Outlander II Ogólne - Sprężyny
mitsu00 - 01-03-2014, 11:45
sla napisał/a: | To ze ma importera nie znaczy, że skróci czas reklamacji. | No wlasnie..... Importer jak i przedstawiciel handlowy sa tylko "listonoszami". A jak sprezyn nie ma na stanie to idzie zamowienie do producenta i wtedy wlasnie mamy 6 mies. czasu realizacji zamowienia z kraju Down Under. Zreszta robta co chceta.... Ja osobiscie uwazam ze lepiej i bezpieczniej jest kupowac rownie funkcjonalne rzeczy z serwisem i producentem na miejscu, czyt. w UE.
Bizi78 - 01-03-2014, 14:42
sla napisał/a: | To ze ma importera nie znaczy, że skróci czas reklamacji. |
Wydaje mi się jak jest importer to składasz u niego reklamację a nie wysyłasz np. do Australii .
Teoretycznie powinien rozpatrzyć reklamację w ciągu 14dni.
Jest importer to zawsze można zadzwonić i się dopytać .
Ewentualnie podpytać w PIH-u albo u rzecznika konsumentów.
sla - 01-03-2014, 14:56
To że rozpatrzy w ciągu 14 dni , nie znaczy że dostaniesz od razu nowe.Może nawet przyznać Ci rację i będziesz czekał na zamianę nie wiadomo jak długo bo tego nie obejmują już żadne przepisy zarówno w ramach gwarancji jak i ustawy o zgodności z umową.
Bizi78 - 01-03-2014, 16:39
Ok terminu sprzedawca nie ma, ale przecież chyba nikt nie naprawia sprężyn do auta, to nie buty czy jakaś elektronika .
Aleksander1965 - 01-03-2014, 17:33
Ja jestem ze sprężyn zadowolony i z perspektywy dwóch lat użytkowania uważam,że był to dobry wybór samochodzik nie buja,wizualnie tyłeczek do góry i po załadunku trzyma jak linie tak i parametry resorowania (nie siada jak było to wcześniej przed wymianą)
sla - 01-03-2014, 17:47
To fajnie, ja nie piszę, że to złe sprężyny, tylko o tym, że w razie jakiejś wady towarów importowanych z odległej części świata może być pewien problem.
Sprężyn oczywiście nikt nie naprawia, ale ich wymiana na nowe może trwać dosyć długo.
mitsu00 - 01-03-2014, 18:03
Aleksander1965 napisał/a: | Ja jestem ze sprężyn zadowolony i z perspektywy dwóch lat użytkowania uważam,że był to dobry wybór samochodzik nie buja,wizualnie tyłeczek do góry i po załadunku trzyma jak linie tak i parametry resorowania (nie siada jak było to wcześniej przed wymianą) | Na tylnych uzupelniajacych MAD, moje auto zachowywalo sie identycznie (tez OII 2.2 HDI) jak na twoich, a koszt o polowe nizszy. A ladowalem sporo bo dowozic i ziemie i sadzonki na dzialke musialem, ciagalem przyczepe m.in
[ Dodano: 01-03-2014, 18:04 ]
sla napisał/a: | To fajnie, ja nie piszę, że to złe sprężyny, tylko o tym, że w razie jakiejś wady towarów importowanych z odległej części świata może być pewien problem.
Sprężyn oczywiście nikt nie naprawia, ale ich wymiana na nowe może trwać dosyć długo. | AMEN
gregter - 01-03-2014, 21:57
http://www.lovellsauto.com.au/
loczek - 04-03-2014, 16:39
Sprawdziłem we wszystkich serwisach , aktualnie w Polsce nie są dostępne tylne sprężyny
Lovells CRR - 77. Sprężyny dopłyną z Australii statkiem dopiero w połowie czerwca.
mitsu00 - 04-03-2014, 17:36
loczek napisał/a: | Sprawdziłem we wszystkich serwisach , aktualnie w Polsce nie są dostępne tylne sprężyny
Lovells CRR - 77. Sprężyny dopłyną z Australii statkiem dopiero w połowie czerwca. | i co zamierzasz? Bedziesz czekal czy wybierzesz cos co jest na miejscu?
kaammyyk - 24-03-2014, 11:21
Jestem zainteresowany kupnem tych sprężyn ale faktycznie w Polsce nigdzie ich nie ma .
Jeżeli ktoś z was ma cynk gdzie można kupić to dajcie znać tutaj albo na priva.
Natomiast jeżeli ktoś z was ma adres do sklepu za granicą np Niemcy to poprosił bym o konkretny link ponieważ pod hasłem mad federn wyświetla się parę rodzajów i nie wiem , które są właściwe.
Pozdrawiam i dziękuję.
mitsu00 - 24-03-2014, 11:39
kaammyyk napisał/a: | Jestem zainteresowany kupnem tych sprężyn ale faktycznie w Polsce nigdzie ich nie ma .
Jeżeli ktoś z was ma cynk gdzie można kupić to dajcie znać tutaj albo na priva.
Natomiast jeżeli ktoś z was ma adres do sklepu za granicą np Niemcy to poprosił bym o konkretny link ponieważ pod hasłem mad federn wyświetla się parę rodzajów i nie wiem , które są właściwe.
Pozdrawiam i dziękuję. | Np tu:
http://www.mad-vertrieb-s...r-03070110.html
kaammyyk - 24-03-2014, 12:23
Dzięki
pogan04 - 07-04-2014, 00:40
Witam,czy ktoś wie gdzie kupic spręzyny które podniosą OII nie 2 ale z 5cm?
Aleksander1965 - 07-04-2014, 18:59
pogan04 napisał/a: | Witam,czy ktoś wie gdzie kupic spręzyny które podniosą OII nie 2 ale z 5cm? |
Jesli kolego będziesz chciał podnieść samochodzik o 5cmm będziesz miał problemy z ustawieniem kątów tylnego zawieszenie a zakres jest tam ograniczony!ja przy wymianie na sprężynki Lovells i podniesieniu pojazdu o ponad dwa cm regulacje miałem na granicy mozliwości
|
|
|