Śląskie - Malowanie proszkowe felg - gdzie?
robertdg - 01-06-2014, 23:15
Nie bronie nikogo (napewno zakładu na którego temat nie znam opinii), ale jezeli chodzi o aluminiowe felgi w autach cięzarowych to juz niejedno widziałem, na pozór wcale nie musi to wyglądac źle, ale aluminium ma to do siebie, że tlenek zbiera żniwo i pod tym sie robia spore wzery, jezeli malowanie wyglądało jak skórka pomarańczy to juz inna sprawa.
Najwidoczniej źle zrozumiałem Twojego posta. Inaczej rozumiem przygotowanie powierzchni pod lakier a inaczej rozumiem efekt końcowy lakierowania, jedno z drugim ma pewien związek. PanSascha napisał/a: | w firmie szef mu zawoził alusy do ciężarówek 22,5 cala a facet tak je wypiaskował że się zrobiły wżery paskudne i po pomalowaniu wygladały gorzej niż przed. | Stąd pochodził mój wniosek, skoro po piaskowaniu porobiły się wżery to automatycznie musiało to wynikać ze stanu korozji felg o czym powinien uprzedzić zleceniodawce, że czyszczenie spowoduje niestetyczne ubytki. No chyba ze sie na tym totalnie nie zna i źle wykonał proces czyszczenia.
Wybacz nie chciałem abyś to odebrał w taki sposób.
Przepraszam jezeli Cię obraziłem
PanSascha - 01-06-2014, 23:27
robertdg napisał/a: |
Przepraszam jezeli Cię obraziłem |
Dziękuje
londolut - 02-06-2014, 16:59
Chopki, poluzujcie warkoczyki
robertdg - 02-06-2014, 20:57
Ja tam spięcia nie odczuwam, ale chciałem by zostało to jakoś wyjaśnione bo ludzie mają rózne podejścia i percepcje, naprodukowałem się i napisałem pewne mozliwości aby nieco rozjaśnić temat, no ale najwidoczniej trzeba się przekonać samemu jakie fachowec ma podejście do tematu, bo wiadomo jak jest z opiniami
|
|
|