To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] Outlander Awaria tylnego mostu

Damians2005 - 18-07-2018, 18:20

Witam, odświeżam temat ponieważ zrobiłem program w moim miśku i od tego czasu jest identyczna sytuacja jak u Puzonik83, nie wiem co robić autko ma dopiero 110 tyś oryginalnego przebiegu i jest prze zemnie bardzo zadbane aż do tego incydentu , tak się zastanawiam czy to nie jest wina hamowni . Proszę o pomoc .
Moody - 18-07-2018, 21:32

Jak dla mnie to masz uszkodzone sprzęgło przy tylnym dyferencjale.
Dobrze by było sprawdzić czy nie jest zblokowane na stałe i tylko przy większych obciążeniach (i różnicowaniach) popuszcza. Już był taki przypadek.

Damians2005 - 19-07-2018, 19:00

W pierwszej kolejności zacznę od rzeczy najprostszych czyli wymiany oleju , nalatane już ponad sto tysiaków i jeszcze nie był wymieniany , znając moje szczęście to raczej nie pomoże ale od czegoś trzeba zacząć :P
Mateusz Szwecja - 24-09-2018, 06:04

Witam nie chce zaczynac nowych wątków wiec zapytam tu.
Mianowicie mam do wymiany tuleje tylnego mostu 3 sztuki i tu pytanie czy da radę to zrobić bez wyciągania całego mostu czy trzeba go zdemontować? Wiem że dwie tuleje boczne można wyjąć cale z łapami w których są umiejscowione tylko nie wiem jak z ta górną poziomą tzw. "Silentblock"
Moje auto to Mitsubishi outlander II 2010
Prosze o pomoc moze jakies wideo albo foto.

RAFGST - 24-09-2018, 07:48

chyba bez wyciągniecia mostu sie nie obejdzie, z tego co pamietam te 2 odkręcisz ale tej trzeciej bez wyciągnięcia mostu nie da rady