Galant - Ogólne - [EA5A/W 2.5] Realne koszty związane z zakupem EA5W.
Hugo - 14-01-2014, 20:12
malina_drizzt, tylko ten obciach
Witek vel Mysza - 14-01-2014, 20:36
Hugo, masz rację... Auto bardzo poprawne technicznie. Ale politycznie zupełnie NIE.
Marcino - 14-01-2014, 20:38
Hugo napisał/a: | malina_drizzt, tylko ten obciach |
jaki obciach???? Liczy się wygoda...
Nie dał bym za galanta teraz 20k, swojego kupiłem za 15 w 2006r, i z LPG i rejestracją wyszedł własnie 20K. Ale skoro mam to bede jedził do upadłego. Nadkola już miałem robione i znowu zżarło , kielichy nie ruszone. Silnik bez zarzutu, żadnej awari przez 100kkm.
Hugo - 14-01-2014, 21:11
Marcino napisał/a: | kielichy nie ruszone | Ale od spodu konserwowałeś?
malina_drizzt - 14-01-2014, 21:14
Obecnie jeżdżę równocześnie e39 i galantem.
Galant ma fajny silnik, jest najładniejszym sedanem lat dziewięćdziesiątych no i wciąż jest trochę egzotyczny na naszych drogach, ale więcej plusów nie widzę w stosunku do e39.
Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy, w bmw jakość wykonania, materiały, projekt, większość rozwiązań technicznych to przepaść w stosunku do mitsu.
Bardzo lubię jeździć galeonem i dalej mam zamiar grzebać się w tej kupie złomu, ale e39 jest po prostu lepsze.
Porównajcie sobie np. wykończenie wnętrza bagażnika w sedanie w mitsu i w bmw,
albo uszczelki drzwi, maski, estetykę jaka panuje pod maską w bmw i w mitsu.
Jak zabezpieczone są nadkola i całe podwozie, w galancie to jesień średniowiecza.
radek79 - 14-01-2014, 21:15
wszyscy wiemy że galanta kupuję się przede wszystkim dla wyglądu a że przy okazji fajnie jeździ, wygodny i powoduje na pewno większego fana na twarzy niż wspomniane np. bmw to już temat rzeka
Hugo - 14-01-2014, 21:35
radek79 napisał/a: | wszyscy wiemy że galanta kupuję się przede wszystkim dla wyglądu | Otóż to.
londolut - 14-01-2014, 21:43
robertdg napisał/a: | 160-180tyś | To mnie najbardziej rozwala na allegro... z tych roczników nie ma innego przebiegu niż 170-190tyś... jeśli coś ma więcej niż 200tyś to jest kosmos. Na niemieckich/szwajcarskich aukcjach te auta mają po 230-250tyś a w dodatku są o jakieś 3-5 tyś droższe niż nasze krajowe perełki... i to nie tyczy się tylko Gala ale wszystkich aut które oglądałem.
robertdg napisał/a: | kup coś mniej podatnego na korozje, Toyota, Honda, Volvo | Oglądałem Accordy 2,0 155KM, Avensisy 1,8-2,0, V50, V70... 20 klocków to za mało...
robertdg napisał/a: | określ wpierw wymagania względem wozu | Pierwszy post Cytat: | plan zmiany Colta na coś większego do max 20000PLN na gotowo. Założenia jakie mam to rok ok. 2000-2004, silnik 2.0-2.5, okolice 150KM, benzyna, kombi. Staram się rękami i nogami bronić przed Niemcami, Francuzami, Włochami a na ropę mam alergię |
Cytat: | Kolejnym ważnym punktem na tej dziwnej liście jest podtlenek LPG bo bez niego dalej ani rusz. |
tomek84 napisał/a: | 2.0 w Avancie | To byłby chyba złoty środek ale swapa nie mam zamiaru robić. tomek84 napisał/a: | 2.4 GDI, ten ma taką zaletę, że w kombiaku bardzo tanio chodzi, no i nie musisz inwestować w LPG | Wiem... ale mam już dość płacenia za Pb jak za zboże...
malina_drizzt napisał/a: | bmw e39 | Też oglądałem na allegro ale jakoś nie wiem... nie przemawiają do mnie Niemce...
malina_drizzt napisał/a: | e39 jest po prostu lepsze. | Daj mi jakieś konkretne przykłady
Generalnie auta które oglądałem to Avensis, Accord, V50, V70, E39, Saab 9-3 (kombi=rodzyn), Lancer CS, Mazda 6 (gnije jak 300 letnie zwłoki), A4 ( ), AR159, C5 ( ), 407 ( ), Impreza (GD po lifcie), Legacy 2002<, po wszystkich VAGach mam konwulsje i nie mogę spać po nocach... ni jak mi te auta nie leżą
Generalnie trochę mocniejsze kombi do gazu...
Większość to fury 20000< ... niestety
[ Dodano: 14-01-2014, 21:45 ]
Hugo napisał/a: | radek79 napisał/a: | wszyscy wiemy że galanta kupuję się przede wszystkim dla wyglądu | Otóż to. | Gal mi się mega podoba ale ja oprócz wyglądu chcę mieć auto które mnie nie zeżre z opłatami/utrzymaniem... i którego nie będę słyszał jak go na parkingu szama rudy
[ Dodano: 14-01-2014, 21:46 ]
Generalnie jakby Gale 2,0 miały ciemne środki jak Avance 2,5 to bym nawet w to wszedł.
robertdg - 14-01-2014, 21:49
Accorda spokojnie kupisz za takie pieniądze, ale to zmienna faza i róznie sie wypowiadają co do gazu w takim aucie, skrzynia automat czy manual, kolorystyka wnętrza jasne czy ciemne, wnętrze skóra, welu, szmata VELUX nad głową Barwa z zewnątrz, fioletowy, zielony
Tomek - 14-01-2014, 21:52
londolut napisał/a: |
Generalnie jakby Gale 2,0 miały ciemne środki jak Avance 2,5 to bym nawet w to wszedł. |
2.0 + czarna skórka
londolut - 14-01-2014, 22:01
tomek84 napisał/a: | 2.0 + czarna skórka | W to mi graj ale przy okazji drewno na desce to nie moja bajka... wiem -to można zmienić W drewnianych środkach drewno jest tylko na konsoli środkowej i koło gałki?
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa i mega nie chciałbym automatu
[ Dodano: 14-01-2014, 22:08 ]
robertdg napisał/a: | Accorda spokojnie kupisz za takie pieniądze | Którego?
Wolałbym manuala z ciemnym środkiem. Z góry obojętnie jaki tylko nie zielony i czerwony... robertdg napisał/a: | skóra, welu | No raczej
Veluxów już nie chcę... Dość się edit przy tym co mam...
Edit: Wulgaryzm wykrzaczkowany nadal jest wulgaryzmem.
robertdg - 14-01-2014, 22:10
Co do accorda to nie pomyślalem, że wersja do 2002 nie wypadała w kombi
może http://otomoto.pl/volvo-v70-C31790166.html
londolut - 14-01-2014, 22:24
Na V70 chyba jestem jeszcze za młody
Piwor - 14-01-2014, 23:56
V70 2,5T, 4x4 piękna sprawa.
bialyjayz - 15-01-2014, 01:38
malina_drizzt napisał/a: | Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy, w bmw jakość wykonania, materiały, projekt, większość rozwiązań technicznych to przepaść w stosunku do mitsu.
Bardzo lubię jeździć galeonem i dalej mam zamiar grzebać się w tej kupie złomu, ale e39 jest po prostu lepsze.
Porównajcie sobie np. wykończenie wnętrza bagażnika w sedanie w mitsu i w bmw,
albo uszczelki drzwi, maski, estetykę jaka panuje pod maską w bmw i w mitsu.
Jak zabezpieczone są nadkola i całe podwozie, w galancie to jesień średniowiecza. |
a czy nie przypadkiem E39 to klasa wyższa od Galanta, więc nie ma sensu chyba ich porównywać, gabaryty może i podobne jednak Galantowi bliżej raczej do E46....to jakby E39 porównywać go A8 gdzie BMW też blado przy tym wypada
tomek84 napisał/a: | Sedana sprzedałem za 16.500, tylko tutaj były nadkola już zrobione, ale kielichy do roboty i trochę poprawek lakierniczych
za to mechanicznie nie do ruszenia
w 20 tyś też byś się zmieścił z LPG |
mała poprawka 16.400
jestem przykładem na to, że za takie pieniądze da się wydrzeć auto w stanie b.dobrym od mitsumianiaka i to avance sedan a jak wiadomo te droższe znów nie wiedzieć czemu od kombiaków.
Powodzenia życzę w poszukiwaniach, szczęścia i szerokości w przyszłośći na zaś .:)
|
|
|