaczynam bawić.
W tym przypadku obejrzałam wszystkich kandydatów i przeczytałam na ich temat to, co jest napisane.
Podejrzewam więc, że mam na ich temat wiedzę jak 99,9% ludzi właśnie z tego regionu, którego dotyczy głosowanie :)
Nawet gdybym mieszkała we Wrocławiu, to ni czorta nie znałabym tych działaczy z tego miasta, ale wtedy uważasz, że miałabym "klasę" :?:
Mój wybór padł na Syców, bo mam tam rodzinę i znam to miasto i na Jelonkę (Jelenią Górę) z tych samych powodów.
Podejrzewam, że w Polsce jest cała masa ludzi podobnych do mnie, którzy uważają, że mają prawo do oddania ilości głosów zgodnej z regulaminem. Tym bardziej, że regulamin w żaden sposób tego nie zabrania.

Kolega miał prawo poprosić nas o udział w konkursie, my dokonaliśmy wyboru. Ja się przy okazji bawię świetnie.

Nie wiem, czy dość precyzyjnie wytłumaczyłam Ci się z mojego udziału i w konkursie i w tym topiku. Może inni darują mi ten ewidentny brak klasy i dalej się będziemy tu udzielać bez strachu przed negatywnym osądem naszych działań :D

mkm - 19-01-2014, 20:09

Ale przyznajcie, że to jednak przegięcie jest :wink: .
Sytuacja, w której przestaje być mozliwe uzyskanie jakiegokolwiek realnego, oddającego prawdę wyniku wyboru/głosowania.

Dzisiaj poleciał z Forum ktoś kto na bezczelnego zalogował się tylko po "lajki" :shock: .
Był minutę na Forum, nie przeglądnął ani jednego postu, a czas który poświęcił na napisanie postu w którym "zbierał lajki" był pierwszym i ostatnim logowaniem.

Założyciel tego tematu także jakoś specjalnie aktywnym userem nie jest i nie był :wink: .

To tak w ramach głębszego zastanowienia i szerszego spojrzenia przy kolejnych prośbach, bo niestety podejście, które jest teraz nawet przy szczytnych założeniach, chęci pomocy etc. Może wypaczyć każdy wybór/głosowanie.

PS. W chwili podjęcia decyzji o jakichkolwiek wyborach (sejm, prezydent, samorząd, referendum) przez internet, trzeba się pakować i jechać daleko stąd :roll: .

DJwiewiórka - 19-01-2014, 20:22

mkm - ja zawsze zachowuję zdrowy dystans do udziału w takich akcjach. Prawie w nich nie uczestniczę.
A z prośbą o lajki to już zupełnie nie do mnie.
Tu jednak były dwa miasta, które darzę sympatią.

Jeśli chodzi o założyciela tematu i jemu podobnych - masz rację. Nie sprawdziłam jego aktywności na forum :oops:
Może dlatego, że sama jestem mało widoczna pod postacią postów :wink:

mkm - 19-01-2014, 20:25

DJwiewiórka, absolutnie nie do Ciebie :D .
Ogólnie, tak się zadumałem... i w sumie gdyby nie JCH, to bym w milczeniu dumał :biggrin:

DJwiewiórka - 19-01-2014, 20:31

Czasem jednak dobrze głośno podumać, bo prowokuje to do "podumania" innych.
Ja nawet do JCH nic nie mam, bo myślę podobnie jak on, tylko z tą "klasą" tak mi pojechał :D , a ja akurat osiem kończyłam :D

JCH - 19-01-2014, 22:56

Nie będę udawał, że nie widzę Waszych odpowiedzi.... :roll: :mrgreen:

Cóż, widzę, że włożyłem kij w mrowisko (jak to zwykle :roll: No może nie jak zwykle a czasem ;) )
DJwiewiórka z tym brakiem klasy może lekko przesadziłem ale chcąc nawiązać do cytatu z Twojej wypowiedzi tak po prostu wyszło. Przepraszam, bo rzeczywiście źle zabrzmiało :oops:

Maciek - dobrze ująłeś ten problem jako szerszy, bo jak widzicie, jesteśmy jakąś tam społecznością, która w różny sposób zaczyna (może być) wykorzystywana do swoich prywatnych celów - vide "lajki" czy jakieś przecudaczne głosowania.
Gdyby to było głosowanie np. na popularny samochód, wystawiamy dajmy na to, Lancera, "bijemy się" z Golfem i forum VW - OK. Jest zabawa, jest klikanie :)
Nie mam też nic przeciwko ankietom, które ktoś wykorzystuje do różnego rodzaju prac naukowych - takie inicjatywy można i trzeba popierać.
Ale....
DJwiewiórka napisał/a:
W tym przypadku obejrzałam wszystkich kandydatów i przeczytałam na ich temat to, co jest napisane.
Podejrzewam więc, że mam na ich temat wiedzę jak 99,9% ludzi właśnie z tego regionu, którego dotyczy głosowanie :)
Jak to mówią: "papier jest cierpliwy, wszystko przyjmie". Internet też :) Można o tych ludziach napisać wszystko a nie masz możliwości tego sprawdzić - niech więc bawią się w tę grę ci, którzy mogą to zrobić i których to dotyczy - takie jest moje zdanie. I niech wygra ten, którego działania będą miały większy rozgłos tam na miejscu (wśród użytkowników/czytelników tamtego portalu) a nie ten, który ma więcej "kolegów" w Internecie.
A w dodatku, gdy ta "zabawa" ma kiepsko skonstruowany regulamin to ja w taką "zabawę" nie chcę się bawić i jako uczestnik tego Forum (z prawie 10-cio letnim stażem) nie chcę aby było ono wykorzystywane do takich właśnie "zabaw".

Piszesz, że:
Cytat:
Kolega miał prawo poprosić nas o udział w konkursie
Tak do końca to nie wiem :dontknow:
To, że nie jest to opisane w Regulaminie (nie sposób wszystko opisać :? ) nie znaczy, że powinno być puszczone na Forum. Odpowiedzcie sobie sami czy taka "zabawa" jest fair, czy jednak nie.

Luk - 20-01-2014, 00:02

JCH napisał/a:
Jak to mówią: "papier jest cierpliwy, wszystko przyjmie". Internet też :) Można o tych ludziach napisać wszystko a nie masz możliwości tego sprawdzić - niech więc bawią się w tę grę ci, którzy mogą to zrobić i których to dotyczy - takie jest moje zdanie. I niech wygra ten, którego działania będą miały większy rozgłos tam na miejscu (wśród użytkowników/czytelników tamtego portalu) a nie ten, który ma więcej "kolegów" w Internecie.
A w dodatku, gdy ta "zabawa" ma kiepsko skonstruowany regulamin to ja w taką "zabawę" nie chcę się bawić i jako uczestnik tego Forum (z prawie 10-cio letnim stażem) nie chcę aby było ono wykorzystywane do takich właśnie "zabaw".

100% racji. Jak prośba o głosowanie się pojawiła, to przeznaczyłem ok. 10-15 min. na znalezienie informacji o kandydacie. Tylko tyle, bo to nie moje miasto, ale stwierdziłem, że jeżeli kandydat na to zasługuje, to można mu pomóc. Jednak nie znalazłem NIC co umożliwiło by mi podjęcie decyzji... Pomijam informacje na stronie do głosowania, tam każdy pisze o sobie w superlatywach. Nie wiem nawet jaką frakcję reprezentuje komitet "Razem dla Sycowa" (czy jakoś tak).
Niestety podejrzewam, że reszta głosujących spoza regionu też NIC o tej osobie nie wie, a mimo to głosuje. Jak dla mnie - dziwne zachowanie. Poza tym nie wiem, czemu służy ten plebiscyt. Czy to tylko zabawa, czy może wyniki mają znaczenie w obsadzie jakiś stanowisk? Tym bardziej to niebezpieczne...

meydey000 - 20-01-2014, 06:17

poszło
19043 - I miejsce