[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - [CY3A 1.8] CZYSZCZENIE PRZEPUSTNICY
aequitas - 01-02-2016, 13:20
Co prawda w Lancerze nie przeprowadzałem czynności czyszczenia przepustnicy - natomiast zagłębiałem się w temacie gdy byłem posiadaczem poprzedniego samochodu.
Otóż proces adaptacji należy wykonywać zawsze po czyszczeniu/wymianie przepustnicy!
Temat myślę, że bardzo ciekawy ponieważ brudna przepustnica bardzo wpływa na wysokość obrotów. Jestem tylko ciekaw źródła procesu adaptacji - czy te 10 min to jest na oko, czy tak podaje producent itp...
Bizi78 - 01-02-2016, 16:05
dr2ke napisał/a: | W pierwszym kroku (najłatwiejszym) postanowiłem, że nie będę odkręcał przepustnicy. |
Ale największy syf się zbiera od strony kolektora a nie od dolotu powietrza .
dr2ke - 01-02-2016, 17:10
aequitas napisał/a: | Jestem tylko ciekaw źródła procesu adaptacji - czy te 10 min to jest na oko, czy tak podaje producent itp... |
Również jestem ciekaw. Próbowałem znaleźć co podaje producent, ale bezskutecznie. Dlatego pozostaje mi informacja od kolegi tomaszekk7. Zakładam, że jest trafna.
Bizi78 napisał/a: | Ale największy syf się zbiera od strony kolektora a nie od dolotu powietrza . |
Tak, wiem. Dlatego też trzymałem pedał gazu w podłodze, a kolega czyścił zdaję sobie sprawę, że nie zostało to wykonane profesjonalnie, ale tak jak pisałem wcześniej - efekt jest. (znaczna poprawa przy odpalaniu)
tyku - 01-02-2016, 18:08
dr2ke napisał/a: | zdaję sobie sprawę, że nie zostało to wykonane profesjonalnie, |
Do odkręcenia 4 śruby i było by profesjonalnie.
dr2ke, Filtr powietrza jest czyściutki
Sprawdzany (wyczyszczony) był przepływomierz
Może świece do wymiany (auto z 2008 roku)
dr2ke - 01-02-2016, 18:47
tyku napisał/a: | Do odkręcenia 4 śruby i było by profesjonalnie. |
Tego akurat nie wiedziałem
1) Filtr powietrza zamówiony, wkrótce wymiana.
2) Nie. Nie znam się na tym
3) Świece - do wymiany, mam to w planie.
Z autem nie było żadnych problemów, oprócz samego odpalania. Po przeczyszczeniu przepustnicy odpala perfekcyjnie.
[ Dodano: 01-02-2016, 20:16 ]
Zrobiłem adaptację. I chyba nic to nie dało. Akumulator był rozłączany w sobotę. (dwa dni temu). Od tego czasu przejechałem ~250 km i dziś postanowiłem zrobić adaptację już nie odłączając akumulatora. Czy prawidłowo ? Po tej adaptacji pojechałem na próbę, wydawało mi się, że jest ok, aż do wjazdu na posesję. Skręcam kierownicą w lewo, aby wjechać i nagle obroty podskakują do 2 tyś. na chwilę i wszystko się normuje. Przed czyszczeniem przepustnicy takiego zjawiska nie było... co teraz ? nie mam pomysłu.
[ Dodano: 03-02-2016, 19:18 ]
Panowie, jestem po kolejne adaptacji. Niestety nadal problem z obrotami, tj. obroty podskakują czasem do ~1,5 tyś. na 2-3 sekundy np. przy załączaniu klimy, przy wrzuceniu biegu 1; z górki czuję jakby ktoś za mnie wciskał delikatnie gaz; przy skręcie kierownicą wyjeżdżając z posesji również podskakują do ~1,5 tyś., itp.
Nie mam już pojęcia co zrobić. Jakieś pomysły, sugestie ?
RalfPi - 03-02-2016, 20:05
Uważam, że to normalne zachowanie układu wspomagania (w tym samochodzie; pewnie w innych też).
[ Dodano: 03-02-2016, 20:05 ]
dr2ke napisał/a: | Panowie, jestem po kolejne adaptacji. Niestety nadal problem z obrotami, tj. obroty podskakują czasem do ~1,5 tyś. na 2-3 sekundy np. przy załączaniu klimy, przy wrzuceniu biegu 1; z górki czuję jakby ktoś za mnie wciskał delikatnie gaz; przy skręcie kierownicą wyjeżdżając z posesji również podskakują do ~1,5 tyś., itp.
Nie mam już pojęcia co zrobić. Jakieś pomysły, sugestie ? |
Wrzuć może film, to wtedy będziemy coś więcej wiedzieć..
dr2ke - 03-02-2016, 20:39
RalfPi, ciężko będzie to nagrać, potrzebowałbym kamerki i pilota z boku jako komentarz do filmu a tak na poważnie wyobraź sobie, że jedziesz Lancerem z włączoną klimą, silnik rozgrzany, zatrzymujesz się na parkingu, auto na biegu jałowym i nagle załącza się klima (charakterystyczne cyknięcie w Lancerkach), w tym momencie obroty podskakują do ~1,5 tyś i tak przez 2-3 sekundy po czym wszystko się stabilizuje. To jeden z przypadków.
Po prostu jest kilka sytuacji gdy nagle z niczego obroty wchodzą na około 1500, trwa to 2-3 sekundy i wszystko wraca do normy.
RalfPi - 03-02-2016, 21:59
1500 to trochę dużo - to fakt - mi skaczą bodajże na 900 przy załączeniu klimy, ale przy kręceniu na parkingu - 1200 rpm (może i 1500 rpm) jest normą (bez gazu oczywiście).
PS Może telefonem uda się nagrać gdzieś na parkingu?
dr2ke - 03-02-2016, 22:25
jasne, mówimy o sytuacjach bez gazu.
Z tym podskakiwaniem obrotów przy załączonej klimie dodam jeszcze, że to podbicie do ~1500 nie występuję regularnie, tylko raz na jakiś okres czasu. W pozostałych przypadkach jest lekkie podbicie obrotów i faktycznie może to być 900. Rozumiem też, że przy manewrach kierownicą na parkingu ma prawo podbić obroty. Ale dziś wjechałem na posesję, koła już wyprostowane, dojeżdżam do miejsca postoju i nagle obroty do góry, tak z niczego. Inny przykład: Jadąc drogą z niewielkiej górki (delikatny spad) też ma się wrażenie, że ktoś za nas dodaje gazu i zamiast hamowania silnikiem mam delikatne przyspieszenie.
Z krótkiej obserwacji wnioski są następujące:
1) Po drugiej adaptacji (nauce obrotów) jest lepiej, ale nie doskonale.
2) Problemy z obrotami w większym stopniu występują przy załączonej klimie. (wyłącznie klimy poprawiło sytuację)
aequitas - 04-02-2016, 13:57
Może podczas adaptacji uczysz samochodu obrotów na zbyt wysokim obciążeniu? Jeśli jest to dla ciebie uciążliwe spróbowałbym ponownej adaptacji przy mniejszym obciążeniu.
U mnie wygląda to tak, że jak włączam klime to obrotu spadają o jakieś 100-200, co powoduje mocne drgania na silniku. Trwa to jakieś 1-2 sekundy, po czym wszystko wraca do normy. Jeżeli klima na uruchomienie potrzebuje więcej mocy to wolałbym aby obroty na silniku podskoczyły.
brylekVFR - 04-02-2016, 14:32
A czasami nie jest tak że sprężarka klimy obciąża silnik i na chwilę obroty spadają żeby po chwili czyli reakcji silniczka krokowego podnieść sobie obroty do zadanej wartości, a w chwili wyłączania sprężarki jest nagłe odciążenie silnika co powoduje gwałtowny skok obrotów, a po chwili reaguje krokowy i obrotu zmniejsza? Tylko dla czego az do 1500obr/min. to mnie mocno zastanawia
dr2ke - 04-02-2016, 15:45
aequitas napisał/a: | Może podczas adaptacji uczysz samochodu obrotów na zbyt wysokim obciążeniu? Jeśli jest to dla ciebie uciążliwe spróbowałbym ponownej adaptacji przy mniejszym obciążeniu. |
Robię tak jak opisał tomaszekk7. Najpierw bez obciążenia, później z maksymalnym obciążeniem (światła długie, klima, radio, ogrzewanie tylnej szyby i lusterek). Pojeżdżę trochę i zobaczę co się dzieje. Jeśli nie będzie tak jak być powinno to będzie kolejna adaptacja.
brylekVFR, to co piszesz wydaje mi się sensowne. A dlaczego aż do 1500 obr/min ? Bo pewnie u mnie coś jest nie tak po przeczyszczeniu przepustnicy. Inne Lancerki chyba nie podbijają do 1500
RalfPi - 04-02-2016, 16:08
dr2ke napisał/a: | jasne, mówimy o sytuacjach bez gazu.
... Inny przykład: Jadąc drogą z niewielkiej górki (delikatny spad) też ma się wrażenie, że ktoś za nas dodaje gazu i zamiast hamowania silnikiem mam delikatne przyspieszenie...
|
Proponuję nagrać film - wtedy będziemy w stanie coś powiedzieć - u mnie też często obroty podskakują kiedy samochód staje np. na światłach (może nie 1500rpm), ale z pewnością w górę (co do klimy, to faktycznie jest, że najpierw silnik dostaje obciążenie i się trochę dławi).
komajaro - 04-02-2016, 21:40
Opisywalem problem w innym watku, ale tutaj tez pasuje po objawach (po zaplonie rosna obroty, spadaja bardzo nisko, rosna, spadaja i sie stabilizuja). Na luzie dojezdzajac do swiatel spadaja nisko, potem stopniowo rosna do "normalnej" wartosci.
Jutro bede dzwonil do serwisu z pytaniem, czy ostatnio jak bylem sprawdzili mi luz.
Jesli okaze sie ze nie, to czy warto im to zlecic ( i wydac forse), czy od razu placic za to co planuja, czyli diagnoza byla nastepujaca:
moze napinacz lancucha rozrzadu, lub moze sam lancuch juz do wymiany. Temat o tyle istotny, ze ceny prezentuja sie nastepujaca (mowa o oryginalach, auto przejechane prawie 140tys km)
napinacz - okolo 420
lancuch - okolo 550
robocizna od 500 do 1000 (mowa bylo o 200zl za godzine -> normalne ?)
tyku - 05-02-2016, 10:05
komajaro, Jeżeli obroty falują to raczej przepustnica do wyczyszczenia.
http://forum.mitsumaniaki...obroty+faluj%B1
|
|
|