[97-04]Galant EAxA/W - Omijanie procedury programowania pilota centralnego zamka
Łysy88 - 02-04-2014, 21:56
spidernet napisał/a: | Najprościej kupić pilota i centralkę od oryginału (najlepiej fabrycznie sparowane) i masz lepszy efekt za podobną cenę... |
Tylko te piloty mają już po "naście" lat, są po prostu już spracowane. Nie wiem czy jest coś takiego jak fabrycznie sparowane, w Space Starze co jakiś czas trzeba parować bo tak ma. A pilot od nowości auta.
Prawda jest taka że Mitsu pewnie miało z danej serii x centralek i dwa razy tyle pilotów, na montażu zwykłą procedurą monter programował piloty i dalej. Więc nie sądzę że jest coś takiego jak fabrycznie sparwany zestaw.
I tak samo podejrzewam że jak na dłuższy czas odłączysz zasilanie od centralki to musisz programować na nowo.
Edit...
I co do ceny to tak niekoniecznie. Pilot poliftowy kosztuje +/- 70 zł szt. do tego centralka +/- 50 zł więc za komplet 2 piloty i centralka płacisz ok 200 zł i nie wiesz ile popracują piloty. Nowy sterownik pilota + dwa piloty uniwersalny to jest koszt rzędu 50-70 zł więc prawie 3 razy mniej a z mojego doświadczenia co najwyżej obudowy się zużywają i baterie. W 3 samochodach miałem takie centralki firmy Stig (ale to jedna chińszczyzna co te z allegro tylko tamte trochę tańsze) po ok 70 zł i nigdy nie narzekałem. Jako że zawsze kupuje piloty scyzoryki bo to jest wygodne ale są bardziej narażone na uszkodzenia to raz na pół roku zamawiam sobie samą obudowę - ale to dlatego że mnie denerwują nawet małe luzy na grocie. Przy zwykłych pilotach nie ma tego problemu.
fj_mike - 02-04-2014, 23:15
arsiser, napisałem o tym wyżej. Nie ma możliwości podmiany centralek od pilota PFL/FL. Wtyczki są inne oraz inna liczba złączy w nich.
|
|
|