To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Colt - Ogólne - problemy z tankowaniem

Krzyzak - 28-01-2007, 19:14

Mój Galant i moje doświadczenia z paliwem na Shell w całym kraju.
Anonymous - 29-01-2007, 15:28

Krzyzak, nie lubisz swojego Misia? Shell ma najgorsze paliwo w kraju... za granica zreszta tez

wiesz ja pierwsze słysze zeby shel miał takie złe paliwa od zawsze tankuje na shelu bo wydaje mi sie ze to jedna z lepszyh stacji pozatym nigdy niemiałem problemu z paliwem pohodzenia shel

Anonymous - 29-01-2007, 17:48

damianrally napisał/a:
poza tym nigdy niemiałem problemu z paliwem pohodzenia shel

Mam dokładnie takie same odczucia, tankuję praktycznie tylko na Shellu i BP i nigdy nie stwierdziłem żadnych nieprawidłowości.
A jak zatankuję na Neste to zawsze robię mniej kilometrów na baku :roll:

Krzyzak - 29-01-2007, 18:47

no to powtorze po raz setny - kiedys tankowalem tylko na Shellu, glownie VPover i przestalem gdy zatankowalem najtanszego paliwa w malborskim Statoil i auto przejechalo 10% wiecej trasy - powtarzalnie;
a raz zatankowalem na Shell kolo Katowic - takiego mula Galant nigdy nie mial; tankowalem tez na Shell w Niemczech i te same odczucia - auto mulowate, wiecej pali
przestalem wiec przeplacac za VSyf i tankuje na Statoil, BP, Lotos i Orlen - na sprawdzonych, duzych stacjach a nie franczyzowych

wyprobowalem chyba z 10 stacji Shell w calej Polsce - wszedzie ten sam syf, moze tylko w Grudziadzu jakby ciut lepiej...

Anonymous - 29-01-2007, 19:07

nie jestem jakims specjalnym znawca, ale gdzies kiedys przeczytalem ze te najnowsze paliwa VPowerRacing itp sa produkowane specjalnie dla tych najnowszych aut, a nasze poczciwe miski (i inne marki) z przed 2000r nie maja stosunkowo skomplikowanej elektroniki i ogolnie silnikow zeby im lac takie cuda na kiju :P , ja kilka razy zatankowalem Pb98 zamiast Pb95 na tej samej stacji i w sumie nie czulem roznicy, nawet jakby sie troche mulil (ale mozliwe ze to przez moje oczekiwania), teraz zawsze leje Pb95 i autko ladnie bryka :)

wracajac do tematu, to jak pierwszy raz tankowalem auto to tez wcisnalem... naciskam i nic, odskakuje, zawolalem starszego kuzyna ktory sie smial ze mnie ze taki doswiadczony kierowca jestem, on podszedl, lekko przechylil pistolet i lecialo normalnie, teraz tez mi sie to dosyc czesto zdarza, ale wystarczy ze przechyle troszke pistolet w ktoras strone i jest ok

jelonek98 - 29-01-2007, 19:25

Ja w moim Miśku też tak mam, ale tylko wtedy jak wsunę cały "pistolet" do końca. Wystarczy że wysunę gdzieś 3-4 cm i jest ok :)
Anonymous - 02-02-2007, 16:54

Krzyzak napisał/a:
kiedys tankowalem tylko na Shellu, glownie VPover

Ja zaś nigdy VPower'a nie używałem. Pb95 only :!:

Anonymous - 02-02-2007, 21:08

no ja równiesz tylko 95 i jezdzi mi sie swietnie a mój problem jusz ustał nie umiałem zatankowac bo bak był pełen a wskaznik poziomu paliwa był zepsuty i wskazywał ze niema paliwa, ale kupiłem za 50 zł cały licznik do colcika i jest jusz wszystko ok tam wskaznik działa i jeszcze mam obrotomiesz bo licznik pochodzi z colta 1,5