To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Kierownica skręca przy przyśpieszaniu/zwalnianiu

paslas - 02-02-2016, 05:40

Cytat:
Auto nie było walone w prawy przód?

Odkąd kupiłem Galanta zrobiłem ponad 20 tyś i wszystko było ok. Nigdy nie miałem takich objawów dopiero kilka dni temu to zaczęło sie pojawiać. Nie był walony , nic na to nie wskazuje, przy kupnie oglądałem podłużnice i spasowanie wszystko ok.

dmi - 02-02-2016, 07:11

mhmm albo faktycznie przez hamulce, jeżeli nie to bankowo półoś, ale piszesz, że sprawdzone i ok....
Hugo - 02-02-2016, 08:13

dmi napisał/a:
bankowo półoś
Nie ma takiej możliwości.
Sprawdź tuleje wahaczy, szczególnie dolnych, czy nie są zerwane.

krzysztof.kj5 - 02-02-2016, 18:20

ja bym sprawdził stan smaru w przegubie, jeśli jest twardy i zapieczony będzie szarpać kierownicą jeśli w prawo to prawy, w lewo to lewy. przerabiałem to kiedyś, czyszczenie i przesmarowanie przegubu pomogło
kondzik135 - 02-02-2016, 19:30

A który przegub trzeba przesmarować? Wewnętrzny czy zewnętrzny?? Mam podobny problem z tym że szarpie delikatnie ale wyczuwalne jest to
paslas - 02-02-2016, 23:14

Sprawdzę tuleje, całe zawieszenie z przodu robione miesiąc temu ale różnie to bywa..
Przegub wewnętrzny przesmarowany nowym smarem, w sierpniu 2015 była wyciągana skrzynia.

krzysztof.kj5 - 03-02-2016, 19:26

Zewnętrzny, u mnie ten smar był tak twardy ze ciężko było go wydłubać, wyczyściłem, wymyłem, nasmarowałem i przestało szarpać.
paslas - 03-02-2016, 19:55

Tuleje całe, z zawieszeniem wszystko ok.
Przeguby sprawdzę, z prawego spadła mi koronka abs-u i lata luźno więc muszę go wyciągnąć.
Zrobiłem dłuższą trasę i zauważyłem, że objawy szarpnięcia kierownicy zaczynają się po przejechaniu około 80km i nie ustępują. Auto postoi noc zaczynam jechać i do 80km jest dobrze po 80km znów ten objaw. Jeżdżę codziennie do pracy i nic nie szarpie dopiero po przejechaniu dłuższej drogi zaczyna się coś dziać.

Krzyzak - 04-02-2016, 08:33

paslas napisał/a:
z prawego spadła mi koronka abs-u i lata luźno
pewnie pękła - często się zdarza
nowa koronka kosztuje 40 zł na All...
ja zakładam rozgrzewając koronkę opalarką - wchodzi idealnie bez żadnego nacisku

paslas - 04-02-2016, 18:32

Krzyzak napisał/a:
paslas napisał/a:
z prawego spadła mi koronka abs-u i lata luźno
pewnie pękła - często się zdarza
nowa koronka kosztuje 40 zł na All...
ja zakładam rozgrzewając koronkę opalarką - wchodzi idealnie bez żadnego nacisku

Dzięki za podpowiedź, na pewno się przyda ten sposób.
Dalej szukam przyczyny szarpania. Przekładnia kierownicza mogłaby tak szarpać?
Może wymiana płynu by pomogła?