To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS 1.6] "eksplozja" szkła lusterka

henrykMSS - 21-03-2014, 18:48

drtymf napisał/a:
henrykMSS, jest dokładnie tak jak macos, pisze. Szkło jest osobną częścią a mata jest przymocowana na tym plastiku do którego kleisz szkiełko i który ma z tyłu zatrzaski więc uniezależniasz się od tego czy dane lusterko ma grzanie czy nie.

No chyba że chcesz kupić cały wkład łącznie z zatrzaskami to wtedy ma znaczenie czy ma grzanie ale jak dla mnie to wydawanie kasy w błoto skoro mu samo szkło się rozleciało.

Tylko jedna uwaga - nie klejcie na kropelki, super gluty i inne wynalazki - efekt tego jest jak w pierwszym poście tego tematu. Taśma dwustronna rulez.

Wiem,że można przykleić samo szkło bo tak zrobiłem zanim nie kupiłem całego kompletnego wkładu (a koszt za 50zł+12zł przesyłki,chyba nie powala)szklarz dorobił mi i przykleił na silikon-tylko że nie grzało i nie było asferyczne.Uważam że taki wydatek jest do przyjęcia nr aukcji 4075791259

cakp - 29-03-2014, 16:51

drtymf napisał/a:
cakp, chciałbym cię tylko oświecić że kupując cały wkład nie masz zielonego pojęcia czym jest przyklejone szkło do maty. Szczególnie w przypadku egzemplarzy za 30zł.

Zgadzam się z tobą, jak na razie odpukać tą zimę wytrzymało. Mysle ze tez firma nie moze sobie pozwolic na fuszerkę jesli jest producentem. Zawsze mozna zapytac o gwarancje tych za 30zł. A jeżeli odleci to mam jeszcze oryginalny wkład z matą i kupie wtedy juz samo szkło. W sumie tak mysle ze to tylko lusterko, chyba będe mniej plakał przy 30zł jak cos sie stanie niz przy 200zł ASO. Raz widziałem pod blokiem jak pijane dzieciaki waliły w boczne lusterka aut. Równie dobrze ktos z parkingu moze puknac lusterkiem.
Obecnie ze strony kierowcy mam podróbkę, ze strony pasażera oryginał. Podróbka szybciej się nagrzewa i widzę większe pole rozmrażania niż w prawym. Ale to tez moze byc spowodowane tym ze oryginał ma juz 10lat i mata swoje przeszła. W podróbce jest nowsze. W sumie sie zastanawiam czy z prawej strony nie kupić asferycznego z martwym polem. Firmowe jest zwykłe. Czasem trzeba sie pochylac do przodu przy zmianie pasa na prawy -martwe pole.

[ Dodano: 29-03-2014, 16:57 ]
drtymf napisał/a:
cakp
Ja tam wolę zrobić po swojemu - przynajmniej wiem co i jak zrobione.

A cienka taśma dwustronna nie ma 1mm grubości tylko sporo mniej . Ja na przykład kleiłem na całej powierzchni żeby przewodzenie ciepła było jednakowe + dodatkowo dookoła po obrysie dołożyłem silikon , czy klej dwuskładnikowy nie pamiętam już na wypadek gdyby taśma puściła.

Popieram jak cos sami zrobimy to mamy pewność. Dobry patent, w sumie woda z góry nie będzie sie dostawać do srodka i rozpierac w przypadku zamarzania. Chyba lepszy silikon ze względu na plastycznosc.