[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Spoiler - orginalny, czy zamiennik ?
michaello - 30-05-2014, 11:06
.swat. napisał/a: | spojler, dyfuzor czy listwy boczne zawsze, zgodnie z instrukcją- muszą być klejone. I co najmniej 8- 12 godzin winny spokojnie sobie schnąć. |
Nie przesadzajmy w sedanie spojler montowany jest na 4 sruby wiec wystarczy porzadne zabezpieczenie otworow + cienka warstwa silikonu (tasmy dwustronnej).
Beny_s - 20-07-2014, 09:20
Lukaso napisał/a: |
Byłbym wdzięczny jakby ktoś potwierdził to klejenie i czy znalazł się taki co demontuje spoiler np podczas przewozu deski surfingowej ? |
Fabrycznie spoiler w Sportback'u jest tylko przykręcany na 6 śrub. Zero kleju, pomiędzy elementami jest tylko cienka, twarda pianka. Bez problemu do demontażu/montażu.
Anonymous - 15-05-2016, 14:21
Wracam do tematu, zamontowałem pół roku temu spoiler nie oryginalny z laminatu, 2 razy podkład, 3 razy lakier z wygrzewaniem po drodze. Spoiler zamocowany na 4 śruby z silikonem i jak na razie jest idealnie. Był pod działaniem mrozu i dużego słońca i jak na razie nic się nie dzieje a kosztowo zamknąłem się w 1000 zł. W ASO ok 2000.
Mac1 - 31-10-2016, 18:15
yaro.b napisał/a: | Wracam do tematu, zamontowałem pół roku temu spoiler nie oryginalny z laminatu, 2 razy podkład, 3 razy lakier z wygrzewaniem po drodze. Spoiler zamocowany na 4 śruby z silikonem i jak na razie jest idealnie. Był pod działaniem mrozu i dużego słońca i jak na razie nic się nie dzieje a kosztowo zamknąłem się w 1000 zł. W ASO ok 2000. |
Też jestem z Poznania i myślę czy szukać koniecznie auta ze spoilerem czy zamontować go osobno. Poproszę o namiary kto Ci to zakładał.
aqualopetak - 05-11-2016, 09:36
kolego, przeciez zamontowanie spojlera to max 30minut roboty. nie szukaj kogos, tylko podzialaj samemu;)) nie ma co sie bac:))
otwory na sroby zrobisz wiertlem 6mm;)
jak otworzysz klape bagaznika i przyjrzysz sie widac gdzie powinienes wiercic(zaglebienia w falcach fabrycznych)
wiertarka i dzialasz:)
pozniej minia antykorozyjna na otwory....poczekac ok 20minut
pozniej na spojler nakladasz cienka warstwe silikonu(ja dalem czarny +300°)
prosisz o pomoc kolege znajomego by przytrzymal rowno... na poczatek dajesz dluzsze sroby z nakretkami...po to by nie nabalaganic silikonem i by ladnie chwycilo...
sruby wkrecasz lekko w spojler (oddalony od klapy o tyle by nie dotykac jeszcze silikonem)
i powoli rowno dokrecasz nakretki az spojler trafi idealnie na swoje miejsce:))
po okolo pol 3 wymieniasz sroby na normalne(bez nakretek) wymieniajac je pamietaj by wykrecac tylko jedna (bo silikon jeszcze dobrze nie chwycil)
zamykasz klape i czekasz tyle ile pisze na sylikonie... i w droge;))
jak gdzies tanio dostane spojler od evo mojego sie pozbede;))
btw posiadam oryginalny:))
Mac1 - 05-11-2016, 21:27
aqualopetak, wolałbym się nie podejmować tego samemu. Bardziej ufam lakiernikowi/blacharzowi, który siedzi w tym od lat niż sobie Gdybyś sprzedawał kiedyś spoiler to proszę o wiadomość, może jeszcze wtedy go nie będę miał to wezmę.
sla - 05-11-2016, 22:28
Mac1 napisał/a: | Bardziej ufam lakiernikowi/blacharzowi | i słusznie, takie oszczędności,są najdroższe i najbardziej potem denerwują.
aqualopetak - 06-11-2016, 02:16
dam znac napewno:) zakladam ze na gwiazdke zrobie sobie prezent z nowego spojlera:))
a co do oszczednosci...zalezy kto co juz w zyciu robil:) trzeba wierzyc w siebie:))
|
|
|