To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Cari 1.6 16v 1996r (głośniki przednie) - pytanko.

glina - 17-02-2014, 17:39

wtedy wystarczy skorygowac opcja Fade Front/Rear w radiu
Ja mam stockowy tyl i przod plus dodane tweetery i nic wiecej (mi) nie trzeba

Batmanikus - 17-02-2014, 19:52

Tylko zdobyć tweetery do Carismy (jak fabryka przykazała) to jak wygrać w totka ;)
glina - 17-02-2014, 20:55

http://allegro.pl/listing...i&search_scope=
ja zamontowałem z padżeraka - wychodzi tanio i gra ładnie (odczepiłem tylko ten metalowy uchwyt)
a obudowy można zrobić z epoxy - tutoriali w sieci pełno (ponczocha, zywica, szpachla, itp.)
zostaje dorwac wiazke z drzwi z elegance - powinna miec wyjscie do tweetera mimo braku tweetera w aucie (wystarczy policzyc ilosc złączek)
chyba ze masz elektryczne lusterka - jest szansa ze zlaczka do tweeterow juz siedzi w drzwiach i wtedy koszt odpada - uroki carismy :)

Podmuch - 26-02-2014, 19:08

Witajcie, nie będę zakładać nowego tematu bo to bez sensu , a ta szukaja jest troszeczkę do ... Mógłby mi ktoś poradzić jak ściągnąć obudowę głośników w cari z tyłu? Lukałem tam ale nie widzę ani śrubki ani nic, ta górna taka (jakby siatka czy coś) widzę tam urwane mocowanie jedno jakby to na stałe miało być. Nie wiem czy tam to na zatrzaski jakieś jest czy jak. Proszę o jakąś poradę odnośnie tego tematu.
eve1988 - 26-02-2014, 19:35

Podmuch, trzyma sie to na zatrzaskach. Tylko ważaj żeby ich nie połamać. Delikatnie podwarzaj wkretakiem aż zejdzie ta osłona.
remi - 28-02-2014, 11:09

Podmuch, jak masz liftbacka to najpierw ściągnij półkę, bo na tej obudowie są jej prowadnice
Grosso - 28-02-2014, 15:33

Jesli mowimy o Cari 96r to powiem tak, wmontowalem w deske te 10cm glosniczki magnata 160w lacznie mają po 30w w rmsie, dupy nie urywa i powiem szczerze ze jesli ktos bedzie bral sie za robienie car audio czyt. wymiana glosnikow ewentualnie jakis sprzet basowy do bagaznika to polecalbym chapnac sie na zrobienie dziur na glosniki w drzwiach, ja tego nie zrobilem i zaluje, aktualnie moj sprzet car audio to:

przod 2x magnat 30wrms kazdy
tyl półka 2x magnat 75w rms kazdy (jajka) 260w mocy szczytowej
bagaznik Tubka JBL 1000w max (250w rms) + wzmak magnata 1100w (400w rms)

i problem rodzi sie tego typu ze z tylu auta jest mnostwo basu, a przednie glosniczki nie sa wstanie grac na tyle glosno zeby dzwiek sie zrownal, bede myslal w kwestii czasu nad usunieciem glosnikow z deski rozdzielczej i wstawienie 2 droznych (srednio i wysoko-tonowych) w drzwi z przodu tak zeby bylo slychac normalne dzwieki xd bo nawet jak dam ustawienia radia na tyl to tuba i tak jest na tyle glosna ze przyglusza te jajowate magnaty z polki ;/

Jesli chodzi o te fabryczne glosniki w slupkach przy bagazniku (obok foteli pasazera) to tak jak kolega wyzej powiedzial, sa na zatrzaski ale nalezy wyjac najpierw polke :P metodą prob i bledow to podwarzyc, tam wchodza glosniczki bodajze 12cm srednicy ale reki nie dam sobie uciac :) ja wlasnie te fabryczne odczepilem i dolutowalem kable ktore napedzają magnaty w poleczce, powiem tak ze dopoki nie zamontowalem tuby to caly zestaw 4 magnatow gral bardzo ladnie :) tylko no brakowalo basu, jednak teraz kiedy jest bas to znowuż brakuje mi wysokich dzwiekow z przodu i to bedzie trzeba popracowac na d tym :P

w kazdym razie dzieki wszystkim za pomoc, jak ktos ma jakies pytanka dot. tego co zrobilem z car audio to smialo pytac :)

remi - 01-03-2014, 20:46

Grosso, z tyłu masz głośniki 16 cm
Podmuch - 01-03-2014, 22:16

Dzięki za odp :) Wolałem zapytać . Moja cari to 97 r