To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Jakie Świece zapłonowe?

Anonymous - 03-05-2007, 18:05

Zdjecie tych kabli jest tylko pogladowe.
Anonymous - 03-05-2007, 18:46

to zmienia postac rzeczy:)
Anonymous - 02-06-2007, 22:55

czy ktos moze przeslac mi zdjecie swiec i kabli WN w galu 2.0 bezyna dokladnie gdzie sie znajduja i jak je wymienic bo widze ze jest to troche skaplikowane jak na moje oko laika i tak w ogole co ile powinno sie wymieniac swiece wazny jest przebieg czy ilosc lat smochodu dzieki z gory
:lol:

fajah - 04-04-2008, 17:35

czy irydowe świece to dobry zamiennik czy lepiej zwykłe? czy jeśli wymienie kable wysokiego napięcia to coś da?
akbi - 04-04-2008, 19:05

fajah napisał/a:
czy jeśli wymienie kable wysokiego napięcia to coś da?

jesli nie masz przebicia na obecnych, to absolutnie nic ... moze jedynie tyle, ze od wymiany dluzszy czas bedziesz mial z tym spokoj

Anonymous - 19-04-2008, 00:41

Witam

Zeby nie zakladac nowego tematu , znalazlem na alledrogo kable do Galanta firmy SAKURA, mial ktos z nimi do czynienia ?
kable SAKURA
Wiem ze na formu polecane sa NGK, ale z ich dostepnoscia jest problem.

Brak odzewu ze strony forumowiczow wiec odpowiem sobie sam :)
Wygoglalem ze kable SAKURA i SEIWA sa podobnej jakosci, czyli marnej i raczej nie sa zbytnio polecane. Chociaz zalezy co sie komu trafi, jedni przejezdzaja na nich 30 tys a inni 500km.
Jesli nie dostane kabli NGK, DENSO lub BOSCH'a to zakupie SENTECH'y, polska produkcja, maja nie najgorsze opinie.
pzdr

akbi - 21-04-2008, 09:47

axg napisał/a:
Wygoglalem ze kable SAKURA i SEIWA sa podobnej jakosci, czyli marnej

Nie znam marki Sekura, ale Seiwa to raczej dobry produkt, sam używałem i byłem zadowolony ... podobnych wiele opinii można wyczytać na naszym forum.
Zdecydowanie nie podchodziłbym za to do Bosh'a

Anonymous - 22-04-2008, 13:32

akbi napisał/a:
axg napisał/a:
Wygoglalem ze kable SAKURA i SEIWA sa podobnej jakosci, czyli marnej

Nie znam marki Sekura, ale Seiwa to raczej dobry produkt, sam używałem i byłem zadowolony ... podobnych wiele opinii można wyczytać na naszym forum.
Zdecydowanie nie podchodziłbym za to do Bosh'a

No to teraz to mi juz calkowicie zamieszales ;)
Te pierwsze to SAKURA ;)
A odnosnie SEIWA, to na forum hondy pisza, ze to badziewie i czasami po 1tys km nadaja sie do kosza.
Moje obecne kable (nie wiem jakiej firmy bo sa tylko kody kropkowe) nie sa jeszcze tragiczne, przebijaja w 3 miejscach jak jest duza wilgotnosc. Ale i tak chce wymienic dla swietego spokoju. Gorzej mam z fajkami pod cewkami, maja przebicia w miejscach laczenia gumowego kolnieza i plastikowej rurki. Narazie zaizolowalem silikonem i jest ok, ale musze pomyslec o zmianie.

Ok, zaryzykowalem i kupilem SEIWA - 75pln komplet, zaloze , pojezdze i napisze jak sie sprawuja.

spidernet - 25-04-2008, 14:17

Jedni tu proponują do Gala EA2A świece za 10zł inni świece za 50zł /szt. Ktoś w poście wskazał model Denso K20PR-U11. Znalazłem taką aukcję: http://www.allegro.pl/ite...ece_do_lpg.html jednak w opisie pisze, że świece są idealne do silników LPG a ja nie mam gazu - jeżdżę na benzynce. Czy ktoś mi poleci jakieś świece w rozsądnej cenie i rozwieje moje wątpliwości co do wyboru?
akbi - 25-04-2008, 14:43

spidernet napisał/a:
Czy ktoś mi poleci jakieś świece w rozsądnej cenie i rozwieje moje wątpliwości co do wyboru?

NGK PFR6G-11 w InterCarsie kupisz za niecałe 40pln

czekoladka_1981 - 25-04-2008, 15:08

akbi napisał/a:
NGK PFR6G-11

Ale one są chyba do 2,5 , a do 2,0 BKR6E-11

Anonymous - 25-04-2008, 15:16

Ja tez nie mam gazu, a uzywam DENSO K20PR-U11 i jest ok. Musisz tylko ustawic szczeline , ktora dla dla EA2A 4G63 wynosi 1,1mm
spidernet - 25-04-2008, 15:24

axg napisał/a:
Musisz tylko ustawic szczeline , ktora dla dla EA2A 4G63 wynosi 1,1m

Szczelinę? Nie mam pojęcia o czym mówisz. Myślałem, że wystarczy tylko wykręcić stare świece i wkręcić nowe...

czekoladka_1981 - 25-04-2008, 16:36

spidernet napisał/a:
Szczelinę? Nie mam pojęcia o czym mówisz

Jest to odstęp między elektroda boczną a środkową wynisi 1,1mm

Anonymous - 25-04-2008, 17:30

A z gazem też 1,1 ?