Outlander III Ogólne - całkiem niezły kąt przechyłu...
motif - 02-02-2014, 12:10
regon napisał/a: | motif czekamy na twój filmik z offroad twoim autkiem |
prosze bardzo...
http://www.youtube.com/watch?v=wk6KJXeOM0k
z moich ostatnich wakacji.
Mysle ze outlander 3 tez by dal rade, w 80% jestem zdecydowany ze go chce kupic.
p.s.
zastanawiam sie czemu niektorzy tu krytykuja tylko outlander choc go juz nie maja i to akurat ten aspekt w ktorym jest calkiem dobry w swojej klasie. Wiem, tesknia za outlanderem!
mitsu00 - 02-02-2014, 12:20
motif napisał/a: | regon napisał/a: | motif czekamy na twój filmik z offroad twoim autkiem |
prosze bardzo...
http://www.youtube.com/watch?v=wk6KJXeOM0k
z moich ostatnich wakacji.
Mysle ze outlander 3 tez by dal rade, w 80% jestem zdecydowany ze go chce kupic. | Inspiracja byl chyba odcinek TG kiedy Clarkson testowal kampery w stylu OFF Road http://www.youtube.com/watch?v=Y2xfaPoe-gU
Ciekawe jak talerze i jajka wytrzymaly jak dotarli na miejsce...?
A tak na serio to po raz kolejny potwierdza sie teoria ze na LC i Range nie ma mocnych.... Szczegolnie po zalozeniu opon M/T i paru modach.
regon - 02-02-2014, 12:27
jeżeli to twoje (Australia) .... ok, ale na filmie korzystają z Toyot.
Może nie tyle co krytykują Mitsu tylko znają jego możliwości po paru latach korzystania. Kupisz, pojeździsz, nabierzesz doświadczenia i wtedy "Welcome to club".
PiotrKw - 02-02-2014, 12:58
motif napisał/a: | z moich ostatnich wakacji.
Mysle ze outlander 3 tez by dal rade, w 80% jestem zdecydowany ze go chce kupic.
|
Wiesz ... ja kiedyś też jeździłem T55 i T72 po poligonie w Biedrusku ( i Państwo polskie za to płaciło )
I co to ma wspólnego z moim Pajero III ??? Nie dałby rady I ja to wiem .
mitsu00 - 02-02-2014, 13:03
PiotrKW i regon>>> Dajcie motif przekonac sie samemu jak daleko OIII zajedzie w terenie jak juz go kupi, jesli tak pewny jest jego mozliwosci terenowych.....
PiotrKw - 02-02-2014, 13:05
Masz rację , nie ma to jak samemu ...... iść po traktor .
krzychu - 02-02-2014, 13:12
Nie wiem czemu w tym podforum zawsze jest tak szorstko... Znaczy czym większe auto tym większe kompleksy?
regon - 02-02-2014, 13:26
krzychu napisał/a: | Znaczy czym większe auto tym większe kompleksy? |
Ale, że co Krzychu? sorry bo nie załapałem? rozmawiamy o właściwościach samochodu i zdobytym doświadczeniu a nie o .... wielkości
mitsu00 - 02-02-2014, 13:39
A jak juz padaja takie stwierdzenia jak w cytacie, to juz nie wiem, ale ktos zabiera sie chyba z motyka na slonce i pomylil przeznaczenie i mozliwosci auta.....
krzychu - 02-02-2014, 13:41
regon - nie wiem reszta forum jest przyjazna nowym użytkownikom... A większość miała OII w OIII nawet nie siedziała a odradza na podstawie poprzedniego modelu... Paranoja jakaś, a do tego jak się im zwróci uwagę to po paru dniach znowu te same teksty bo inny użytkownik... Ja wiem, że ktoś może być zawiedziony, oczekiwał czegoś więcej, coś mu się tam zepsuło lub miał kiepski kontakty interpersonalne z pracownikami ASO... Ale ileż można wylewać żale i truć innym życie... Powinni Wam zrobić podforum: "towarzystwo wzajemnej adoracji ludzi niezadowolonych z OII".
regon - 02-02-2014, 13:46
krzychu napisał/a: | Powinni Wam zrobić podforum |
sorry ale ja nigdy nie narzekałem na samochód i ASO, więc do niczego "nam" nie potrzebne podforum. Nie znam lancera i się na jego temat nie wypowiadam.
motif - 02-02-2014, 13:48
krzychu napisał/a: | Nie wiem czemu w tym podforum zawsze jest tak szorstko... Znaczy czym większe auto tym większe kompleksy? |
no wlasnie, przeciez mowimy o autach klasy miejskiego SUVa typu rav4, yeti, tiguan, forester, sportage i outlanderze wiec skad te porownania do aut typu pajero, land cruiser, jeep czy hammera... I wlasnie w tej klasie miejskiego SUVa wydaje sie oulander calkiem dobry w terenie na tle konkurencji.
Jezeli uwazacie ze tak nie jest to prosze bardzo o przyklady i opinie z konkretnymi zarzutami
a nie uszczypliwe uwagi tylko.
Ja przyznaje ze jezdzilem oulanderem tylk 2 godziny i tylko chwile "offroad" wiec z checia poslucham opini "fachowcow" zanim sie zdecyduje na zakup.
[ Dodano: 02-02-2014, 13:51 ]
mitsu00 napisał/a: | A jak juz padaja takie stwierdzenia jak w cytacie, to juz nie wiem, ale ktos zabiera sie chyba z motyka na slonce i pomylil przeznaczenie i mozliwosci auta..... |
no tak, to nawet na zartach sie tu widze nie znaja...
mitsu00 - 02-02-2014, 13:57
motif napisał/a: | Ja przyznaje ze jezdzilem oulanderem tylk 2 godziny i tylko chwile "offroad" wiec z checia poslucham opini "fachowcow" zanim sie zdecyduje na zakup. | Jakie uszczypliwe uwagi...? Znowu wyciagasz za dalekoidace wnioski jak ze stwierdzeniem ze OIII dalby rade jak na filmiku z "twoich wakacji Down Under..." Outlander na tle konkurencji w swojej klasie radzi sobie calkiem niezle w kwestii napedu, ale prosze cie...... to nie jest autio do OFF Road:u a w lzejszy teren i jesli juz to z naciskiem na lzejszy z powodu znikomych katow natarcia i zejscia, braku reduktora etc. Bardziej konkretniej to juz nie potrafie tego przedstawic.
Ja OII jezdzilem 5 lat, znam jego mozliwosci i wlasciwosci jak wlasna kieszen, jezdzilem OIII 2.2 AT przez weekend (thnx to zaprzyjaznionego dealera) i powiem tyle: naped maja ten sam, OII byl ciut lepszy od OIII jesli chodzi o wszedobylskosc w terenie, ale to nadal nie jest terenowka. Fakt w zimie fajnie sobie radzi na podjazdach, ale juz jak sie zakopie, to juz tak latwo nie wyjedzie, jesli wogole.....
regon - 02-02-2014, 14:01
motif napisał/a: | no wlasnie, przeciez mowimy o autach klasy miejskiego SUVa |
o i od tego powinieneś "wyjść", outlander nie nadaje się do terenu bo zostawisz plastiki na pierwszym wzniesieniu (jak to ktoś kiedyś określił). Owszem daje sobie radę na śniegu, nie odśnieżonych drogach, w płytkim błocku i łatwych górskich drogach - i to jest jego istota "suv-atości" dojechać tam gdzie zwykła osobówka nie da rady. Bardzo wygodny na długie trasy, wysokie siedzenia, duży bagażnik - samochód rodzinny i do pracy. Osobiście go polecam.
motif - 02-02-2014, 14:11
mitsu00 napisał/a: | prosze cie...... to nie jest autio do OFF Road:u a w lzejszy teren i jesli juz to z naciskiem na lzejszy z powodu znikomych katow natarcia i zejscia, braku reduktora etc. |
zdefiniuj off road...
bo to co widze na filmikach co pokazal oulander jest wystarczajace do celow praktycznych poza terenem utwardzonym czyli OFF-ROAD. Nic wiecej od auta nie wymagam jak piach, bloto, woda i gorki. Pionowe skaly i kamienne urwiska z kolami jak balony zostawiam dla wariatow bo ja osobicie celu ani sensu takiej jazdy nie wiedze.
dla Ciebie pewnie to jest tylko off road...
dla mnie jest to prawde mowiac glupota...
|
|
|