[97-04]Galant EAxA/W - [EA5A/W 2.5] Odrestaurowanie układu zapłonowego
wester - 02-06-2014, 23:06
deejay napisał/a: | wester napisał/a: | jak się go demontuje? Czy trzeba odkręcić ta osłonę na której on siedzi? |
Zsuwasz palec rozdzielacza do siebie . Palec pasuje tylko w jednym położeniu . |
Czyli jak nie schodzi to będę go musiał przekręcić aby znaleĽć położenie w którym zejdzie?
Dobrze zrozumiałem?
malina_drizzt - 02-06-2014, 23:50
wester napisał/a: | deejay napisał/a: | wester napisał/a: | jak się go demontuje? Czy trzeba odkręcić ta osłonę na której on siedzi? |
Zsuwasz palec rozdzielacza do siebie . Palec pasuje tylko w jednym położeniu . |
Czyli jak nie schodzi to będę go musiał przekręcić aby znaleĽć położenie w którym zejdzie?
Dobrze zrozumiałem? |
Chodzi o to, że przy wkładaniu pasuje tylko w jednej pozycji.
Przy zdejmowaniu trzeba użyć siły, najlepiej spróbuj delikatnie podważać z obu stron na zmianę.
Marcino - 09-06-2014, 15:58
Czy takie szarpanie z rana, po weekendowym postojku, porrannej burzy mog± wskazywać na układ zapłonowy?
Tzn zapalił od strzała, po chwili przeł±czył się na LPG.... jechałem powoli gruntow± drog± na wolnych obrotach z 250m, jak wyjechałem na asfalt i lekko dodałem gazu czułem jakby tak mi przerywał na ułamek sekundy. Wyłaczyłem LPG i na PB było to samo, takie lekkie szarpnięcia jakby przód tył, po zdjęciu nogi z gazu jak hamowałem silnikiem też to lekko odczuwałem. Jak się zagrzał to mu przeszło po ok 2km. Co obstawiać:
1. Kable
2. Cewka,
3. Palec i kopułka
4. ¦wiece
5. Sonda?
Fragu - 09-06-2014, 19:09
Podpinam się...raz też tak mialem jak auto stalo weekend i baaardzo mocno padało
Marcino - 09-06-2014, 23:51
ObstawiAm wilgoć lub zalanie tylko czego ? Cewki?
wester - 12-06-2014, 12:47
Najpierw wyczy¶ciłbym kopułkę, u mnie po czyszczeniu przestało od razu.
Fragu - 12-06-2014, 12:49
Marcino, a nie masz gdzies w okolicy aparatu wycieku oleju? Bo wlasnie u mnie zauwazylem, ze jest...i moze to przez to...tylko czemu raz sie tak zdazylo
Tomek - 12-06-2014, 13:00
Marcino napisał/a: | Czy takie szarpanie z rana, po weekendowym postojku, porrannej burzy mog± wskazywać na układ zapłonowy? |
tak
Marcino - 12-06-2014, 19:00
tomek84 napisał/a: | Marcino napisał/a: | Czy takie szarpanie z rana, po weekendowym postojku, porrannej burzy mog± wskazywać na układ zapłonowy? |
tak |
He he.. dzięki. Tylko od czego zacz±ć...
Kopułka czyszczona i nigdy jej ani palca nie wymieniałem, zmieniałem tylko kable i ¶wiece ale to było jakie¶ ponad sze¶ciesi±t ty¶ km temu. Wyciek mam z tylnej pokrywy ale nie mam czasu się zabrać, raczej kopika była sucha.
|
|
|