[97-04]Galant EAxA/W - Problem z centralnym i postojówkami
koller - 31-01-2014, 13:37
tresorex, dobierz sie do drzwi od kierowcy przesmaruj ciegna i wysusz wnetrze drzwi bo to problem z silownikiem badz z samym zamkiem
[ Dodano: 31-01-2014, 13:40 ]
Adrian Galant, dales na krótko tzn. jak? podejrzenia moje ze jednak jest cos z przelacznikiem zespolonym jesli masz miernik zmierz czy jest sa przejscia na nim a szczegolnie na pozycyjnych
a co do centralnego to czy zaczal chodzic??
Adrian Galant - 31-01-2014, 16:08
z zamkiem będę walczył jutro tzn spróbuję go zakodować na nowo bo zaczął odbijać jeżeli drzwi są otwarte i co dziwne jeżeli kluczyk mam w stacyjce to pilot zamyka drzwi ale już nie otwiera ale wyjmę kluczyk i już nawet nie zamknie.
Co do świateł podłączyłem prąd do przedniej żarówki pozycji i świeciły cały czas bez włączania nawet po wyjęciu bezpieczników.
koller - 31-01-2014, 16:10
Adrian Galant,
to musisz nauczyc go otwierac drzwi jest na forum nauka centralnego
a na swiatla to ominales bezpiecznik po prostu sprawdz przelacznik zespolony
Adrian Galant - 31-01-2014, 16:20
już znalazłem ten temat jutro zobaczę ale to jest dziwna sprawa ze zamyka tylko jak kluczyk jest w stacyjce. Na dniach sprawdzę tez ten przełącznik ale co może być z nim nie tak?
koller - 31-01-2014, 16:46
w przelaczniku zespolonym powinny byc blaszki ze stykami i prawdopodbnie nie dolega badz styk sie wypalil
a co do centralki moze byc tak ze zasilanie jest chujowo rozwiazane
tresorex - 31-01-2014, 18:36
Mój postał dziś w słońcu i się naprawiło samo
Ale widać, że może być w drzwiach trochę lodu bo na dolnej uszczelce przy szybie wiszą sople w dół
Adrian Galant - 01-02-2014, 14:06
U mnie pilot był rozkodowany ale już wszystko ok. Co do świateł jeszcze nie patrzyłem
[ Dodano: 18-02-2014, 20:19 ]
Dzisiaj znalazłem trochę czasu i wyjąłem włącznik świateł na 1 pozycji nie ma prądu wgl na kostce a na 2 pozycji tj światła mijania jest jak dobrze pamiętam na 2 pinach kostki więc prawdopodobnie będzie to wina przełącznika i teraz jak go rozebrać? Jest tam niby jakiś klin czy coś i jak go wyciągnąć? A i teraz okazało się że centralny zaprogramowałem ale nie chce zapamiętać operacji i co jakiś czas sie rozkodowuje.
|
|
|