[97-04]Galant EAxA/W - Światła Mijania - przestały działać.
Witek vel Mysza - 18-03-2014, 21:42
draco09 napisał/a: | teraz pozostaje pytanie co było powodem spalenia się dwóch żarówek w tym samym czasie? | luźna klema
draco09 - 18-03-2014, 23:44
Owczar napisał/a: | Dlatego pytałem jakie masz ładowanie. |
Tak, tylko nie do końca wiem o jakie ładowanie Ci chodzi Jak przykładam miernik do styków pokazuje 12.
[ Dodano: 18-03-2014, 23:46 ]
Witek vel Mysza napisał/a: | luźna klema |
Klemy są okej, jakiś m-c temu zmieniałem aku i na bank wszystko dobrze poskręcane.
Owczar - 18-03-2014, 23:49
Przyłóż na odpalonym silniku.
draco09 - 19-03-2014, 21:35
Owczar napisał/a: | Przyłóż na odpalonym silniku. |
Ta sama wartość na aku i na stykach - 14V. Wygląda, że wszystko jest okej z napięciem, trzymałem przez dłuższy czas i jest ciągle stałe.
Pytanie z innej beczki, jak dokładnie nazywają się te kostki do których są podłączone przewody (ewentualnie jaki kod części mają), wiem, że szukając stracę sporo czasu a Wy to na pewno macie w głowie
Może też jakieś sugestie co do halogenów dalekosiężnych o które pytałem wcześniej ?
robertdg - 19-03-2014, 22:00
Oprawka, gniazdo, dla żarówki H7 nr OEM MR221647
draco09 - 19-03-2014, 22:59
robertdg napisał/a: | Oprawka, gniazdo, dla żarówki H7 nr OEM MR221647 |
Dzięki
wojbud - 14-11-2014, 19:19
Witam. Mam pytanie czy ta kostka do żarówki h7 będzie pasowała do galanta, bo mi się właśnie grzeje i raz świeci a raz nie. W sklepach nie wiedzą, co to i nie mają a na allegro znalazłem tylko do mazdy. http://allegro.pl/mazda-2...4798762919.html
karino - 16-11-2014, 18:36
teoretycznie powinno pasować... tutaj masz zakończaną aukcję z oryginałem http://allegro.pl/mitsubi...4588275420.html ....napisz do nich do nich może jeszcze mają....
draco09 - 27-11-2014, 09:32
Poprzedni problem udało się rozwiązać, ale teraz znowu coś wyszło. Mianowicie przestała świecić prawa żarówka od świateł mijania, zabrałem się za jej wymianę i okazało się, że... żarówka jest cała. Przyczyny była po stronie kostki, która jest zakładana bezpośrednio na żarówkę - jeden z styków wewnątrz musiał się mocno nagrzać i przytopiło plastik w którym był osadzony - przeczyściłem to i znowu zaczęło świecić. Ktoś się orientuje jaka mogła byś przyczyna takiego nagrzania się? Chodzi mi o element widoczny na fotce. Temperatura była na tyle wysoka, że zewnętrzna część tej kostki zgrzała się z gumą chroniącą całość.
Ma ktoś może takie kostki do sprzedania?
Inna sprawa to fakt, że po tej pierwszej awarii światła są strasznie słabe (pomimo ustawienia ich na przełączniku w kabinie na 0 świecą nisko) Nie wiem czy to przyczyna złego ustawienia czy może mocy z jaką świecą. Jak rozpoznać stan odbłyśnika? Gdzieś wyczytałem, że on może być odpowiedzialny za słane światła.
Pozdrawiam
Hugo - 27-11-2014, 10:49
draco09 napisał/a: | Ktoś się orientuje jaka mogła byś przyczyna takiego nagrzania się? | Słaby przepływ prądu przez nadpalone styki. draco09 napisał/a: | Jak rozpoznać stan odbłyśnika? | Odbłyśniki w Galancie EA są wieczne (no chyba, że reflektory masz nieszczelne i wilgoć w środku), tutaj nie szukaj problemu słabych świateł. Zmierz napięcie na kostkach świateł mijania.
KsiadzRobak - 27-11-2014, 11:00
Hugo napisał/a: | Słaby przepływ prądu przez nadpalone styki. | Coś w tym stylu. Przewody grzeją się najczęściej z 2 powodów:
- słaby styk, przerywany (żarnik ma bezwładność i można nie zauważyć migotania), w efekcie iskrzenie, które mocno rozgrzewa miejsce styku
- za mała średnica przewodu - najczęściej w kablach tzw. plecionkach, gdzie część żył się ułamała i zamiast średnicy przewodu powiedzmy 4mm2 jest 0.5 mm2 a płynie prąd kilka A.
draco09 - 27-11-2014, 12:01
Hugo napisał/a: | Słaby przepływ prądu przez nadpalone styki. |
KsiadzRobak napisał/a: | Coś w tym stylu. Przewody grzeją się najczęściej z 2 powodów:
- słaby styk, przerywany (żarnik ma bezwładność i można nie zauważyć migotania), w efekcie iskrzenie, które mocno rozgrzewa miejsce styku
- za mała średnica przewodu - najczęściej w kablach tzw. plecionkach, gdzie część żył się ułamała i zamiast średnicy przewodu powiedzmy 4mm2 jest 0.5 mm2 a płynie prąd kilka A. |
Dzięki za info, w takim razie nie mam się czym martwić - a wymiana przetopionej kostki powinna załatwić sprawę.
Co do napięcia w kostkach sprawdzę wieczorem po pracy, chodź z tego co pamiętam całkiem niedawno sprawdzałem i było okej (problem z słabymi światłami już wtedy występował)
karino - 27-11-2014, 13:58
tutaj masz używki http://allegro.pl/mitsubi...4807462716.html
draco09 - 27-11-2014, 22:27
Wielkie dzięki, zawsze to o połowę taniej sam szukałem ale jakoś nieudolnie :/
I jeszcze Legnica - jak miło, prawie pod samym nosem !
|
|
|