Nasze nieMiśki ;-) - Passat B5FL AVF 130KM ----virus 162KM 400nM
Matejko - 16-01-2014, 23:45
dobre, dobre, chyba zaczne brac polowe tego, za to, że to żadne podniesienie mocy
cezare - 17-01-2014, 00:52
Matejko napisał/a: |
dobre, dobre, chyba zaczne brac polowe tego, za to, że to żadne podniesienie mocy |
passka procentowo mam mniej kręconego.. i tu w PL jak widzisz to pod max z samym softem...
Matejko - 17-01-2014, 14:01
cezare napisał/a: | passka procentowo mam mniej kręconego.. i tu w PL jak widzisz to pod max z samym softem... |
nie chodzi o to ile w gore, tylko zeby zrobic, w Polsce nie ma nikogo kto zrobi cokolwiek z kompem Denso w dieslach toyoty
cezare - 02-04-2014, 13:11
update nudnego passata ... po roku NIE zaglądania .. 2 mieszki na oryginalnych przegubach poszły .. przebieg 253 tys km. wymiana klocków na brembo + wymiana płynu chłodniczego - bo już 2 x na trasie się zagotował ( oj głupie uczucie ).. z ciekawostek- na przegladzie stwierdzono ze dość leje mi się z silnika z okolicy skrzyni - okazał się być rozszczelniony EGR - nowy 450PLN ale zamówiłem używkę ze SKODY SUPERB z allegro 150 pln z transportem. i działa pięknie.
zawieszenie OK - rok nie zaglądałem
poszły oleje LMolly firltry wszystkie - i jeździmy nudno dalej.
Fragu - 02-04-2014, 13:38
Jaki przebieg przez rok użytkowania?
mkm - 02-04-2014, 14:51
cezare napisał/a: | wymiana klocków na brembo + wymiana płynu chłodniczego - bo już 2 x na trasie się zagotował ( oj głupie uczucie ) |
Wymiana chłodniczego czy hamulcowego?
cezare - 03-04-2014, 14:06
mkm napisał/a: | cezare napisał/a: | wymiana klocków na brembo + wymiana płynu chłodniczego - bo już 2 x na trasie się zagotował ( oj głupie uczucie ) |
Wymiana chłodniczego czy hamulcowego? |
no jasne że HAMULCOWEGO
przebieg w zeszłym roku - symboliczny - może 20kkm wszystkiego zrobiłem.
ale u mnie to 90% trasa 10% miasto .. do miasta wolę auto żony Pajero PININ'a
Fragu - 05-04-2014, 19:51
cezare napisał/a: | Pajero PININ'a |
jeśli jeździ
cezare - 30-07-2014, 12:37
mały update tego nudnego auta ...
przebieg 260 tys km - spaliła się żarówka.. dolałem płynu do wspomagania ( pierwszy raz od 6 lat ) .. i to koniec napraw... oleju nie bierze nic a nic .. jest nudny ... i przez to taki kochany ... - odpadła mu listwa z boku z drzwi... muszę kupić - 100 pln kosztuje ,, taki odbój to się chyba na to mówi ...
Fragu - 30-07-2014, 13:21
Kurde, też mogłem paska kupić
bialyjayz - 30-07-2014, 15:22
Fragu napisał/a: | Kurde, też mogłem paska kupić |
i być jak przeciętny Kowalski, niczym nie wyróżniający się .... no właśnie nigdzie się nie wyróżniający a Galant jednak budzi zainteresowanie nie tylko właściciela ale i przechodniów nawet w tłumie innych aut
Passat idealne auto dla ustroju komunistycznego, dobre, tanie jednak aż nadto przeciętne
dodatkowo ma je co 20 polak a Galanta raz na parę tysięcy
Tomek - 30-07-2014, 15:25
bialyjayz, aleś się uczepił
Galant oczywiście, nie ma co porównywać, w każdym calu lepszy niż Passat, ale ....
Galanta nie ma tyle, co pasków, ale jest ich też już dość sporo - jak dla mnie już za dużo, żeby uznać go teraz za auto rzadkie na polskich drogach
poza tym, co wam do tego, kto czym jeździ
kolejna sprawa - normcore
drexvs - 30-07-2014, 18:32
tomek84. Też powoli zaczyna mnie to boleć ze tych galantów coraz więcej :/
bialyjayz - 30-07-2014, 19:37
tomek84 napisał/a: | poza tym, co wam do tego, kto czym jeździ |
mi tam rybka kto czym jeździ chciałem wyrazić tylko swoją być może niegrzeczną opinię
drexvs napisał/a: | Też powoli zaczyna mnie to boleć ze tych galantów coraz więcej :/ |
a co niektórzy takie chamy, że nawet łapy w górze nie odwzajemniają
Tomek - 31-07-2014, 08:39
bialyjayz napisał/a: |
mi tam rybka kto czym jeździ chciałem wyrazić tylko swoją być może niegrzeczną opinię |
no i w tej opinii się z tobą zgadzam
ale nie trzeba takich opinii non stop powtarzać, bo właścicielowi może być smutno
bialyjayz napisał/a: |
a co niektórzy takie chamy, że nawet łapy w górze nie odwzajemniają |
jak zaczynałem jeździć Galantem, to zauwayżyłem, że łapy w górę podnoszą w zasadzie posiadacze EA
posiadacze starszych generacji Galantów to tak jakby nie wiedzieli czym jadą
ale co się dziwić, skoro Galanta E5 wtedy można było kupić za 3-5 tysięcy
taka sama sytuacja dotyka teraz EA
no, ale już koniec OT
|
|
|